Gabriel va povestea zilele trecute ca Google va inchide accesul publicului larg la reteaua de socializare si va ramane accesibila doar companiilor.
Astazi vom discuta despre motivele din spatele acestui demers. Anuntul oficial spunea ceva despre o anumita vulnerabilitate a sistemului care permitea accesul la date personale. Parea extrem de logica miscarea.
Acum aflam si detalii suplimentare: se pare ca acel bug a fost adus la cunostinta board-ului Google de prin martie, dar abia in octombrie s-a luat decizia de a bloca accesul.
Ca urmare a scandalului in care Facebook a fost implicat – Cambridge Analytica – se pare ca Big G a condus un audit intern pentru serviciile oferite, descoperind aceasta scapare in software-ul propriu. Faptul ca nu a adus la cunostinta publicului larg si a autoritatilor, nu face decat sa indice o mica musamalizare.
Bineinteles, pentru ca vorbim despre o platforma extrem de putin utilizata, impactul la nivelul celor afectati ar fi fost muuuult mai redus decat in cazul Facebook. Studiile arata ca aproximativ 500.000 de utilizatori ar fi putut fi afectati, desi nu exista statistici exacte.
Pentru ca evenimentul s-a petrecut inainte de promulgarea General Data Protection Regulation (GDPR), fiecare stat in parte poate decide daca va incepe sau nu urmarierea gigantului american, pe baza legislatiilor interne.
In ultima perioada au existat mai multe evenimente cel putin ciudate, si aparent neconectate intre ele, care implicau Google, dar care par sa indice o posibila problema pe care compania condusa de Sundar Pichai o va avea. Dar, despre asta, vom discuta alta data. Pana atunci, am fi interesati despre parerea voastra.
„Cât e halatul? Halatul cât este???” 😀 sau altfel spus și Gabriel și Cristian Răducă „uită” să publice și de unde au aceste „noutăți”, sursa lor!!!
„Anuntul oficial spunea ceva despre…” – care anunț oficial, sursa??? 🙂 Sau e secretă sau nu vi se pare a fi normală publicarea unei surse când afirmați „ceva despre ceva”? 😀
Ai dreptate, sursa lipsește. Însă anunțul era destul de oficial.
Sa nu-ti plesneasca vreo vena…
@ varucu: Până la urmă cum rămâne, „Venea o moară pe Siret” sau ” Venea omoară pe Siret”? 😀 In ceea ce privește „venele” ai grija ta mai întâi și a rudelor de gradul unu! 🙂 Nu te mai preocupa de „venele” altora! 😀
@ Cristian Răducă: Te citez „Anuntul oficial spunea ceva despre o anumita vulnerabilitate a sistemului care permitea accesul la date personale.” -terminat citatul. Care anunț oficial, unde a apărut acest anunț pentru ca eu să verific dacă sursa-i de încredere sau nu??? Ori dai „teme de studiu și de căutat” pentru cine nu ia de bun tot ce spui???Poate ai dreptate, dar convinge-mă pentru că așa se face „jurnalism” din câte știu eu…
@ Cristian Raducă: Sau „sursa” ta e Gabriel care face niște afirmații pentru care nu indică la rândul lui nicio sursă?
@MarianB: https://www.google.ro/amp/s/www.mirror.co.uk/tech/breaking-google-closed-down-after-13385382.amp
@Cristian Răducă: Multumesc!!! Oare era așa de greu de a face „jurnalism” de la început în condițiile în care nu toți cititorii ce-i aveți (inclusiv subsemnatul) sunt specialiști in domeniul IT??? Nu am citit înca articolul… dar o voi face!
@Cristian Răducă: Au decis să renunțe „pentru când nu se știe!” și consider că atât timp cât nu-i un anunț oficial cu o dată de „end” totul rămâne la nivel de decizie… ‘om trăi si vom vedea! 🙂
@Cristian Răducă: Citind sursa indicată de către tine la subsol nu am văzut niciun comentariu vizavi de această „știre” (cu toate că limba era engleză iar „sursa” aparținând domeniului „.uk”!) fapt care din start mi se pare „mai mult decât ciudat” articolul fiind publicat în „Updated 20:52, 8 OCT 2018” iar noi suntem azi în 12 Octombrie la aproape 4 zile după publicare??? 🙂 Sigur „sursa-i de încredere”? 🙂
@MarianB: mulțumesc pentru sugestii
Poți găsi mai multe știri pe tema asta in media interna și internațională. Acum, rămâne să vedem pe viitor