Noi, Arena IT, am fost parteneri media la StartupDays – Timisoara. Ca niste buni parteneri ce suntem am fost prezenti la deschiderea oficiala ce a avut loc astazi, sambata, 6 Martie 2010, la NH Hoteles din Timisoara. Au venit 10 entuziasti, ca al 11-lea a lipsit, si au prezentat ideea lor. Ceea ce a iesit vedeti mai jos.
Pentru a putea clarifica situatia in care s-au aflat cei care si-au prezentat ideea trebuie sa nu uit sa precizez ca ieri, vineri, a avut loc Startup Days: Online Trends, o intalnire ce s-a desfasurat in cafeneaua Funky din Timisoara. Acolo au fost prezenti, in fata tuturor, Bobby Voicu, Cristian Manafu, Radu Ticiu si Cristina Alexandru. S-a vorbit, dupa cum sugereaza si titlul serii, despre noile tendinte online. Publicul a interactionat, intr-un cadru informal, cu vorbitorii. Ideea intalnirii a fost bine-venita, astfel participantii au avut ocazia sa se cunoasca intre ei, dar si cu mentorii, si sa schimbe vorbe la un pahar de… suc.
Am ajuns la NH Hoteles pe la ora 09:57, cu trei minute inainte de inceperea prezentarii. Oamenii vorbeau si savurau cafeaua de dimineata. Am stat in fata si am urmarit desfasurarea. Zece oameni au trecut prin fata noastra si si-au prezentat ideile. Pe foaia de vot au fost prezente 11 proiecte dar unul dintre ei a lipsit, din pacate.
Nu are rost sa enumar tot ce s-a discutat pentru ca asta exista deja pe blogul StartupDays si pe Twitter etichetat cu #startupdays. Acolo am scris destul de mult, live de la evinemt.
O sa trec la subiect si o sa spun: super initiativa! Am motiv sa laud initiatorii. Adica, vorba aceea, au strans 50 de oameni gata sa lucreze pe nimic. Nici un premiu nu a fost anuntat dar, ca sa compenseze, nu a existat nici taxa de inscriere. Toti cei inscrisi au venit din pasiune pentru ceea ce fac si pentru un pic de dezvoltare personala. Aah, si pentru Manafu si Bobby, clar. 🙂
E de laudat atitudinea juriului, a mentorilor. Bobby Voicu stie sa le spuna bine, critica la subiect si in mod constructiv. Manafu a venit de fiecare data cu idei si propuneri, de obicei aveau legatura cu mobile-ul, pasiunea lui. Toata treaba a fost luata in serios de mentori. Criticile si propunerile au fost la nivelul asteptarilor.
Din pacate, dupa cum spunea si Radu Ticiu, nu s-a organizat si o sesiune de „Cum si ce trebuie sa vorbim la o prezentare”. Bobby a subliniat, si el, calitatea proasta a prezentarilor. Oamenii nu stiau ce vor sa zica, aveau idei bune dar nu stiau sa si le expuna, asta e o problema foarte des intalnita. Ei aveau sapte minute si terminau in 20 de secunde. Altii au vorbit 10 minute si n-au spus nimic. Cu o asemenea atitutine nu poti merge la un investitor.
In fine, s-a terminat si ziua de pitching. S-au ales trei proiecte, nu doua (surpriza), castigatoare. Urmeaza sesiunea de 56 de ore de lucru la proiect. Dupa aceste ore ei trebuie sa aiba un prototip functional. Totul se va intampla la Valiug intre 26 si 28 martie.
Nu imi ramane decat sa le urez succes castigatorilor in implementarea proiectelor. Cine stie, poate candva ajung business-uri de succes.
Mai ramane de lucrat si la seriozitatea publicului care nu trebuie sa rada la auzirea unei idei mai indraznete, oricat ar parea ea de penibila la prima vedere. E usor sa razi, e greu sa faci.