Primul router OnHub a fost realizat in parteneriat cu TP-Link, lucru oarecum deranjant pentru multi cunoscatori. Sa nu se inteleaga ca TP-Link este o firma cu produse slabe, nici pe departe. Insa se putea opta pentru un producator mai cu experienta, sau cel putin asa preferau unele persoane. Dorinta lor s-a indeplinit, ASUS fiind producatorul actualului router.
La nici jumatate de an distanta, Google a lansat router-ul numarul doi. Tot OnHub se numeste, dar este realizat de ASUS. Design-ul este oarecum asemanator, fiind tot un cilindru. Incearca sa arate aratos si sa nu semene cu un router, tocmai pentru a nu fi ascuns. Google vrea ca router-ul sa fie amplasat intr-o zona deschisa pentru a emite un semnal cat mai bun. Insa este greu ca un router sa fie amplasat random in casa, mai ales cand ai atatea fire legate la el.
Ca si specificatii nu difera foarte mult de primul model. Acela este inca pe piata si disponibil la un pret mai mic. Insa daca doriti extra functii si un design nou, o sa optati pentru ASUS. Una din noile functii permite utilizatorului sa seteze un device ca fiind prioritar in fata celorlalte. De asemenea, router-ul va trimite semnal catre device-ul sau device-urile conectate intr-un mod inteligent. Gratie numeroaselor antene, semnalul va fi trimis folosind cele mai apropiate antene de respectivul device.
OnHub ASUS nu are nevoie de setari complexe, Google reusind sa se ocupe de toate. Ideea acestui router este ca tu sa nu te complici cu setarile. Ca specificatii regasim clasica mufa LAN, porturi USB 3.0, suportul pentru Wi-Fi pe 5GHz inclusiv AC. Este cu 20 de dolari mai scump decat primul model, adica 220 de dolari, insa diferenta nu este atat de mare incat sa nu merite.
tocmai am cumparat un asus usb-ac56, am ales bine?