Motorola si Intel au anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, primul lor telefon cu procesor Intel Atom de, atentie, 2 GHz! Asta asteptam sa vad de aproape 1 an. Sa trecem in revista toate specificatiile acestui super telefon.
Incep direct cu surpriza acestui telefon, procesorul Intel Atom de 2 GHz, fabricat in procesorul tehnologic de 32 nm. Acesta este single core dar suporta hyper-threading. Procesorul ma surprinde prin frecventa sa insa sper sa nu imi arda mana atunci cand il folosesc. Aici ma refer la racire.
Mai departe caracteristicile sunt la fel de placute. Ecran de 4.3 inch (10.3 cm) Super AMOLED, rezolutie qHD (540×960 pixeli) protejat de sticla Gorilla Glass, camera principala de 8 MP ce poate face 10 poze in mai putin de 1 secunda. De asemenea mai are o camera secundara de 0.3 MP. Densitatea acestui ecran este cu 40% mai mare decat cea a lui iPhone 4s si cu 15% mai mare decat cea de pe noul iPhone 5. Din nou nou o surpriza placuta.
Bateria este de 2000 mAh ce promite o zi intreaga de folosire continua. Telefonul masoara 122.5 mm x 60.9 mm x 8.3 mm. Acesta va fi lansat in Marea Britanie, Franta, Germania, Brazilia, Argentina si Mexic la un pret de 420 euro.
Era si timpul sa puna Intel Atom-uri pe asa numitele „smartphone-uri”
Gata, a inceput
Abia astept ceva review-uri si benchmark-uri…
Si pretul mi se pare ok, avand in vedere ca nu este chiar ‘top of the line’.
Dacă vine cu tastatură şi mouse, îl iau! :))
Îi mai pun un Noctua NH-D14 pentru răcire şi m-am scos! :))
Chiar spuneam într-un comment recent că industria asta se mişcă prea repede! Nu spun că e un lucru rău, e doar o constatare!
Aştept să fie implementat Programul Rabla şi pentru telefoane! „Primeşti 200 Lei pentru telefonul tău lansat anul trecut şi poţi începe finanţarea pentru Motorola RAZR i!” :))
Da, asa mai merge… Ma saturasem de atatea procesoare Cortex… A8, A9, A10, A100.
as vrea sa vad si eu un telefon care rezista o zi intreaga de folosire. :<
mie mi se pare ca tehnologia se misca incet…..acum 10 ani credeam ca vom avea deja sute de ghz la procesor macar.
pana si pt 2015 se vorbea de procesoare optice de 1000 ghz si pare ca n-or sa vina la noi..
Procesorul este super, dar mai super este designul, si dimensiunea marginilor si faptul ca e mult mai mic si mai compact ca S2 la acealasi 4,3″ al ecranului. Plus materiale premium (aluminiu, kevlar) ce ii confera rezistenta mare si un design placut.
Ecranul este de dimensiune decenta, nu paleta ca ultimele tendinte iar pretul pare ok cel putin in euro (sa vedem in RO ce suprize avem…).
Daca testele de performanta se ridica la nivelul pltaformei dual-core Snapdragon Krait S4 atunci il „add to cart” pentru urmatoarele luni cu siguranta.
PS: am uitat ca va veni si cu open boot-loaders!
Parca de cand a ajuns la google, motorola a inceput sa se mai miste putin in sus. Scoate telefoane din ce in ce mai bune. Parca acum ceva timp a scos si un dual sim cu android care avea autonomie foarte buna pentru un smartphone (nu mai stiu exact cate zile)…
@alin: Gresit . Legea lui Moore descrie o tendință pe termen lung în istoria mașinilor de calcul: numărul de tranzistori care pot fi plasați pe un circuit integrat se dublează aproximativ la fiecare doi ani[1]. Această tendință a continuat de mai bine de o jumătate de secol. Surse din 2005 se așteptau ca această tendință să continue cel puțin până în 2015 sau 2020[2]. Cu toate acestea, în 2010 s-a estimat o încetinire a creșterii la sfârșitul anului 2013, după care se estimează că numărul de tranzistori se va dubla la fiecare 3 ani[3].
@Florin
Omul vorbea de frecvente care nu au sarit de ani buni pe procesoare stock de 4Ghz in timp ce in overclocking pot ajunge la 7+.
Nu incerca sa ne impresionezi cu copy-paste!
Intradevar procesul tehnologic actual al pastilei de siliciu isi va atinge limitele in cam maxim 5 ani pentru ca distanta dintre circuite a ajuns deja la nivel atomic si nu se poate depasi aceasta limita pe acest material.
Vor trebui aduse inovatii in domeniul IT altfel industria se va bloca, preturile vor scadea foarte mult pentru ca o tehnologie invechita devine foarte usor de produs si putin costisitore, piata va deveni neatractiva si multi producatori se vor retrage/reorienta. Lucrul asta va deveni bineinteles un dezavantaj pentru utilizatori.
Dupa cum am zis avem nevoie de inovatie, acum, nu in momentul in care tehnologia procesarii siliciului isi va atinge limita.
PS: Vizavi de platforma Intel a lui RAZRi, se pare ca si la 2Ghz aceasta este mult in urma platformei Krait, chiar si in urma procesoarelor ARM A9. Si Intel va trebuie sa-si dezvolte tehnologia pe acesta piata daca vrea sa creeze catusi de putina concurenta. Intre timp in plan personal m-am razgadit: acum ma atrage RAZR M ca terminal
…
@alin
Telefoane ce ţin o zi întreaga există deja şi tot de la Motorola- modelul razr maxx cu acumulator de 3300 mah. Cât despre procesoare, răspunsul lui @florin este edificator.
@ PC-R
Foarte tare postul tău. Sunt total de acord.
Caracteristicile ecranelor la iphone:
640×960, 3.5″, IPS LED-backlit, 330 PPI – 4S
640×1136, 4″, IPS LED-backlit, 326 PPI – 5
deci informatia ta este eronata, respectiv aceasta…”Densitatea acestui ecran este cu 40% mai mare decat cea a lui iPhone 4s si cu 15% mai mare decat cea de pe noul iPhone 5″ …nu vream sa ma dau mare dar nu vreau sa duci lumea in eroare, informatiile mele sunt luate de aici:
http://next.lab501.ro/editorial/iphone-5-specificatii-camera-ios-6/3