Minix este o companie cu sediul în Hong Kong, înființată în anul 2008 și specializată în producția de mini PC-uri cu Android și Windows, destinate în principal consumului de conținut multimedia, dar și activităților de tip office. În toamna anului trecut, în cadrul expoziției IFA 2016, producătorul și-a extins portofoliul de produse, prin lansarea unor noi sisteme de calcul compacte, printre care și Minix U9-H, pe care îl vom analiza cu lux de amănunte în acest review.
Minix Neo U9-H este un mini PC Android, bazat pe chipset-ul Amlogic S912 și capabil să redea mai toate tipurile de conținut video utilizate la scară largă, inclusiv VP9 cu HDR. Acest SoC, ce integrează un procesor Octa-Core Cortex-A53 și un GPU Mali-T820MP3, este completat de 2 GB de memorie RAM DDR3 – o cantitate arhisuficientă pentru o experiență de utilizare fluidă, fără nici cea mai mică urmă de lag. Cum principala sa utilizare este vizionarea de conținut video de înaltă fidelitate, despre care știm că poate ajunge la bitrate-uri foarte ridicate, conectica este, de asemenea, una de top. Astfel, primim un modul Wi-Fi 802.11ac 2 x 2 MIMO, capabil să atingă viteze de transfer de până la 866 Mbps, precum și un adaptor Gigabit Ethernet. Alături de acest mini PC, am primit spre testare și noua telecomandă Minix NEO A3, prevăzută cu tastatură QWERTY și air mouse. O scurtă analiza a acesteia găsiți în secțiunea dedicată.
Dispozitivul a fost testat pe o perioadă de aproximativ o lună, timp în care l-am pus la treabă cu o largă varietate de formate video, inclusiv x.265 4K HDR cu bitrate de până la 200 Mbps și audio DTS-HD cu bitrate de până la 2 Mbps. După testare, pot spune că Minix U9-H este o jucărie extrem de interesantă, ce face de răs foarte multe smart TV-uri de ultimă generație, atât în termeni de performanță, cât și de funcționalitate. Argumentele le veți găsi în rândurile ce urmează.
La momentul publicării acestui review, Minix Neo U9-H poate fi găsit în eMAG Marketplace la prețul de 807 Lei.
Specificații:
- Chipset: Amlogic S912 (procesor Octa-Core Cortex-A53 64 biți și GPU Mali-820MP3)
- Memorie RAM: 2GB DDR3
- Conectivitate wireless: 802.11ac 2 x 2 MIMO dual-band
- Conectivitate LAN: Gigabit Ethernet
- Sistem de operare: Android 6.0.1 Marshmallow
- Ieșire video: HDMI 2.0 (până la 4K @ 60Hz), cu suport pentru HDMI-CEC și HDR
- Ieșire Audio: HDMI 2.0, jack audio de 3.5 mm sau optic
- Conectică: RJ-45 (LAN), cititor carduri microSD, 3 x USB 2.0, 1 x OTG (microUSB) și Kensington lock
- Alimentare: DC 5V @ 3A
Ambalaj, construcție și design
Cei de la Minix ne-au obișnuit cu un bundle bogat de accesorii, iar Neo U9-H nu face excepție. Pe lângă dispozitiv, alimentator și antenă pentru Wi-Fi, în pachet mai găsim un adaptor OTG microUSB, un cablu HDMI 2.0 și un cablu microUSB cu lungime de 1 metru.
Ambalajul este simplu și nu impresionează printr-o experiență de unboxing foarte spectaculoasă, însă reușește să ofere un grad de protecție mai mult decât decent. Pe acesta, găsim inscripționate specificațiile cheie și diversele certificări obținute. Tot de aici aflăm că Minix Neo U9-H suportă video H.265/HEVC 10 bit la rezoluție 4K și beneficiază de certificare Dolby Audio.
Dispozitivul vine sub forma unei cutiuțe extrem de compacte, realizate din aluminiu și cu un finisaj negru mat. Nu are tendința de a se zgâria sau de a căpăta foarte ușor urme de amprente și aduce un aspect sobru, care se potrivește în cam orice decor.
Cântărește 278 grame grame și măsoară 127 mm lățime și 22 mm înălțime.
Pe partea frontală, avem butonul de power, cele 3 porturi USB 2.0, cititorul de carduri microSD, portul microUSB (OTG) și slotul Kensington lock.
Latura dreaptă găzduiește cele 2 jack-uri audio de 3.5 mm, pentru căști și microfon, portul HDMI 2.0, ieșirea audio optică, portul RJ-45 pentru LAN și mufa de alimentare 5V DC.
Pe partea din spate este amplasat conectorul pentru antenă, iar pe latura stângă găsim receiver-ul IR pentru telecomandă.
Telecomanda inclusă în pachet se alimentează utilizând 2 baterii AA și aduce un D-Pad pentru navigare, un set de taste pentru acces rapid la setări și home, precum și două butoane pentru controlul volumului. Impresionează printr-o construcție solidă, compactă și plăcută, însă lipsa giroscopului poate crea unele dificultăți la navigare.
Cei ce își doresc un plus de funcționalitate și o experiență de utilizare mai plăcută pot opta pentru Minix NEO A3, o telecomandă ce oferă atât butoane standard de navigare, cât și întregul set de taste QWERTY. Pentru ghidarea cursorului, telecomanda se folosește de un giroscop (air mouse), iar experiența livrată este foarte similară cu cea a telecomenzilor inteligente oferite de diverși producători de smart TV-uri. Aduce, de asemenea, și suport pentru comenzi vocale, cu ajutorul microfonului situat la bază.
Tastele QWERTY se remarcă printr-un răspuns prompt și un feedback clicky, foarte tactil și plăcut. Cu toate că necesită o oarecare perioadă de adaptare, funcția air mouse este relativ precisă și nu manifestă întârzieri de nici un fel. Telecomanda funcționează pe unde radio de 2.4 Ghz și se conectează la dispozitivele compatibile printr-un adaptor USB de mici dimensiuni. Conform specificațiilor listate de producător, telecomanda NEO A3 este compatibilă cu toate device-urile ce rulează Android 4.4+ sau Windows 7+. Fiind plug-n-play, nu necesită instalarea unor aplicații sau drivere suplimentare.
Hardware, performanțe și sistem de operare
Sub capota lui Minix Neo U9-H găsim un System-on-Chip de tip Amlogic S912, compus dintr-un procesor Octa-Core Cortex-A53, tactat la 1.5 Ghz, și un procesor grafic Mali-T820MP3. În completare, vin 2 GB de memorie RAM DDR3 și 16 GB de stocare internă, dintre care doar aproximativ 11 GB sunt disponibili pentru stocare efectivă de date.
Sistemul se comportă neașteptat de bine, fără urme de stutter sau întârzieri în interpretarea comenziilor. În ciuda stocării eMMC 5.1, care nu este chiar cea mai rapidă, aplicațiile se deschid prompt și nu m-am lovit de blocaje de nici un fel. Web browsing-ul decurge, de asemenea, fără probleme, iar redarea de stream-uri 1080p, direct din Google Chrome, nu arată framedrop-uri sesizabile. Desigur, performanța redării în browser este condiționată și de gradul de optimizare al website-ului, dar și de diverse alte variabile, precum viteza conexiunii la internet și bitrate-ul stream-ului.
Per total, Minix Neo U9-H aduce o experiență fluidă, indiferent de scenariul de utilizare sau de aplicațiile rulate. Singura excepție este în jocuri, unde GPU-ul Mali-T820MP3 este un pic cam limitat în ceea ce privește performanțele grafice. În ciuda faptului că se oferă suport pentru controllere XInput (Xbox 360 controller, Logitech F310 etc.), jocurile grafice intensive, precum Need for Speed: No Limits, Dead Trigger 2, Modern Combat 5 și Grand Theft Auto: San-Andreas, vor coborî foarte des sub pragul de 30 FPS, indiferent de setările grafice alese. Jocurile simpluțe, ca Piano Tiles, Clash of Clans, Cut the Rope ș.a.m.d., rulează fără probleme, însă, așa cum era de așteptat, nu prea sunt jucabile în combinație cu un air mouse.
Teste sintetice:
Minix Neo U9-H rulează Android 6.0.1 Marshmallow, personalizat printr-o interfață proprietară și câteva aplicații adiționale, menite să faciliteze vizionarea de conținut multimedia. Deși împrumută o bună parte din elementele de interfață ale Android TV, multe dintre aplicațiile preinstalate sunt gândite pentru smartphone-uri și tablete, așadar pot apărea unele probleme de scalare și de utilizare, mai ales cu telecomanda standard, ce nu dispune de air mouse.
Exceptând aceste mici probleme, interfața este bine gândită pentru ecranele mari, launcher-ul proprietar permițând un control facil chiar și cu telecomanda inclusă în pachet. Prima configurare se realizează prin ghidul standard Android, așa cum este și pe smartphone-uri, cu selectarea limbii de afișare, introducerea contului Google, setare preferințelor de locație și intimitate ș.a.m.d., deci nu se impun cunoștințe foarte avansate de operare. Sistemul se inițializează în maxim 15 – 20 secunde și, în mod implicit, Kodi și celelalte aplicații multimedia sunt aranjate pe homescreen, sub forma unor tile-uri sugestive. Launcher-ul permite, de asemenea, ordonarea aplicațiilor pe foldere, dar și accesul la app drawer, prin intermediul căruia putem vizualiza și accesa toate aplicațiile instalate.
Ca și aplicații preinstalate găsim întreaga suită Google (YouTube, Chrome, Gmail, Photos, Play), Kodi, versiunea 17.1, optimizată pentru procesorul Amlogic S912, Netflix, precum și diverse utilitare menite să faciliteze streaming-ul prin Miracast, Air Play, DLNA și alte protocoale utilizate la scară largă.
Meniul de setări este preluat de pe Android TV, pentru o operare mai ușoară, și permite activarea modului de radare HDR, pe televizoarele compatibile, ajustarea rezoluției, activarea funcției HDMI CEC, ce asigură operarea mai multor dispozitive prin HDMI utilizând o singură telecomandă, precum și multe alte funcționalități și ajustări utile.
Producătorul garantează suportul software în regim OTA (over-the-air), așadar nu suntem nevoiți să ne pierdem timpul cu tot felul de operațiuni avansate de instalare a actualizărilor. Cu toate că unitatea mea de review rulează o versiune de firmware inițială, nu m-am lovit de glitch-uri sau de probleme de stabilitate.
Fiind un dispozitiv cu inclinație spre multimedia, Minix Neo U9-H iese în evidență prin performanțele foarte bune de redare a conținutului video. Absolut toate aplicațiile VOD testate (Netflix, HBO Go, Filmbox Live, YouTube și UPC Horizon) rulează perfect, la rezoluție HD/Full HD (mai puțin Netflix, care este limitat la 480p – dispozitiv necertificat), fără întârzieri, desincronizări ale imaginii în raport cu sunetul sau framedrop-uri. Netflix și HBO Go acceptă input-urile primite de la telecomandă, iar accesarea câmpurilor text pentru căutare se realizează extrem de simplu.
Kodi, versiunea 17.1, este soluția software propusă de producător pentru redarea de conținut video stocat pe unități externe sau din rețea, prin protocoalele DLNA și Samba. Aplicația redă în condiții optime toate fișierele encodate MPEG2, MPEG4, H.264, H.265, la rezoluții 720p/1080p/2160p, 10 bit HDR și bitrate-uri ridicate, de până la 200 Mbps, fără framedrop-uri, momente de buffering sau blocaje. Rulează, de asemenea, extrem de bine și Blu-Ray-uri ISO 1:1 cu audio DTS-HD.
Există, totuși, unele probleme la redarea unor formate video mai puțin populare, precum WebM VP8, pentru care nu există încă suport pentru decodare hardware, dar și pentru unele formate audio ca AC3, TrueHD 5.1 și TrueHD 7.1. Cel mai probabil, aceste incompatibilități vor fi adresate printr-un update de firmware.
Unitatea alimentează fără probleme unul sau mai multe HDD-uri externe, însă, în eventualitatea în care doriți redarea unor fișiere cu bitrate de peste 200 Mbps, este foarte posibil să vă loviți de limitările controller-ului USB 2.0, în sensul că, ocazional, pot apărea scurte momente de buffering. Cam aceasta ar fi principala bilă neagră a lui Minix U9-H – lipsa conectivității USB 3.0. Ar mai fi de menționat și faptul că montează doar unități de stocare formatate NTFS, exFAT și FAT32. Unitățile EXT4 (Linux) nu sunt încă suportate.
În ceea ce privește conectivitatea la rețea, Minix U9-H se poate conecta prin fir, la viteze de până la 1 Gbps, precum și prin Wi-Fi, la viteze de până la 866 Mbps, mulțumit adaptorului 802.11ac 2 x 2 MIMO dual-band. În practică, vitezele de transfer sunt ceva mai mici, aplicația Speedtest raportând un maxim de aprox. 600 Mbps prin fir și 233 Mbps prin Wi-Fi, pe o conexiune cu bandă de 500 Mbps și un router wireless ac.
Concluzie
Minix Neo U9-H este un media player Android extrem de simpatic, capabil să redea mai toate tipurile de formate video utilizate în prezent. În comparație cu predecesorul său, Neo U1, Neo U9-H aduce o platformă hardware ceva mai puternică, suport pentru 4K HDR, o versiune mai nouă de Android, precum și certificare Dolby Digital Audio.
Dispozitivul poate fi găsit în eMAG Marketplace la prețul de 807 Lei.
Pro:
- Suport pentru video 4K HDR
- Certificare Dolby Digital Audio
- Software bine optimizat
- Bundle bogat de accesorii
- Construcție de foarte bună calitate
Contra:
- Conectivitate USB 2.0
- Probleme de compatibilitate cu unele formate video și audio (AC3 și TrueHD)
One Word.
Scump!
Este un contra!
Eu am luat de pe gerabest un beelink mini mxIII, care face cam acelasi lucru, si m-a costat sub 200 lei. Il am de un an si merge excelent cu kodi.
Asta in China mai mult de 80-100 de dolari n-are cum sa coste.800 de lei!Ce gluma nesarata!
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_612275.html
Sunt destule magazine mai ieftine si oricum,chiar si asa,pana la 807 lei e distanta prea mare.
Sau asta http://www.dotsmart.ro
Eu am un model mai vechi, dsPlus, de vreo doi ani si se misca foarte bine 1080p si 3D.
Eu am avut doua.Porcarii inutile.Se misca ca naiba si nu conform specificatiilor.Oricum acum orice ate player la tv.mai bun.Un smart tv costa si 1000 de lei acum.Cum sa dai 800 de lei pe inutilitatea asta.
Să mă anunțați când un smart TV sau un TV box ieftin va putea să redea fluxuri cu bitrate de 200 Mbps. 🙂
Pai asta e un box tv.ieftin si inutil.La ce iti trebuie un asemenea bitrate(oricum am profunde indoieli ca il atinge)?
Mie mi se pare un device foarte util, cu o experienta net superioara LG WebOS-ului pe care îl am pe TV.
Majoritatea filmelor 4K cu bitrate ridicat rulează execrabil pe TV, însă pe Minix-ul ăsta nu am întâmpinat probleme.
Oricine are player la tv mai bun….am vrut sa scriu.Scuze!
Eu am doua smart tv acasa.Un Samsung si un Panasonic care redau perfect orice film 4K.Oricum in afara de Netflix nu prea ai filme 4K(decat piratate si acolo e discutabil).Chiar nu vad utilitatea astuia,sa nu spun ca pretul pt.chinezaria asta cu CPU Amlogic(cele mai proaste) este de tot rasul.
Si inca ceva,cu 500-600 de lei iti cumperi blu-ray player 4K smart cu nume si care are toate conexiunile posibile,wi-fi,dlna.miracast,bluetooth,usb,etc….De 100 de ori mai bun .Arunca o privire pe emag.
Doar în ultimele câteva zile am văzut 3 filme 4K. La Netflix nu am de ce să-mi fac subscription. Calitatea stream-urilor lasă mult de dorit.
Legat de chipset-urile Amlogic, pentru asta sunt gândite – decodare hardware. Se comportă foarte bine la capitolul ăsta.
Smart TV-urile și mai ales Blu-Ray playerele, sugerate de tine, sunt cu mult inferioare unui TV box de genul ăsta. Nu prea primesc update-uri, ca să suporte codecurile noi apărute, și există o groază de probleme chiar și cu formatele actuale. Eu am un LG 55B6J, un model de considerat de top, și scârțâie rău de tot la 2160p high bitrate. Cam trist pentru un TV premium. 🙂
@Razvann: Pune un link, ceva, de unde se poate cumpara un bray player 4K la 400-500 lei. Cu jucariile astea (tv box) si cu kodi gasesti foarte mult continut 4k. E drept, e putina munca sa pui addon-urile necesare, dar merita. Ce nu-mi place e ca nu poti vedea clipuri la rezolutie 4k de pe youtube (inca).
De la emag.ro,de exemplu.
Nu cred ca ai vazut vreodata ceva la Netflix daca bati campii in halul asta.Streamu-urile 4K se vad excelent pe conexiune decenta wi-fi( banda N este suficienta,nu-ti trebuie AC)Adevarat,costa 12 euro/luna un abonament pt.4 device-uri si acces la 4K.Mai nou poti si face downlod.Nici macar asta nu stiai dar,spui ca nu se vad bine.Cat timp crezi ca mai tin trackerele?
E clar ca n-ai treaba cu domeniul asta.Blu-ray-urile alea sunt net superioare chinezariilor astea si n-au nicio probleme cu bitrate 2160,tv smart nici atat la aplicatiile legale.Daca folosesti site-uri gen FilmegratisHD.net sau asemenea,normal ca ai probleme.
Bitrate 2160 zici? 🙂 Nu știu care e mai necunoscător dintre noi.
Și da, stream-urile 4K de pe Netflix sunt cu mult inferioare unui BD 4K. Asta ți-o spune cineva care a băgat mii de Euro în echipamente AV și care își calibrează display-urile cu colorimetru. Netflix are un conținut extrem de sărăcios în România, nu are subs, nu rulează HD/FHD/4K decât pe device-uri certificate etc.
@Razvann: Nu ma refeream la cele cu upscaling 4K (UHD). Curat 4K sunt peste 3000 lei.
Ceeeee?Nu au subtitrari?Iar vorbesti din auzite.Serios?Te faci de ras.Mai intreaba si o sa vezi ca au mii de filme si seriale.Da,nu toate sunt f.noi sau de Oscar,orice poti spune despre Netflix,dar nu ca nu se vede excelent sau ca are continut.
Un singur serial am vrut și eu să văd pe Netlflix – Orange Is The New Black. Anul trecut, în iulie, nu avea subtitrare. Am încercat și altele. La fel, doar sub în engleză. Poți să zici ce vrei, dar entuziaștii privesc într-o mare scârbă Netflix-ul, Filmbox Live și alte servicii de acest fel. Dacă tu te mulțumești cu filme în stream, good for you, dar alții poate vor o calitate mai bună. Un TV box de genul se adresează celor ce își stochează filmele ripuite de pe Blu-Ray pe NAS, HDD extern sau PC. PS: Netflix 4K are un bitrate de aprox. 20 Mbps, cam de 10x mai puțin decât un Blu-Ray UHD. Do your reading înainte să arunci cu noroi.
Lucian Udriste Hotinceanu Te asigur ca asa cu upscaling au imagine mult superioara tv-box-urilor chinezesti.
Serios?Eu zic ca tu sa mai arunci un ochi si sa vezi ca de ceva vreme cam tot are subtitrare pe Netflix Romania acum.Eu zic sa te mai gandesti odata cu piratatul deoarece nu o sa mai tina o vesnicie.Eu sunt cinefil,am mai multe surse,Netflixul a fost doar un exemplu.Eu prefer sa platesc.Asa cum altii ma platesc pe mine tot asa consider ca e normal sa platesc munca altora.Nu stochez filme aiurea,le vizionez si gata.Nu stiu ce inseamna entuziast in cazul asta(pasionat,obsedat,etc…)Probabil ca se asemana cu pasionati de overclocking sau alte idiotenii de genul asta inutile.Oricum daca tu consideri ca chinezaria aia este pentru entuziasti….Pentru orice om normal,care ii plac filmele,calitatea Netflix 4K este suficienta.Pana acum nici nu mi-am pus problema de bitrate-ul Netflix,atat timp cat calitatea e f.buna.
A zis cineva ceva de piraterie? 😀
De ce e overclocking-ul idioțenie?
Toate au subtitrare(corectie).Bitrate ok pt.2160 am vrut sa scriu.Bun.De ce este overclokingul o idotenie pt.pustani fara ocupatie.Simplu.Pt.ca nu te ajuta cu nimic si nu iti foloseste la nimic,decat in cel mai bun caz sa-ti umflii muschii ca un cocalar cu scula ta de nspe mii de euro.Exact cum isi cumpara romanul Iphone dar dar sta pe prepay de 3 euro.Dar,da bine pe masa in club in fata unui pahar de apa(ca altceva nu-si mai permite).Entuziast in cazul de fata,este unul de care profita industria de profil sa-i goleasca buzunarele.Tu nu apreciezi filmul in sine ci doar masinaria care reda filmul.
Aberezi, la fel cum o faci și de câteva posturi încoace.
Aberează mai ales la faza cu OC-ul. Când nu poți normal că-i o idioțenie.
Explica-mi tu de ce sau cu ce aberez?Serios acum.Mai explica-mi la ce ajuta overclokingul,care e latura lui practica?In afara pierderea timpului inutil.
Spor de performanță dude. Eu lucrez cu câteva app de computing și chiar se vede diferența. Și în gaming se vede diferența. Un 7700K urcă lejer la 5 Ghz. Ce pierdere de timp? Că ridic un multiplicator și ajustez voltajul și LLC-ul? Îți ia maxim câteva ore, cu tot cu testele de stabilitate.
Deviem de la subiect. Rămăi tu cu filmele în stream și lasă-ne pe noi cu remux-uri și OC să ne vedem de treabă. Sunt mulți oameni care apreciază materialele de genul ăsta și care sunt interesați să cumpere astfel de produse. Dacă tu alegi să fii ignorant și să ne jignești cu fiecare ocazie, atunci te invit să muți această discuție pe forumuri și rețele sociale. Sunt convins că vei găsi simpatizanți, care să împartă aceleași păreri. Apropo, atunci când te alături unei discuții, încearcă să vii cu argumente valide.
Ce sa pot NBA,serios acum,ce?Sa pierd timpul?De ce asface asta?Explica-mi,ca sa inteleg.
Tocmai ca eu am venit cu argumente valide.Tu vorbesti de Netflix in necunostinta de cauza(ca exemplu).Iti aduce un spor de performanta in benchmark-uri,dar in vreun joc,nu prea cred.Deja ai suficienta performanta sa joci totul pe detalii maxime cu un GPU adecvat.Am intervenit la postarea ta,tocmai ca nimeni sa nu se mai pacaleasca,eu m-am pacalit de doua ori.Da,sunt multi pustani care apreciaza,deoarece s-a creat o audienta si o clientela pt.asa.Probabil,campionii sunt cei de la PC Garage(mai ales ca pe vremuri aveau girul expertilor de la Lab501.Mie greu sa nu devin ironic.Nu am in intentie sa jignesc pe nimeni.Am eu doi prieteni,unul cu barba de viking psihopat si unul de pe langa o fabrica de frigidere turcesti.Baieti buni,painea lui Dumnezeu.
Tocmai ce ți-am zis că diferențele sunt foarte sesizabile în anumite aplicații și jocuri. Uită-te pe comparative și benchmark-uri înainte de a vorbi din auzite. Legat de Netflix, îmi mențin părerea. E un serviciu pentru mase, cu filme vechi și calitate slabă a imaginii. Și acum îmi pare rău de ăia 24 Euro pe care i-am plătit pe 2 luni de abonament, fără ca măcar să văd un film cap coadă. E cool să fii hater, știu, dar gândește-te că nu toți avem aceleași standarde.
Hai sa-ti explic de ce nu te cred.Cu un i7 7700 si un GPU 1080 eventual TI,n-ai cum sa nu joci orice,oricum,la maxim.Inutil O.C,nu iti aduce nimic in plus.Sa nu spui ca simti in joc 2 FPS in plus cand esti la limita de sus.E deja S.F. ce spui.Hai acum sa-ti spun si de ce nu spui adevarul.Pe Netflix prima luna este gratuita.Deci,pe 2 luni ai fi platit 12 euro.Altceva?Pentru filmele de Oscar din anul asta sau care merita sa fie vazute,daca nu vrei sa piratezi,exista cinematograf.Sau si acolo se vede prost?Nu merge dude!Te asigur ca exista acum si filme sau seriale 2016 si 2017,destule.Apropo,nu sunt fan Netflix,era doar exemplu.Nu sunt hater,doar ca am halit tv box-urile astea chinezesti si sunt inutile.
Am avut în trial pe care l-am folosit la lansarea Netflix în România și, după cum poate știi, nu poți lua mai multe trial-uri pe același CC.
Hai să-ți explic măi Răzvanne.
Când mi-a venit 1070-ul aveam PC-ul meu (care urma să-l construiesc în jurul GTX-ului) și avea un AMD Quad-Core la 3,6Ghz. Am montat placa și am dat drumul la Forza Motorsport 6 Apex. Nici nu îmi încărca texturile. Ies, intru în AMD Overdrive și îi dau „Benchmark” să văd cât poate crește frecvența în așa fel încât procesorul să fie stabil. L-o dus la 4,5Ghz de la 3,6Ghz (sau 3,8, nu mai știu exact). Apple și restart.
Intru din nou în Forza și ce să vezi?! Texturile se încărcau, frame drop-uri sub 30 de cadre nu mai erau și de fapt, mergea constat cu peste 30 de cadre pe secundă.
Cred că mai există multe exemple (mulți își dau OC preponderent la placa video, îți poate zice Silver).
Cred că-i destul.
Gata discutia.Investesti intr-un 1070 dar ramai cu un AMD.Nu sunt gamer si nu stau acum sa-ti explic apa calda.
Apply* nu Apple. Corectorul.
Ce-i zic eu, ce înțelege el. Nu cred că mai e nevoie să-ți răspund. Dar, de dragul polemicii, îți voi spune că nu am rămas cu acel AMD, puteai să-ți dai seama și din paranteza, „(care urma să-l construiesc în jurul GTX-ului)” dar no…
Și oricum, văd niște invidie? Fiecare face ce consideră cu banii lui.
Și eu și Răzvan te-am „demontat” cu argumente, și acum, singurul lucru pe care l-ai putut zice e că am rămas cu același procesor, lucru fals. Tristuță viață ai nene…
Ai sa-ti raspund totusi ca vad ca tot insisti.Pune mana pe Dex si vezi ce sunt alea argumente.Egal ce construiesti tu.Nu sunt gamer si folosesc laptop,tableta ai smartphone,deci cade invidia.Nu cred o secunda povestea ta cu OC cum nu cred poveste cu Netflixul lui Razvan.Cred ca nu ai mai mult de 18 ani si esti inca la varsta cand crezi ca deti adevarul absolut.Discutia a degenerat de la prostia aia de.chinezarie.Ai te rog sa o lasam asa.OC ajuta intr-o masura prea mica ca sa fie si util.E mai mult un hobby.Inca ceva:Daca as vrea as putea sa cumpar cam oricare sistem de gaming fara sa simt gol in buzunare..Dar mi-ar fi inutil.
Mă bucur că am ajuns la un consens.
Cred că tot ție ți-am mai spus: te iei de vârsta mea ca să pari matur, dar doar „pari”.
Oricum, nu trebuie să crezi ce zic eu, Răzvan sau alții de pe acest site. Există destule teste pe net care arată diferența de performanță dintre un procesor cu OC și/sau stock.
Asta e că aia cu Răzvan. TU CREZI că nu te ajută OC-ul deși n-ai încercat în viața ta. Și Răzvan CREDEA că Netflix n-are subtitrări și are alte neajunsuri deoarece nu l-a mai folosit de o perioadă bună de timp.
Și argumentele sunt raționamente/dovezi/considerente care susțin sau resping o afirmație. Ce voiai să punctezi la chestia asta? Ce-am greșit?
Cred că tu ești ăla care are impresia că are adevărul absolut.
Cam atât, nu mai are rost să-ți mai răspund la alte comentarii, se vede că vorbești doar pe baza a ceea ce crezi și nu a ceea ce e dovedit.
Salut!
NU mi se pare extraordinar, la banii astea
Intel NUC NUC5CPYH. Cei de la Intel spun că rulează și conținut 4K. În reveiw-uri, lumea spunea că se descurcă excelent la streaming 1080p (și de pe Netflix). Diferența dintre TV Box-ul ăsta și NUC o bagi într-o plăcuță de 8GB RAM la 1600Mhz cu latență CAS cât mai mică. Și dacă ai un SSD sau HDD prin casă te-ai scos. Dacă nu, cumperi unul, chiar și SH, sigur te scoți până în 1000 de lei. Depinde de unitatea de stocare.
https://m.newegg.com/products/N82E16856102140
Am ceva asemanator dar mai slab, extrem de util. Pretul mare vine de la CPU, ce am eu are un CPU mai slab si este mai ieftin. Bune jucarii, te tine citiva ani fara probleme. Daca calculezi pretul pe an atunci vezi daca se merita sau nu. Din calculele mele se merita cu virf si indesat. Foarte usor de folosit fta de un NUC, cel putin asta este parerea mea. Cel mai mult ma bucara ca poti folosi Kodi, Netflix , etc pe un singur dispozitiv.
Eu zic sa pastrati comentariile daca nu stiti ce vorbiti
Acest media player isi merita banii si punct.
Intr-adevar exista chinezarii cu hardware identic cu pret ceva mai mic
Dar ce diferentiaza acest producator este ca ofera suport tehnic si update-uri la zi (bug fix etc) (verificati forumul MINIX sa va convingeti
Nici un alt producator chinez nu face asa ceva … cum il ei asa ramane … fara updates fara nimic
Pentru cei ce utilizeaza acest produs la adevarata capacitate conteaza foarte mult acest aspect
Pentru „average joe” ca cei care comenteaza aici – e suficient sa mearga prost si plin de bug-uri ca oricum nu observa
Aici se prezinta mere, lumea vorbeste de pere, insa in realitate se gandeste la prune.
1.Android Box.Transforma orice Tv sau Monitor intr-un Super Device.Nici nu merita comparatia cu Smartbelizoare.Oe scurt este un device All in One,mai smecher decat orice phone sau tablet,si nu merge pe Li-Io.
Bate la fund orice Bluray player: Face tot ce stie cel din urma,mai mult,stie browsing,stie gamming,stie orice app android,pe scurt,te spala ,te mbraca,te hraneste,te iubeste ,face tot tacamul si char in plus.
2.Ce ma-sa iti mai cumperi in ziua de azi cu 800 Lei.
O amarata de tableta reconditionata ,de la Altex, un telefon care nici nu merita luat in calcul, etc.
Asta va fi clar un best buy 2017.
Pe Amazon il iei la vreo 139 de dolari.
Avantajul la achizitioarea din tara,si este unul considerabil si anume garantia tata…
Daca se strica, ai 2 ani garantie.Daca il cumeri din afara trebuie sa il expediezi la dracu-n praznic sa ti-l repare,bineinteles pe banii tai.Doar returul este gratis,in cazul in care problema nu este din vina ta.
O sa apara pe abox.ro,care detine toate modelele existente de la minix,posibil sa fie furnizor oficial minix.
Va fi mai ieftin,dar nu considerabil.
Prietene,eu am avut doua device-uri din astea si iti spun ca in momentul de fata sunt complet inutile.Odata ca nu sta nimeni sa faca browsing pe tv.(si smart tv.poate asta),a doua oara ca orice smart tv are player incorporat care reda cam orice.800 de lei nu ca este mult,este chiar comic.In plus diferenta dintre specificatii si functionalitate este enorma.Majoritatea aplicatiile Android sunt concepute pt.touchscreen si asta iti v-a scoate peri albi.Te asigur ca nu exista comparatie intre imaginea unui blu-ray player si chinezari asta.Cu 800 de lei iti cumperi chiar si un laptop nou,din magazin in ziua de azi.
Salutare,
@Razvan iti multumesc pentru review . Mie mi-a placut si il consider util . Referitor la disputa online ma bag si eu in seama , sper ca nu te deranjaza ; va place numele , nu ? L-am ales special , ca sa fie treaba si mai confuza 🙂
@NBA – povesti , povestiri , amintiri ;
@Razvann – eu zic ca aproape ai dreptate cu overclock -ul , e cam inutil . Se face cu componente premium (scumpe ) , necesita racire adecvata ( mult mai scumpa ca una stock) , ventilatoare turate , consum energetic mare , componentele se degradeaza mai rapid , bataie de cap , spor performanta modest . Mai bine bagi banii din prima intr-o componenta mai performanta , e mai simplu . Dar poate fi un hobby , de asta am zis ” aproape „.
@Razvann – cu mediaplayer-ul zic ca te inseli . Cu 800 lei poate iei un jaf de laptop , dar nu face ce face un mediaplayer . Sa nu zici ca stai cu capacul deschis si te dai jos din pat sa-l butonezi ori de cate ori e necesar ca e jenant . Eu in ian 2010 am luat un mediaplayer Raidsonic Icy box IB305 pe care-l folosesc si acum , merge brici . Utilizare aproape zilnica . Tu de ce naiba ai luat doua daca primul a fost inutil ?
Un BlueRay player e inutil . Poate nu acum pt cine e plin de bani dar in scurt timp e depasit . Cum adica ? Asa ca DVD Playerul – am si eu unul si sta degeaba , cine mai cumpara dvd-uri cand avem .mkv ( pe care nu-l poate reda din pacate ) . Mediaplayerul e versatil , cum apare un format nou , hopa un update de firmware si gata …merge . Daca ai un TV care nu e smart l-ai legat si gata , ai supersmartTV . Daca TV are un mediaplayer onboard care nu stie DTS , l-ai conectat si gata – rezolvat . Si ce e mai misto : te intorci obosit de la munca , vrei sa vezi un film , te sui in varful patului , iei telecomanda si gata , pui un film . Nu poti sa mergi mereu cu familia la cinema ca n-ai atata banet si mai ai si altele de facut … Sper ca am fost destul de clar .
Razvannn,un bluray player smart,stie si mkv are si browser si bluetooth si usb.Nu se compara imaginea redata cu o chinezarie din asta.Eu,chiar vorbesc din experienta,nu ca domnii destepti cu OC-ul lor.Niste copii entuziasti.OC chiar este o prostie inutila si daunatoare de care profita producatorii de inutilitati sa mai faca un ban pe cârca naivilor.
Un TV Box poate fi util in multe situatii. De exemplu atunci cand stai in chirie si TV-ul nu este smart ( cazul meu ). Decat sa investesc intr-un TV pe care sa il car dupa mine dintr-un loc in altul anul trecut am preferat sa cumpar un rikomagic mk06 sa vad despre ce este vorba. Pentru banii dati pe el (~300 de lei) a fost un device decent. De 2 luni am facut upgrade la Minix Neo U9-H. Pe langa diferentele de performanta evidente, cele mai importante motive pentru upgrade au fost WI-FI AC si output de sunet pe USB pentru a conecta un DAC pe USB. Majoritatea continutului AV il am pe un NAS de la Synology, deci un box cu android este perfect pentru aplicatiile lor (DS Video, DS Audio, DS Photo etc). De asemeneaza poti sa instalezi si Plex sau Kodi si cam orice aplicatie din Play Store fata de un Smart TV. De asemenea cu ajutorul unor aplicatii ( Minix a venit cu airdrop pro ) poti sa faci boxul server de DLNA sau AirPlay si poti sa te conectezi la boxe bluetooth.
Pretul pentru Minix U9-H este justificat facand comparatie cu Rikomagic mk06. Software-ul este mult mai stabil si fara niciun fel de problema. Se fac update-uri regulat. Experienta este foarte fluida fara niciun pic de intreruperi inclusiv la streaming video la fisiere de ~50GB pe WI-FI din retea. De asemenea telecomanda A3 cu comenzi vocale face toti banii.
* ma uimeste prostia si ignoranta unora.
Folosesc Minix Neo U9-H (cu o telecomandă Minix Neo A3) de aproape trei săptămâni și pot spune următoarele:
PRO:
– Aparatul este micuț și elegant.
– Nu face zgomot și nu se încinge (răcire pasivă bună)
– Android-ul este bine optimizat pentru acest aparat. Nu am primit niciodata erori, gen „aplicația s-a oprit neasteptat”, etc. Nu și-a dat niciodată restart de unul singur.
– Software decent din partea producătorului: update-uri OTA (ap rimit două update-uri software la prima pornire) și suport pe forumul minixforum
– Aplicația KODI optimizată pentru MINIX
– Acces complet la Google Play (magazinul google)
– Apelurile voce prin Skype și Whatsapp funcționează fără probleme (cu microfonul de pe telecomanda Minix Neo A3)
– Aplicația HBO România funcționează fără probleme. Se poate instala și aplicația Netflix HD dar n-am încercat pentru că n-am cont pe Netflix.
– Redă filme 4K codate H265 (HEVC) și H264 (AVC) prin procesare hardware (folosește GPU iar procesorul este mai puțin solicitat)
– Aplicația YouTube de pe Google Play (cea oficială) merge fără probleme: fără buffering în timpul clipului, fară sacadări (1920×1080@60fps). Merg și stream-urile live.
– Site-urile web merg neașteptat de bine. Poate înlocui fara probleme un laptop la acest capitol.
– La jocuri, am încercat doar GTA San Andreas cu un controller Xbox 360 conectat pe fir. A mers totul făra probleme cu setări maxime.
– Merge conectat controller de xbox 360 pe fir și unele webcam-uri Logitech
Contra:
– Aplicația YoutubeTV nu suporta oficial Android box-urile, așa că pot apărea unele probleme, gen ecran verde pe partea de playback video (influențează și playback-ul video la KODI). Se rezolvă problema prin restart-ul aparatului.
– Am resoftat aparatul la PC, prin cablu OTG (firmware-ul și utilitarul sunt pe minixforum) dar nu am reușit să scap de problema de mai sus. Așa că sfatul meu, dezinstalați aplicația YoutubeTV și folosiți doar aplicația oficială de Youtube de pe Google Play.
– Nu are ultima versiune de Android 7. Pe minixforum se dă ceva de înțeles că ar putea primi Android 7 dar nu este nimic sigur.
Acest Android box Minix Neo U9-H este peste majoritatea smart tv-urilor.
Un TV bun non smart cu aceasta cutiuta este la cel mult jumatate din pretul unui tv smart care sa se apropie de performanta lui minix u9-h. dar la un tv smart nu ai avantajele enumerate mai sus, oricat de cump ar fi el.
Pentru cine si-a luat „china stick hdmi” la 200lei si are impresia ca egaleaza acest produs: vedeti-va de treaba ca nu stiti despre ce vorbiti.
Pana si NUC-urile Intel cu Windows, ce pot trece usor de 1200lei, nu se descurca cu continutul 4K (acel 4K fara HDMI v2). Si nu mai aduc in discutie optimizarea hardware/software, caldura disipata, ventilatoare, consumul de energie, etc.