Ai șters contul de WhatsApp? Asta nu înseamnă neapărat că Meta AI uită automat toate informațiile pe care i le-ai oferit în conversațiile cu asistentul bazat pe inteligență artificială.
Tot mai mulți utilizatori descoperă că există o diferență importantă între ștergerea unui cont WhatsApp și gestionarea datelor folosite de Meta AI. Conversațiile obișnuite din WhatsApp sunt criptate, însă interacțiunile cu Meta AI sunt procesate separat pe serverele companiei pentru a genera răspunsuri și pentru îmbunătățirea serviciului.
Problema apare deoarece mulți utilizatori presupun că ștergerea contului elimină automat orice urmă a discuțiilor avute cu inteligența artificială. În realitate, politicile de retenție a datelor și sistemele de memorie ale modelelor AI sunt mai complicate decât pare la prima vedere.
Subiectul devine și mai sensibil în contextul în care Meta testează funcții prin care asistentul AI poate reține anumite preferințe ale utilizatorilor pentru a oferi răspunsuri personalizate în viitor. Compania spune că vor exista opțiuni pentru revizuirea și ștergerea informațiilor memorate.
Aici apare o realitate interesantă. Mulți utilizatori tratează chatboții AI ca pe niște prieteni digitali și le povestesc lucruri pe care nu le-ar publica niciodată pe Facebook sau Instagram. Cu cât inteligența artificială devine mai utilă, cu atât oamenii tind să îi ofere mai multe informații personale.
De aceea regula rămâne aceeași indiferent de platformă: dacă nu ai vrea să vezi informația respectivă într-un document oficial, probabil nu ar trebui să o trimiți nici unui chatbot.
Pentru moment, Meta recomandă utilizatorilor să evite partajarea informațiilor sensibile în conversațiile cu AI-ul companiei și subliniază că interacțiunile cu Meta AI sunt diferite de chaturile private clasice.





Participa si tu la discutie!