In fine, sa trecem direct la subiect…..
Specificatii Dell Inspiron 1525:
- ecran wide 15.4-inch WXGA (1280 x 800) CCFL TrueLife (glossy)
- procesor Intel Core 2 Duo T7250 la 2.0 GHz, 2 MB Cache
- 2 GB DDR2-667 SDRAM (disponibil pana la 4 GB)
- 160 GB 5400 RPM SATA HDD
- 8x Dual-layer DVD±RW drive
- Video integrat: Intel Graphics Media Accelerator X3100
- Wireless: Dell Wireless 1390 802.11g Mini Card
- Dell Wireless integrated mobile broadband
- Culoare: standard gri pe interior, negru exterior
- Cititor de carduri SD/MMC – MS/Pro
- Conectica: 4 porturi USB 2.0, 1*HDMI, VGA, IEEE 1394a, RJ11, RJ45, 2 iesiri pt casti, 1 pt microfon, 1 ExpressCard 54mm slot, adaptor Bluetooth, S-Video
- Webcam Integrat Creative 2 megapixeli
- SO: free DOS
- Pret: 2430 RON TVA si taxa de transport incluse
Display:
Tastatura, Touchpad, controale multimedia:
Tastele sunt destul de placut la atingere, poate putin cam „alunecoase” similare modelelor din seria 1520 cu o cursa destul de lunga. Deasemenea feedback-ul sonor primit in urma tastarii este destul de placut. Butoanele de click stanga si dreapta sunt putin diferite in sensul ca cursa este mai lunga decat normal iar in urma apasarii feedback-ul este ca si inexistent (o caracteristica destul de placuta pt. mine). Touchpad-ul prezinta si functia de scroll stanga si dreapta. Singurul „defect” care m-a deranjat la tastatura a fost un mic spatiu din dreapta tastaturii intre tastele backspace, enter, shift si home, page up, page down, end. Avem la dispozitiesi cateva controale multimedia undeva in partea dreapta sus a tastatruii.
Conectica:
In partea dreapta avem inca 2 porturi USB, iesirea S-Video, slot ExpressCard, unitatea optica, si un dispozitiv WiFi on/off/WiFi catcher. Pe partea fontala a consolei avem 2 iesiri pentru casti, una pentru microfon si cititorul de carduri, precum si 5 led-uri(power, HDD, Bateria, semanlul Wi/Fi si semnalul Bluetooth).
Sunet:
Notebook-ul dispune de 2 speaker-e integrate aflate in partea superioara a tastaturii, calitatea acestor fiind destul de acceptabila. Daca dispuneti de un sistem audio de calitate, sunetul HD de la Sigmatel va va incanta simturiile.
Video:
Interfata grafica este una integrata Intel Graphics Media Accelerator X3100, destinata mai mult mediului Office decat jocurilor. In Vista face fata cu brio interfetei Aero.
CPU, RAM si HDD:
Procesorul puternic la 2 GHz, impreuna cu cei 2 GB de RAM si 160 GB de spatiu, se descurca de minune in orice situatie. Chiar si la conversie video notebook-ul s-a descurct acceptabil. Am facut o captura video de pe o camera Panasonic prin intermediul portului Firewire ca sa vad cum se descurca. In final materialul video a iesit destul de bine, chiar mai bine decat m-as fi asteptat. Capacitatea hard disk-ului (160 GB) este destul de buna, desi se putea mai bine dar nu vreau sa exagerez…..
Baterie:
Bateriea Li-Ion pe 6 celule 56 WHr are o autonomie de aproximativ 3 h (2 ore si 51 de minute), cel putin atat m-a tinut pe mine in coditii office de utilizare, si pe setare balanced. In power saver autonomia creste la peste 3 h dar cu cateva dezavantaje, cum ar fi scaderea luminozitatii ecranului.
Concluzie:
Personal, sunt foarte multumit de achizitia facuta si sper ca acest review sa va ajute in viitor, sa faceti o alegere cat mai avantajoasa.
Galerie: