Dupa cativa ani buni de certuri, si nenumarate procese, care au dus pana la urma la disparitia diviziei de chipset-uri de la nVidia, cele doua companii in sfarsit s-au impacat. Si asta prin efortul celor de la Intel, care au concis sa plateasca 1.5 miliarde $, pe parcursul a cinci ani.
Iar pentru aceasta suma Intel primeste si acces la toata tehnologia dezvoltata de nVidia, pana acum si de acum inainte. Totodata, si nVidia poate folosi o parte din descoperirile Intel, cu exceptia celor mai importante. Adica tot nu are voie sa faca procesoare x86, chipset-uri pentru CPU-urile Intel de ultima generatie, sau orice are legatura cu memoria flash.
Si astfel nVidia scapa de problemele financiare provocate de nereusita Fermi. Platile vor incepe pe data de 18 ianuarie 2011.
o afacere ff buna pt intel 🙂
e practic intel domina Nvidia :)) si o freaca cum vrea el :))
Intel a scapat de toate procesele:cele cu AMD,cu Uniunea Europeana si acu cu Nvidia.Asta este situatia daca au bani.
Well, AMD a inglobat ATI cred ca urmatorul pas este Intel cu nVidia. Si din 4 raman 2.
Nu cred ca va fi cazut. FTC sigur nu va aproba o astfel de achizitie, avand in vedere ca sunt doar 3 jucatori pe piata GPU-urilor, Intel fiind deja cel mai puternic dintre ei.
Intel,(deja) cel mai puternic jucator pe piata GPU-urilor ?!
Alexandru, tata, cand simti nevoia sa te inchini cuiva, s-o faci doar lui Dumnezeu. Altfel, cazi in cea mai penibila idolatrie. Si e pacat, esti baiat bun…
@aly: http://hothardware.com/News/Report-Intel-Increases-Lead-in-Graphics-Market-Share/
„According to a new report from Jon Peddie Research, Intel increased its lead over Nvidia and AMD in the 3rd quarter and now has a grasp on 55.6 percent of the market, compared to 53.4 percent during the last quarter.”
@Alex
Ok, atunci hai sa precizam: „puternic” inseamna cota de piata mai mare. In plus, la datele respective s-a ajuns, f probabil, prin faptul ca toate netbook-urile si buna parte a laptopurilor low-end au GPU-uri Intel integrate, GPU-uri slabute rau de tot daca e sa ne gandim la alternativele Nvidia si AMD. In plus, statisticile respective iau probabil in calcul si GPU-rile HD de pe i3,i5,i7, care vin aproape intotdeauna insotite de placi grafice discrete, doar acestea din urma fiind, de fapt, cele de luat in calcul, zic eu, ca echipand sistemul respectiv. Cu alte cuvinte, daca un producator scoate CPU-uri sau chipseturi pt placi de baza cu GPU integrat, nu e tocmai corect ca TOATE sistemele echipate de catre acestea sa fie considerate ca motorizate de GPU-urile respective, ci doar cele ce se bazeaza exclusiv pe ele.
In perioada cind AMD a cumparat ATI, si cei de la Intel erau interesati de o achizitie, gen Nvidia, dar apoi si-au dat seama ca nu au bani pentru asa ceva. Nvidia era mult prea scumpa fata de Ati. Eu sper ca cei de la Nvidia sa isi revina, iar piata procesoarelor ARM sa ii scoata la suprafata, ar fi pacat sa dispara concurenta, noi avem de pierdut doar.
Sa lanseze Intel placi video dedicate nu prea vad asa ceva in viitor. Dar ar fi frumos sa vedem un Intel I7 cu 8 nuclee si in aceeasi pastila sa aibe si video integrat cu performante ca un GTX460
CIA, mai avem de asteptat putin pentru un astfel de procesor. Desi in cativa ani sigur se va ajunge acolo… poate numarul de nuclee va fi mai mare.
aly, se pare ca m-au scos din idolatria mea penibila datele oficiale (de care eu unul stiam, tu?). Cand ai peste 50% dintr-o piata, eu cred ca esti cel mai puternic jucator pe respectivul domeniu. Ai nevoie pentru asta de cele mai performante produse? Dupa cum se vede, nu.