Organismele anti piraterie tot incearca sa ne convinga ca acest fenomen este unul cat se poate de nociv, care aduce pierderi colosale caselor de productie, si care trebuie in foarte scurt timp eliminat. Si in acest scop se incearca promulgarea de legi care sa inaspreasca pedepsele si sa implice intr-un mod mult mai activ autoritatile a cat mai multe state.
Insa aceasta din urma masura este mai bine explicata cand aflam cat de scumpa este aceasta lupta impotriva pirateriei. O serie de rapoarte RIAA (Recording Industry Association of America) care si-au gasit drumul spre presa ne arata exact cine va castiga razboiul. Intre 2006 si 2008 RIAA a cheltuit aproximativ 64 milioane $ pe investigatii si reprezentanta legala in procesele de pedepsire a piratilor.
Si in aceeasi perioada, ca urmare a intregii lor stradanii, au recuperat de la acesti raufacatori, undeva la 1.35 milioane $ in daune si amenzi. Poate credeti ca s-au mai refacut prin cresterea vanzarilor legale pe seama celor intimidati de actiunile lor. Ei bine… nu. Pirateria la nivel mondial este in continua crestere, si este in principal determinata de preturile exagerate ale melodiilor, filmelor si jocurilor.
Deci cine nu avea bani de ele legal, oricat de speriat ar fi devenit, tot nu si le-ar fi permis. La un astfel de bilant, este clar ca este mai ieftin sa unga” cativa oficiali, sa apara peste noapte cateva legi aberante, si pe urma toate actiunile anti piraterie sa fie facute pe seama banilor contribuabilor. Dar parca rolul statului (ca si concept) era sa-i apere pe cei multi si slabi de cei mari si puternici… Detalii…
Chiar acum este pus la punct un pact intre SUA si Uniunea Europeana, denumit ACTA, ce vrea sa faca din dezvoltarea de aplicatii peer-to-peer un act criminal, si la fel si din crearea de copii personale la continutul multimedia deja achizitionat legal. Insa acest pachet de legi este pus la punct in cel mai mare secret posibil, pentru a nu determina reactii negative la nivel global, care ar putea sa ii impiedice adoptarea. Si asta desi orice astfel de discutie ar trebui sa fie, prin definitia organismelor in care se poarta, publica!
de ex: daca ar fi windows 7 50$ l-as cumpara, dar asa nu mai stau pe ganduri. IL PIRATEZ.
ce zici de Photoshop care costa 999 euro
sau toata suita master de la adobe, care costa 2599 euro (acum ceva timp era aproape 5000 euro)… cum naiba sa nu il piratezi ?
Mai lasati-ne naibii cu prostiile astea cu antipiraterie si alte americanisme d’astea. Pentru muzica, sa plateasca televiziunile, radiourile, cluburile, carciumile (ca si asa „starurile” sunt EXAGERAT de bogate). Pentru filme, sa plateasca televiziunile si chiar eu, atunci cand ma duc la cinema sau cumpar dvd-ul cu un film atat de bun incat vreau sa-l am la calitatae maxima (ca si in domeniu „starurile” si producatorii dau pe afara de bani). Pentru softuri, sa plateasca firmele care le folosesc.
Pe noi, micii useri, mai lasati-ne!!!
PROPUN SA DECLANSAM O MISCARE ONLINE DE PROTEST LA LEGILE ANTIPIRATERIE, PE PLATFORMA DE MAI SUS!
Sun de acod sa ii pedepseasca pe cei care fac dvduri si le vad in piata, dar unu obisnuit care trage un film de pe net sa se trezeasca cu garda la usa nu e normal..