Dupa ce am testat fratele mai mic – Karoq- cei de la Porsche Timisoara ne-au oferit si modelul mai mare: Kodiaq. Stiu ca va sunt dator de ceva vreme cu acest articol, asa ca nu va mai plictisesc cu detalii despre marca si alte cele. Voi trece direct la subiect.
Dotari si specificatii
Masina este una de testdrive a dealerului, drept urmare dotarile incluse au fost destule. Nu stiu cate ar alege un client dintre ele, insa eu as opta doar pentru cateva. Vi le dezvalui la final! In varianta standard, masina vine echipata cu destule:
La nivel de optionale, dupa cum v-am spus, sunt unele doar pentru a impresiona clientii, insa si cateva pe care le apreciez (al treilea rand de locuri, pregatire telefon cu bluetooth, sistemul de navigatie si Skoda Connect):
La acest capitol comentariile mele sunt cam de prisos – oricum masina venea cu o configuratie prestabilita de la dealer, iar cine o comanda alege optionalele care ii sunt necesare. Dotarile standard sunt si ele destule, deci poti alege linistit doar acel pachet, zic eu!
Aspect interior si exterior
Pana acum este cea mai mare masina pe care am condus-o. Asta este si prima impresie pe care ti-o da. Cu toate acestea, este extrem de usor de condus. De asemenea, daca e sa o vezi pe strada, fara a detecta sigla producatorului, sunt sigur ca ai recunoaste-o ca fiind o Skoda. V-am mai povestit ca liniile lor de design se repeta de la un model la altul, insa asta nu este un lucru neaparat rau. Ba din contra – pe langa ca le ofera o recognoscibilitate a brandului (da, termenul chiar exista, il puteti gasi explicat aici), el continua un model de succes si un desen aratos.
Am si doua nemultumiri, insa. Desenul hayonului din spate este prea similar cu seria X de la BMW. In partea frontala, grilajul pare si el inspirat de la Jeep. Voua cum vi se pare?
Fiind o masina robusta, cum ii sade bine unui SUV, garda la sol inalta o innobileaza, ca sa zic asa. Ca sa intelegeti ce vreau sa zic, luati ca reper un Skoda Rapid: fiind mic si ingust, garda lui inalta (bine, stiu ca nu e la nivelul Kodiaq, stati pe pace) il face … caraghios.
Culoarea modelului primit de mine mi se pare ca i se potriveste cel mai bine. Surpriza, insa: doar culoarea albastra este oferita gratis, restul costa cateva sute de euro!
La interior ai parte de confort si tehnologie din plin. Pana si cele doua locuri din spate sunt confortabile pentru copii. Apropo de spatiul si confort: am folosit masina in weekendul in care am fost nasi la o nunta. Drept urmare, am testat-o cu mine, sotia, finii si cei doi copii ai nostri inauntru. Tinand cont ca mireasa avea rochia cu cerc pe ea, iar copiii au 8 si 11 ani si am mai avut si vreo doua rucsacuri cu noi, pot spune ca este destul de spatioasa. La nevoie, le pot cere referinte celorlalti cinci pasageri 🙂
La bord mi-a placut in mod deosebit ca avea doua torpedouri, nu doar unul. Cand esti singur in masina, si ai nevoie de ceva din acel compartiment, este destul de incomod sa te apleci pana la el. Avand insa acces si la unul care este la nivelul volanului, este muuuuult mai practic.
In rest, ca sa nu ma mai repet, ce am scris la review-ul Skoda Superb, ramane valabil si aici. Cu remarca legata de oglinzile retrovizoare, a caror dimensiune este acum perfecta!
Tinuta de drum, confort si motorizare
Cei care ne-au mai citit recenziile, vor recunoaste motorizarea de pe Skoda Superb Sportline de anul trecut. Motorul de 2.0 este intens promovat de producatorul ceh, se pare. Din ce am inteles de la dealer, este si cel mai potrivit pentru greutatea masinii. Cel de 1.5 gafaie la depasiri sau la pante mai abrupte. Pentru un drum in oras, optiunea Start and Stop va salveaza destul combustibil si mai ajuta si la scaderea poluarii. Si daca tot am ajuns aici, am fost curios sa verific cate emisii de CO2 au motorizarile pe benzina vs. cele pe motorina. Exista in continuare un mit, dezbatut aprins si la noi pe site, cum ca motorina polueaza mai mult. Ei bine, fisele tehnice de la dealership spun altceva! Iar, in caz ca vreti sa verificati si din alte surse, va las eu una aici. Nu intru in detalii despre cat de exacte sau corecte sunt masuratorile, insa sunt singurele dupa care ne putem ghida.
Dupa cum v-am spus, in ciuda dimensiunilor mari, masina se conduce exceptional de usor. Ca si comparatie, am avut pe mana de cateva ori un Volkswagen Sharan din 2016. Desi au acelasi tip de garda la sol, locul soferului este pozitionat astfel incat ai impresia ca te afli intr-un tractor, nu intr-un family van, in cazul VW. Senzatia este inversa in Mazda CX-5, insa. Ca tot m-a intrebat un cititor despre ea: in masina japonezilor simti ca te afli prea jos fata de nivelul corect de condus.
V-am spus ca am avut onoarea sa am o pereche de miri in masina, nu? Ei bine, ca la orice nunta, plecarea de acasa s-a amanat putin. Mai o poza, mai o filmare, mai un telefon cu rudele si, la final, ne-am trezit ca mai aveam 30 de minute pana la ora cununiei civile. Cum noi stam la fix 16 kilometri de Casa Casatoriilor si a fost nevoie sa ne intoarcem din drum, dupa vreo 5 minute, dupa un buletin, puteti sa va imaginati ca aveam mari sanse sa intarziem acolo! Va puteti imagina o cununie fara miri si fara nasi? Nici noi! Asa ca am cuplat cutia de viteza in modul Sport si …. sa zicem ca am respectat viteza legala in 75% din drum. Insa am ajuns la timp, chiar cu vreo patru minute mai repede si am descoperit si de ce zice lumea ca DSG este o cutie lenta. Este, intr-adevar, cand pleci de pe loc, daca o tii in alt mod decat Sport.
Stabilitatea este exceptionala, indiferent de tipul drumului si de viteza. Kodiaq stie sa ia curbe mai rapide sau mai inguste fara sa iti dea emotii. Iar pe drum se aseaza impecabil. Ba din contra, cu cat cresti viteza, senzatia ca masina este asezata perfect pe asfalt creste exponential. De asemenea, luneta din spate este destul de bine pozitionata, iar oglinizile destul de mari, incat am folosit camera pentru parcarea cu spatele doar pentru a o verifica, nu din necesitate.
Portbagajul este o discutie separata: cand am luat masina nu stiam ca are si cel de-al treilea rand de scaune instalat. Drept urmare am admirat spatiul de depozitare. In varianta cu 7 pasageri, fie accepti sa pleci la drum pe distante scurte, sau cu bagaje putine, fie faci rost de un bagaj extern. Cu toate acestea, tineti cont ca Skoda Kodiaqare cel mai mare portbagaj din segment (pornind de la 479 si 1.810 litri – in versiunea cu scaune VarioFlex – si ajungand la 521 si 1.630 litri – in versiunea standard, cu bancheta in spate). Pentru o familie cu doi copii mi se pare indeajuns!
Consum de carburant
In fisa tehnica a modelului testat am gasit urmatoarele valori:
- Consum mixt WLTP : 7.21439855681614 L/100km
- Consum mixt NEDC : 5.6 l/100km
Valorile obtinute de mine depaseau lejer 10 L/100 km, insa stiu ca masuratorile lor au loc in conditii controlate, de laborator, iar stilul meu de condus poate diferi de ceea ce estimeaza producatorii. In plus, masina fiind la mine doar o scurta perioada, nu am ajuns sa o cunosc indeajuns pentru un consum optim. In fine, pentru o masina atat de mare si pentru un oras aglomerat si prost configurat pentru condus, cum este Timisoara, cred ca 10 L/100 km era un consum mai corect. Nu am condus masina in modul 4×4, nu va pot declara nimic despre consumul in acest regim. In plus, abia dupa ce am predat Kdiaq-ul m-am gandit ca ar fi fost util sa fac o comparatie intre consumul in regim normal vs. sport…
Pret si concluzie
Pretul (cu TVA) al modelului condus de mine este de 39.071,27 Euro, dar tineti cont ca versiunea 2.0 pleaca de la 34.671,84 Euro, in versiunea Style. Pentru un SUV mi se pare pretul corect.
Ca si concluzie pot spune ca mi-a placut cum s-a comportat Skoda Kodiaq. Nu il vad insa un SUV de oras, sportiv, ci mai degraba o masina de familie. Da, stiu ca suna mai ciudat, dar are toate atu-urile: spatiu indestulator si pentru cei cu mai mult de doi copii, spatiu indeajuns si in portbagaj, tinuta de drum sigura si manevrabilitate ok in oras. Mai ales, daca intarzii cu cei mici la scoala, ti-l recomand. Am primit prioritate chiar si pe strazile unde, de obicei stau si astept cateva zeci de secunde bune! Si, daca tot am ajuns la capitolul asta, ei bine, noi am decis sa il cumparam. Nu modelul acesta, dar tot un 2.0, insa cu cutie manuala si cu optionalele pe care le-am mentionat deja in review ca le-as lua, la care am mai adaugat si bagajul estern, plus barele laterale. Insa nu am semnat vreun contract; mai intai sa plec in vacanta de vara, insa in proportie de 90% asta va fi noua masina a familiei. Nu aveam in plan sa luam un SUV, insa cele 7 locuri au fost decisive! Asta pentru ca, de multe ori, mai avem in masina, pe langa noi patru, si unul sau doi parinti!
Daca sunteti interesati, puteti accesa site-ul celor de la Porsche Inter Auto Timisoara. Veti avea si optiunea de a configura modelul ales, indiferent de marca.
Plusuri
- manevrabilitate buna
- spatiu destul pentru 5 pasageri adulti si doi copii
- volumul mare al portbagajului
- scaune fata incalzite
- dublu climatronic
- cam toti senzorii de care ai nevoie pe masina
- design reusit
Minusuri
- pretul mare pentru Romania
- motorul diesel necesita o apasare mai puternica a pedalei de acceleratie
- sunet al motorului ridicat in relanti, cand volumul radioului este mare (nu l-am mai mentionat in review, insa apare la toate modelele diesel de la Skoda testate de mine)
- dimensiunile mari nu il recomanda oricarui sofer
in primul rand o familie nu are nevoie de suv, ci de berline. si nu diesel.
in al 2-lea rand, nu exista suv de oras. suv-ul e pt drumuri forestiere, gratare suspendate, vile pe camp..
pretul e foarte hilar, de banii astia iau un ferrari sh tipla..sau tesla etc..
Nu stiu preturile SH pentru Ferrari, insa as fi curios pe unde poti circula cu el in tara. Sau il tii in garaj in Muenchen, ca si Tiriac? Masina electrica e o optiune, insa nu consider ca e inca viabila la noi. Infrastructura e prea slab dezvoltata momentan.
Ai facut o mermeleala, nu se intelege nimic. Inca de la inceput ai spus ca ai testat Karoq, dar de fapt ai testat Kodiaq. Pana si denumirea pozelor..
My bad
Ca posesor de Zafira Tourer (C) din 2014 – euro 6, pot spune ca Opelul e masina ideala pentru familia cu copii mai multi. Skoda asta mi se pare ca are un pret astronomic si, dupa parerea mea, nu este nici SUV nici masina de familie. De consum, ce sa mai vorbesc… Eu scot cu Zafira in 2000Km 6,6l/100km cu media de 45km/h, din care 1000km facuti la drum lung si 1000km in oras. Motorul de 1.6l motorina este supranumit „Whisper Diesel”, deci confortul din habitaclu este imbunatatit si prin zgomotul redus produs de acest motor.
Kodiac-ul arata bine, e dotat modern, dar fata de Zafira mea e prea scump, prea lacom de combustibil si, oricat ar fi de… „Skoda”, eu nu l-as recomanda. Sunt variante mult mai ieftine si la fel de bune.
La banii astia iti iei un Hyundai Santa Fe 😉 Nu stiu despre ce mit vorbesti, dar se stie ca benzina polueaza mai mult cand vorbesti de emisii de CO2 in schimb motorina emite particulele alea pe care toata lumea le stie drept cancerigene. Oricum, pe ecologistii astia fanatici nu ai cum sa-i multumesti, la fel si pe astia care nu halesc SUV-urile (probabil pentru ca-s saraki). Sfatul meu, pana cumperi skoda, da o tura si cu un Santa Fe. Vei fi surprins 😉
Hyundai chiar sunt masini bune si fiabile. Varucu, la euro 6 cu adblue, cum are a mea, particulele alea periculoase sunt filtrate de filtrul ala care ma tot enerveaza cand regenereaza… Deci, le anihileaza intr-o masura foarte mare.
Eu stiu glm, nu pe mine trebuie sa ma convingi. Eu tot euro 6 am, cu acelasi filtru si aceeasi regenerare. Argumentul fanaticilor este ca atunci cand isi face regenerarea, particulele alea tot in atmosfera ajung si de-acolo in plamanii lor. Cand ies la gratar si inhaleaza fumul ala de rahat nu se plang.
cei saraci cu adevarat sunt cei fara educatie, care isi iau masini dupa trend..si care cred ca un pret mare e smecherie..;)
benzina emite mai putine substante nocive tot timpul si nu da jos nimeni niciun filtru. si chiar respecta norma. si apropo, nimeni nu te obliga sa te duci sa-i mirosi gratarul.
“si apropo, nimeni nu te obliga sa te duci sa-i mirosi gratarul“
Pe bune? Atat te-a dus capul?
Acum cativa ani ma revoltam pentru ca vorbeati mai mult de telefoane decat de IT, subiectul initial probabil aproape uitat pe undeva prin trecutul indepartat. Acum ati luat-o si cu masinile. Intai cu electrice dar vad ca treceti si la cele cu combustibil. Inca putin si ajungeti la vanzari apartamente, terenuri, poate si ceva barci, iahturi … Pacat.
Ete na!… Tu ai vazut cata tehnologie si electronica avansata este intr-o masina?
Unii folosesc masina poate mai mult decat telefonul, asa ca…
Cristi, motorina poluează incomparabil mai mult decât benzina.Totdeauna.
Discuția despre poluare nu este despre emisiile de CO2 care afectează echilibrul global în timp ci de celebrele emisii de oxizi de azot, cancerigene și pe care le simți în fiecare zi într-un oraș aglomerat.
Dieselurile sunt bombe ecologice din acest punct de vedere.
De ce dieselurile poluează intens față de benzinare?
E simplu, și răspund aici si lui @glm, care a amintit de dotarea mașinilor cu adblue.
În România cel puțin, mașini cumpărate de noi care să fie dotate cu filtru adblue reprezintă sub 5% din totalul mașinilor diesel care circulă pe străzile noastre.
Restul de 95% sunt cazane ambulante la mâna a 2-a sau a 3-a care nu au nici măcar filtru de particule obișnuit sau care circulă fără el pentru că în „înțelepciunea” lor posesorii l-au eliminat definitiv după ce acesta s-a defectat, fiind prea costisitor pentru a fi înlocuit.
De asta orașele mai mari sunt pline de noxe(oxizi de azot) cancerigene de la dieseluri, mult peste ce poluează orice mașină pe benzină.
Nu comentez cât de corecte sunt cifrele declarate de producătorii de mașini diesel privind noxele, dar se știe care a fost practica la nivel mondial, începută de Volkswagen.
Greucene, cand spui ca motorina polueaza incomparabil mai mult decat benzina te referi la conditiile actuale ale parcului auto roman, nu-i asa? Ca oxizi de azot scoate si gazul metan cand il arzi. Complet de acord cu tine, daca ceea ceam zis mai sus e corect si dptdv. Legile noastre trebuie conturate altfel, la fel cum inspectiile tehnice periodice trebuie modificate si sa contina si elemente de test specifice tipului de combustibil folosit si dotarile masinii (de exemplu verificarea dpf-ului). Dar nu poti spune ca dieselul polueaza mai mult pentru ca romanu isi scoate filtrul sau face nu stiu ce magarii. Asta este doar o consecinta a imbecilitatii si inconstientei unor oameni.
@varucu
Motorul diesel emite o cantitate incomparabil mai mare de oxizi de azot decât orice motor pe benzină. Punct. Asta este un fapt de necontestat, este o certitudine.
Dacă luăm 2 mașini puțin mai vechi, fără filtre de particule, și le introducem într-un spațiu închis, un garaj obișnuit de exemplu, după 10 minute de stat cu motorul pornit la ralanti, în cazul celei diesel, dacă intri în garaj te sufoci instantaneu, pe când în cazul celei pe benzină efectul este mult diminuat spre suportabil. Acelea sunt noxele care te atacă direct, respectiv oxizii de azot care la dieseluri sunt mult peste cele emise de cele pe benzină.
E normal că aduc în discuție parcul auto din România pentru că românii au avut o obsesie prost înțeleasă pentru mașinile diesel, iar mașinile diesel prezente pe străzile din România sunt în majoritate covârșitoare mașini la mâna a 2-a sau a 3-a, fără filtre de particule sau cu ele eliminate. Mașinile diesel noi cu filtre corespunzătoare sunt extrem de rare și așa vor rămâne atât timp cât legile din România permit ca țara noastră să fie cimitirul cazanelor pe roți din alte țări, în loc să se faciliteze pentru orice angajat cu un salariu mediu accesul în condiții foarte avantajoase la credite pentru mașini noi. Adică dobânzi foarte mici pe termen mediu alături de celebrele tichete rabla, plus impozite foarte mari pe orice mașină second hand(rulată) adusă din afara țării.
Concluzia e clară însă, orice motor diesel poluează mult mai mult decât orice motor similar pe benzină,ăsta este și motivul principal pentru care se militează la nivel european și nu numai pentru eliminarea mașinilor diesel din producție și de pe străzi.
Deci dupa tine, mai mult CO2 e mai bine decat mai multe particule. Mhm, am inteles. Ma vucur ca este de acord cu mine in schimb la ce-am spus mai sus 🙂
@varucu
Așa cum am mai spus, în aglomerările urbane categoric particulele în exces(oxizii de azot) sunt problema principală care provoacă diverse forme de cancer.
Nu e vorba că CO2 sunt mai „bune”, ci că nu afectează organismul uman în mod direct, ci eventual pe termen lung. Pe când particulele,da, de aceea se urmărește eliminarea mașinilor diesel în primul rând.
E simplu.
Da Greucene, hai sa vorbim doar despre ce vrei tu sa vorbim 🙂
De ce nu?
Sau crezi că tu ai exclusivitatea subiectelor pe care să le discutăm?
Crezi greșit.
Prezentam si noi o statistica oficiala cu X% masini diesel non-Euro, E2, E3, E4, E5, E6?
E5 este ok, bineinteles daca ai filtru de particule la locul lui, in principiu nu scoate gram de fum doar se simt putin gaze, dar muult mai putin decat la un benzinar E3.
De ce benzina? de ce nu GPL daca tot suntem campioni la vocalize despre poluare…
Nu as compara calitatea VW cu Ford de ex.
E5 si E6(pana anul trecut) in trafic real polueaza ca un diesel euro 3, ai ratat acele articole. daca mai punem si ca filtrele etc vor fi scoase dupa cativa ani pt ca lipsa de educatie si legi, rezulta o singura solutie, interzicerea lor.
Nu are cum.
Pe langa asta se vede si simte cu ochiu liber ca un E5 scoate mai putin fum si nici nu miroase asa tare ca un E4.
As vrea sa vad cum dispar rapid motoarele diesel de pe autobuze, autoutilitare, camioane, trenuri?, vapoare, tractoare etc.
Inca unul care viseaza cai verzi pe pereti… ori o fi Marius sub acoperire 🙂 Oricum, s-a demonstrat ca cei mai galagiosi ecologisti sunt si cei care polueaza cel mai mult 😉
http://www.automarket.ro/stiri/un-nou-studiu-arata-ca-91-dintre-motoarele-diesel-euro-6-depasesc-emisiile-legale-ar-trebui-sa-nu-mai-cumparam-masini-diesel-84897.html
comentarii? 🙂
Aline, asta e doar o parte a povestii, si se refera doar la emisiile NOx. Si da, stiu ca sunt daunatoare intr-o proportie neglijabila dpdv al incalzirii globale si intr-o poportie mai mare dpdv al efectelor asupra sanatatii. Ceea ce nu spune nimeni, este impactul asupra mediului pe care-l are 1 litru de benzina comparativ cu un litru de motorina (de la productie si pana la esapament, pentru ca prin ardere, stim ca 1L de benzina produce 2.3 kg de CO2, iar 1L motorina 2.7 kg CO2).
„The TRUE rating is a three-colour categorization system designed to concisely inform the public of the magnitude of a vehicle’s emissions over its lifetime under a wide range of operating conditions and driving behaviours.
While new vehicles are by definition certified to emissions levels at or below the legal limit, real-world vehicle emissions are often much higher for a variety of reasons: deterioration of emissions control systems, software that increases emissions during normal driving (aka defeat devices), defective parts, or driving conditions outside of those covered by the regulations. Emissions are also affected in a positive way by recalls and retrofits. The TRUE ratings reflect all these factors.
The TRUE rating currently covers only NOx emissions. The rating will sequentially incorporate additional emissions (including particulate matter, carbon dioxide, and unburnt hydrocarbon emissions) during the coming phases of the project.
The TRUE rating differentiates vehicle models by European Emissions standards (Euro standards) from Euro 1 through Euro 6. In late 2017, a new improvement to Euro 6, known as Euro 6d, began phasing in (the phase in will not be complete until 2022). Euro 6d is expected to have a significant impact on the real world emissions of cars, especially diesels. At the current time, only a very tiny fraction of the in-use fleet are Euro 6d vehicles so it is currently not possible for TRUE to rate any of these vehicles separately. Once these vehicles are bought in sufficient numbers, they will be tested and their data will be incorporated.”
https://www.trueinitiative.org/true-rating
Dar, arunca un ochi aici jos daca nu te multumesti cu rezumatul meu.
https://www.epa.gov/ghgemissions/global-greenhouse-gas-emissions-data
In principiu, transportul este responsabil cu 14% din generarea de CO2 pe planeta, iar electricitatea cu 25%. Daca maine trecem toti la masini electrice, transportul o sa mai fie responsabil cu 2-3% (pentru ca vapoare, avioane), iar electricitatea va primi acele procente bonus, adica va sari la 36-37%. Daca vrei sa te ajut si mai mult, mentionez ca trecerea la masini electrice „maine”, va necesita ceva infrastructura, iar cele 21 de procente de CO2 generate de industrie, vor creste si ele (nu pot sa estimez cum, iti dai seama ca nu e de competenta mea). Probabil ca procentele vor fi nitel diferite, caci in fond nu poti sari de 100%, dar gandeste-te la asta.
Parerea mea sincera este ca acest consumerism a scapat nitel de sub control, tot din lacomia oamenilor si a corporatiilor. Puterea este in mana companiilor pentru a schimba lumea. Iti spun si de ce mai jos intr-un exemplu.
Inainte de a dezvolta Stadia si tot ce va presupune ea (pentru ca va fi un hit, iti garantez), Google ar trebui mai intai sa investeasca masiv intr-o sursa regenerabila de energie care sa o sustina. La fel cum tinta majora a tuturor tarilor (vezi Norvegia) ar trebui sa fie dezvoltarea infrastructurii de productie si distributie a surselor de energie regenerabile. Nu o sa consumam mai putin curent electric nicicand. Mereu maine va fi mai mult decat azi. Ce face Tesla ar trebui sprijinit prin infrastructura, asa cum ei isi fac infrastructura lor de alimentare cu energie. Norvegienii, baieti destepti, mai intai si-au tras curent 100% regenerabil, si apoi si-au luat maasini electrice.
De acord cu tine, combustibilii fosili ar trebui eliminati din motive de sanatate. Dar fara implicare din partea tuturor este foarte greu. Ca sa nu mai spun ca aproape toate centralele electrice care se fac in lume la ora actuala functioneaza pe gaz metan, care, ghici ce: emite si mai mult CO2 in atmosfera. Asa ca degeaba ne facem noi bine sistemul respirator si nu mai murim de cancer, daca „in curand” vom fierbe cand iesim afara.
Sper ca te-am plictisit cu folos 🙂 Mai discutam, nu e bai ca mereu e loc de mai bine si de invatat ceva.
@varucu
Recunosc că pe mine m-ai plictisit cu acest comentariu.
Discuția noastră a pornit de la un lucru simplu și cert, respectiv acela că motoarele diesel sunt fără cea mai mică urmă de îndoială mai poluante decât cele pe benzină și afectează în mod direct sănătatea omului prin acele emisii de noxe.
Ce spui tu acolo sunt poezii, normal că trebuie să fim preocupați și de poluarea pe termen lung și trebuie să găsim soluții să o contracarăm, dar în discuția noastră subiectul a fost clar.
Mașinile diesel sunt mult mai poluante decât cele pe benzină și acest lucru îl resimțim toți în mod direct și imediat.
Raspunsul trebuia sa fie aici:
@Greuceanu: hai sa vorbim doar despre ce vrei tu sa vorbim…
Mi-a plăcut „argumentul” ultimului tău răspuns!
Sau consideri că trebuie să discutăm numai despre ce vrei tu? Chiar crezi cumva că ești mult mai cu moț decât oricare cititor care comentează?
Eu zic să te mai gândești odată. Sau de mai multe ori.
Nu e vorba de a fi cu mot, caci cel care se vrea cu mot pari a fi tu. Eu chiar credeam ca am cu cine sta de vorba, dar se pare ca m-am inselat. Nu e bai, ii dam inainte 🙂
Am o intrebare de ce se aburesc farurile si proectoarele cand dau cu solutie de spalat ?? E normal?? Masina e noua 400 km
La mine nu se intampla asta! Incearca sa verifici cu dealerul!