Prin 2016 era deja la moda sa auzi in timpul pregatirii de decolare ca esti rugat sa inchizi telefonul, daca este un Samsung Galaxy Note. In plus, a fost si un eveniment mai amuzant, cand un zbor a fost intarziat datorita unui hotspot numit chiar asa: „Galaxy Note 7”. Pana la urma, toate evenimentele respective au avut ca efect sporirea conditiilor de securitate in timpul zborurilor aeriene.
Zilele trecute am aflat despre o situatie oarecum similara: un zbor al Virgin Atlantic, care facea o cursa New York – Londra, a aterizat fortat pe Aeroportul International Logan din Boston, dupa ce s-a remarcat un mic incendiu la bord.
Motivul a fost descoperit ulterior, dupa interventia pompierilor: un pasager a folosit o baterie externa pentru a-si incarca telefonul. Nu este inca prea clar ce tip de baterie sau de telefon au fost implicate, dar autoritatile ne avertizeaza inca o data sa folosim doar incarcatoare si cabluri originale sau compatibile cu modelul de smartphone pe care il detinem. Orice deviatie poate duce la scurt-circuit sau supra-incalzire, fapt care creste enorm riscul de incendiu.
Liniile aeriene nu permit transportul incarcatoarelor externe in bagajele de cala ci doar in cele de mana. Insa si asa, sunt limitari cu privire la puterea lor. Cred ca urmatorul pas, in cazul unor alte astfel de situatii, va fi interzicerea totala a folosirii lor.
Voi folositi astfel de device-uri pe timpul zborului? Ati avut vreodata probleme de functionare cu ele? Vi s-a atras atentia cu privire la utilizarea lor?
Sursa: theverge.com
Da, nu, si nu 🙂 Daca aleg sa le interzica, macar sa-ti ofere facilitatea de a incarca telefonul pe orice zbor.
Da folosesc, acumulator chinezesc no – name, doar sub supraveghere.
Al meu este mic (2000 mAh), nu cred ca exista risc de incendiu.
Ipotetic vorbind pentru orice investiție, inclusiv o simplă baterie, este bine să aşteptăm cel puţin şase luni până ce aceasta se dovedeşte sigură în utilizare. De asemenea, orice scăpare pe jos, inclusiv a unui telefon, trebuie considerată daună totală până la proba contrarie iar proba se va face prin încărcare treptată la 30%, 50%, 70%, 90% și abia apoi, dacă nu sunt probleme de temperatură, considerăm că am „scăpat ieftin”. Totuși cele mai periculoase mi se pare hoverboard-urile și trotinetele electrice pentru că la orice lovitură de o bordură, piatră sau denivelare se pot transforma în bombe incendiare cu ceas, mai ales dacă sunt ținute în casă pe lângă perdele, mobilă sau alte obiecte care se aprind sau întrețin arderea.