Review-ul cu numarul trei este gata, iar camera pe care ne-au pus-o la duspozitie cei de la Skut si pe care urmeaza sa o prezentam este cea mai scumpa cu care ne-am jucat. Evident, de ce sa ascundem acest fapt, este si cea mai buna de pana acum. Dar ce o face pe ea sa fie cea mai buna aflati in acest review.
Specificatii
- Senzor: 1/3″ 3 Mega CMOS Sensor, Aptina AR0330
- Filmare: Full HD sau mai mica
- Unghi de filmare: 160 de grade
- Memorie: suporta carduri microSD de pana la 32GB
- Format fisier: AVI
- Alimentare: de la bricheta masinii
- Baterie: 350 mAh
- Ecran: 2.7 inch
- Conectivitate: mini USB, HDMI
- Microfon: integrat, se poate opri
- Altele:GPS Logger
Design
Design-ul camerei Skut 700s este probabil cel mai impunator dintre toate. Materialele folosite la constructia camerei sunt de buna calitate si placute la atingere. Desi este tot plastic, a fost ales cu mai mult bun gust. Camera este solida si nu iti da impresia ca ar pati ceva daca s-ar lovi. Insa nu incercati asta!
Partea de conectica pune la dispozie un port mini USB pentru alimnetare si un mini HDMI pentru a reda imagini live pe un monitor. Vom vedea ca mini HDMI-ul este util si puteti folosi camera si in alte scopuri.
Revenind la design, partea frontala ne rezerva un ecran de 2.7 inch inconjurat de butoanele fizice de navigare prin meniu. Acestea ofera un feedback bun si sunt iluminate. Lentila camerei este fixa, insa marele avantaj este ca se pot monta filtre, atat UV cat si de polarizare.
Nu este deloc o camera discreta, fiind destul de mare si impreuna cu GPS Logger-ul atasat, va iesi in evidenta foarte usor. Este bine de stiut 🙂 Din fericire nu incura mult vizibilitatea atunci cand o montati pe parbriz. In pachet are si o prindere pentru bord, insa puteti vedea mai multe in unboxing.
Functii si meniu
Meniul complet il puteti vedea in prezentarea video. Aici voi extrage doar functiile importante din acestea. Ca idee, meniul este foarte usor de inteles. Este intuitiv, usor de navigat folosind tastele speciale, iar functiile sunt prezentate foarte clar.
Se poate regla rezolutie video, care poate fi maxim Full HD sau chiar mai mica, desi nu este recomandat daca vreti o imagine clara. De asemenea, expunerea se poate regla foarte usor exact ca la o camera foto, la fel ca balansul de alb. Aceste functii sunt foarte utile si va pot ajuta sa captati imaginea mult mai clar daca stiti exact ce faceti.
Poate inregistra in fisiere de 2, 3 sau 5 minute si i se poate regla sensibilitatea pentru senzorul de miscare. Si aceasta camera, la fel ca multe altele, simte cand va aflati in mers si porneste inregistrarea automat.
Numarul de inmatriculare poate fi setat sa apara in filmare, in cazul in care doriti sa fiti sigur ca filmarea va apartine. Va recomand sa va puneti numarul de inmatriculare, fiind util in cazul in care cineva va fura materialul video.
Nu puteam trece cu vederea GPS Logger-ul. Acesta vine la pachet si este foarte util in mai multe situatii. In cazul in care calatoriti mult si vreti sa tineti mereu evidenta, GPS Logger-ul va stoca din cand in cand locatia dvs alaturi de puncte de interes importante din zona. Este bun in special pentru firmele de transport, unde soferii nu respecta mereu traseul stabilit. Sau poate ii dati masina copilului cu permisul proaspat luat de la DRPCIV si vreti sa stiti pe unde umbla.
GPS Logger-ul are memorie interna si se conecteaza prin USB 3.0. Doar il conectati la un PC si aveti informatiile necesare pe el. De mentionat ca acest logger este optional, iar atunci cand comandati camera sa aveti grija sa fie specificat in denumirea produsului ca vine cu aceasta.
Va spuneam de portul HDMI. Acesta va ajuta sa redati imaginea pe un monitor compatibil, deci face camera sa fie utila si in alt loc decat in masina. Exemple sunt o gramada, insa o solutie buna este sa filmeze la interior, sa stocheze pe cardul microSD, si in tot acest timp sa redea imaginea pe un monitor din incapere. Sunt multe locuri unde poate fi utila.
https://youtu.be/bL1kZJlOZbs
https://youtu.be/jnMNTXJ_r04
Pret si concluzii
Am realizat capturi video pe timp de zi/noapte. Ofera cea mai buna calitate a imaginii dintre toate cele testate, insa diferenta nu este atat de mare intre aceasta si modelul cu ecran touchscreen. De aceea am considerat respectivul model ca fiind un best buy. Marele avantaj al acestei camere este GPS Logger-ul din pachet si bateria ce rezista fara probleme o ora de filmare.
Camera ne-a fost pusa la dispozitie de Skut.ro, cei care o si comercializeaza la pretul de 679 lei. Modelul fara GPS Logger costa 589 lei.
Ce pret are aceasta camera video cu GPS
Cum adica? Scrie in articol.
E drept ca ofera o calitate a imagini mai buna decat celelalte testate, dar per ansamblu calitatea e praf. Rezolutia FHD e defapt un 720p upscale, imaginea e de multe ori in valuri de parca mergi prin apa iar frame rate-ul nu cred ca depaseste 15fps, fiindca sacadeaza grav de tot.
@Adrian – vad ca au redus camera la 379, cea fara GPS logger. As vrea sa imi cumpar o camera auto, si am urmărit toate tutorialele acestea. Cred ca la banii astia este cea mai buna varianta. Daca gresesc, da-mi te rog o alta recomandare in acest buget.
@Bog – Sigur gasesti ceva mai bun in banii astia. O varianta mai ieftina care imi vine acum in minte este G1WHT. O poti gasi pe Gearbest la aproximativ 37 USD sau pe olx daca dai un search la vreo 230 lei. Camera este net superioara celor prezentate de Gabriel. Ai aici si un review http://www.trafictube.ro/forum/threads/camera-g1wh.2371/ + filmute facute zi/noapte.