Deepfake-ul este inspaimantator, cu siguranta ati vazut clipurile video cu persoane publice in ipostaze greu de crezut. Se pare ca Intel poate recunoaste un deepfake cu o acuratete de 96%.
Tehnologia lui Intel se numeste FakeCatcher si este capabila sa detecteze un clip fals in 96% din cazuri. Tot Intel spune ca este prima tehnologie de acest tip din lume si care functioneaza in timp real.
La baza lui FakeCatcher sta Ilke Demir, un cercetator Intel, si Umur Ciftci de la Universitatea de Stat din New York. O inteligenta artificiala scaneaza videoclipul si poate determina daca asemanarea persoana este reala sau nu.
Aceasta tehnologie difera de altele din piata (care oricum sunt putine spre deloc sau sunt experimentale) prin simplul fapt ca incearca sa gaseasca ceea ce este real in acel videoclip.
Ilke Demir a declarat ca FakeCatcher se bazeaza pe fotopletismografie (PPG), care este o metoda de determinare a modificarii fluxului sanguin in tesutul uman. Daca pe ecran apare o persoana reala, tesutul acesteia isi va schimba culoarea foarte usor la nivel microscopic, pe masura ce sangele este pompat prin venele sale. Deepfakes nu pot reproduce aceasta schimbare de ten.
Tare, nu?
„Deepfakes nu pot reproduce aceasta schimbare de ten” … nu inca
Alt joc de-a șoarecele si pisica
exact
inca cnu
dar nu se va mai deosebi niciun fel de identitate
totul este – va fi – bazat pe cat de mult de cunoaste „grupul”
identitatea ta va disparea
esti cel din prezent si atat
– vorbesc de internet –
Genial ,va dati seama ca in sfarsit putem intelege ce vor fetele? ;)))))))
Odata ce te-a manjit cu rahat nu te mai spala 1000 de ape …
poate depista ca iohanis e defapt un robot securistic? sau ca biden e impaiat? sau ca avem 10 Putin?