Daca acum 2 zile v-am prezentat review-ul la tableta Asus MemoPad HD7, acum vine randul surorii mai mari, MemoPad FHD10 sa fie prezentata. In mare parte sunt identice, dar sunt cateva aspecte care trebuie mentionate. Si aceasta tableta ne-a fost oferita in teste de catre Asus si am testat-o in paralel cu HD7. Haideti sa vedem ce a iesit.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Design si ambalaj
- Camera, difuzor si ecran
- Sistem de operare si performante
- Autonomie
- Specificatii
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
Daca la un nou MemoPad de 7 inch ma asteptam, la un model de 10 inch nu ma asteptam. Iata ca a venit si l-am vazut la Computex 2013 pentru prima data. Acest MemoPad FHD10 este defapt sora mai mare a tabletei de 7 inch, HD7. Este mai scumpa, mai performanta si mai mare in diagonala. Ea acopera perfect zona tabletelor middle end, lucru bun pentru ei, mai ales ca cele romanesti nu exista in acest segment.
Design si ambalaj
La fel ca si HD7, carcasa tabletei este din plastic, dar de data aceasta un plastic mai dur si mai aderent, cu mici striatii pe spate. In fata este acoperita in mare parte de ecran, dar marginile mi s-au parut cam mari. Totusi, o poti prinde bine de marigini daca o tii in mod landscape. Vazuta din acest format, butonul de pornit sau oprit este amplasat in partea superioara spre stanga, iar butoanele de volum si jack-ul audio pe lateralul din dreapta. In partea stanga sunt porturile microUSB si microHDMI plus slotul pentru microSD. Boxele tabletei sunt amplasate pe laterale, in spate. Evident ca nu lipseste camera de 5 MP, fara flash din pacate. Ea masoara 9.5 mm grosime si cantareste 580 de grame.
Cat despre ambajal, este identic cu cel de la HD7. Compact si cu strictul necesar: incarcator, cablu de date si doua manuale.
Camera, difuzor si ecran
Nu am vazut o diferenta intre camera ei si camera de pe HD7. Este tot de 5 MP, nu are flash dar are aceleasi setari. Filmarea se face la 1080p, are HDR, Panorama si multe alte optiuni cunoscute. Fotografiile ies foarte bine, nu sunt saturate, dar lipsa flash-ului este un minus. Ma asteptam sa fie echipata cu un blitz, tinand cont ca face parte din gama middle end.
Difuzoarele sunt peste asteptarile mele. Sunetul redat de ele este foarte puternic si clar. Are bass suficient si este o placere sa asculti muzica la aceasta tableta. Plus ca avem si o aplicatie care ne permite sa ne reglam sunetul dupa bunul plac. Ele folosesc tehnologia proprietara Asus Sonic Master iar Bang & Olufsen si-au dat cu parerea. Va dati seama ce sunet bun are.
Nici ecranul nu este rau. Ba chiar are o rezolutie impresionata de 1920 x 1200 pixeli. Foloseste tehnologia IPS LCD, format 16:10, iar calitatea lui este ireprosabila. Este un IPS veritabil, cu unghiuri de vizionare foarte bune, culori vii, filmele fiind o placere sa le vedeti pe FHD010.
Sistem de operare si performante
Sistemul de operare vine de la Google, Android in vesiunea 4.2.1. La fel ca la cealalta tableta experienta este una clasica Android, iar interfata este usor personalizata de catre Asus. Nu lipsesc aplicatiile specifice companiei, cele care fac experienta una mai deosebita. Sunt aceleasi aplicatii ca la sora mai mica: App Backup, App Locker, Asus Artist, Asus Splendit, Asus Story, Asus Studio, Audio Wizard, Buddy Buzz, MyBitCast, MyLibrary Lite, Parental Lock, Power Saver, Setup Wizard, Super Note, Studio de film si WebStorage. Evident ca aceasta nu mai agata prin meniuri si se misca mai rapid, dar nu mereu s-a simtit diferenta.
Am rulat si cateva teste va sa vad cum se descurca, si chiar se descurca bine. Priviti singuri.
Autonomie
O surpriza placuta ca la modelul anterior. Nu m-am atins de tableta 5 zile, iar Wi-Fi-ul a ramas pornit. Tableta a ajuns la 30% baterie. Dupa am reusit sa o termin in cateva ore si am bagat-o la incarcat. Dupa ce s-a incarcat am inceput sa o folosesc si m-a prins 2 zile si un pic. M-am jucat, am vazut clipuri pe YouTube si am stat pe Facebook. In concluzie, bateria este buna si nu va fi nevoie sa o incarci zilnic. Ar trebui sa fi chiar maniac sa stai non stop pe tableta ca sa consumi bateria intr-o zi.
Specificatii
- Procesor: Intel Atom Z2560 dual core de 1.6 GHz, CloverTrail+, Hiper Treading
- GPU: PowerVR SGX 544MP2 la 400 MHz
- Ecran: LCD IPS capacitiv, rezolutie 1920 x 1200 pixeli, 10.1 inch
- Memorie interna: 32 GB plus slot microSD pana la 64 GB, RAM 2 GB
- Conectivitate: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, jack de 3.5 mm, microUSB, microHDMI, GPS, Glonass, G Sensor, giroscop, busolă digitală, senzor de lumină ambientală
- Camera: 5 MP cu touch focus, filmare Full HD, frontala de 1.2 MP
- Baterie: 6760 mAh
- Dimensiuni: 264.6 x 182.4 x 9.5 mm 580 grame
Pret, disponibilitate si concluzie
Tableta o puteti gasi la eMAG, la un pret decent de 1650 de lei. Eu zic ca merita acesti bani, singurul minus ar fi lipsa flash-ului, in rest tableta se descurca bine, nu are lag, este usor de folosit si ofera o autonomie si un sunet foarte bun. Noi o recomandam in acest segment de pret.
http://youtu.be/C8CT2SpIDQI
Vad ca nicio tableta nu are amaratul de USB, cat despre camera foto si mai ales blitz la ea mi se pare ceva inutil, lumea are mereu un telefon cu care poate face poze.
Sincer, configuratia asta o gasesc pe alta firma la bani mai putini !
@Marius: Daca ar fi avut USB ar fi crescut grosimea tabletei semnificativ. De asemenea ca alternativa, prin micro-USB poti conecta un USB. Sunt conectori pe piata care iti permit acest lucru.
Stai sa pui aplicatiile si jocurile pe aceasta tableta, sa o incarci practic, sa vezi daca mai este asa fluenta. O incetineste chiar si un facebook + cont mail + browser.
Un usb este deajuns ptr transfer de date, nu cred ca se supara cineva daca tableta are un colt mai maricel, in schimb multi se supara in momentul in care vor sa transfere ceva de pe sau pe tableta si nu au optiuni. Nu stiu pe nimeni care umbla cu adapyoare usb dupa ei.
La tableta de fata macar exista un card sd, dar la restu stai si te chinui prin diverse metode.
Exista MICRO-USB.
Nu iti trebuie USB ‘normal’.
Tableta arata foarte bine.
@Silver
Stiu ca exista, dar cine are un stick , un hdd extern ce face? ptr ca nu mereu cari adaptorul dupa tine.
@ Marius
Le bagi pe rand
Tableta trebuie sa fie cat mai mobila. Nu prea o caracterizeaza sa fie practica, la modul specificat de tine.
Frumoasă tableta. Marginile ecranului îmi par puțin cam late..