„Telefoanele ieftine devin bune si telefoanele bune devin ieftine” – asta spunea MKBHD. Si este partial adevarat, pentru ca in ultima vreme flagship-urile trec lejer de 1200 euro iar asta nu e deloc ieftin!
Este foarte adevarat insa ca poti sa cumperi un telefon bun, in ziua de astazi, cu 400 euro, iar diferenta intre 400 si 1200 euro nu se va justifica la niciun capitol hardware sau software, daca ma intrebati pe mine.
Insa avand in vedere ca purtam in buzunarele noastre teancuri de bani, sub forma unui dreptunghi din sticla si metal, eu cred ca protectia acestora devine tot mai importanta.
Si stiu ca este un paradox, ne luam telefoane dupa cum arata iar dupa aceea punem o carcasa de plastic si o folie pe ecran, iar tot design-ul producatorului se duce pe apa sambetei. Insa realitatea e ca nu ne permitem sa distrugem ceea ce poate am cumparat cu economii de cateva luni sau chiar un an.
Eu unul folosesc pe al meu OnePlus 7 Pro o carcasa pe spate – obisnuiam sa folosesc una originala de tipul „sandstone”, dar s-a stricat dupa mai putin de doua luni – si o folie pe fata. La fel si cu folia: am avut-o pe cea originala care arata foarte bine, pana cand la un moment dat s-a desprins in buzunar si au intrat 1000 de scame sub ea. Initial am incercat o folie de sticla dar am fost de la inceput rezervat iar dubiile mele s-au adeverit: din cauza ecranului curba folia nu se lipea cum trebuie pe o margine.
Asa ca am revenit la prietenii mei de la Smart Protection – care au decis sa sponsorizeze acest articol, care infoliaza orice si care acum au inceput sa produca (da, ei le produc) si folii mate, carora am zis sa le dau o incercare. Apreciez cel mai mult la ei usurinta cu care se face instalarea foliei (acasa la tine) si atentia la detalii: foliile vin ambalate frumos si ti se ofera toate instructiunile si accesoriile necesare instalarii.
Mi-a placut inca de la inceput folia mata de pe spate, insa pe fata mi s-a parut ca imi strica claritatea imaginii. Dupa vreo doua zile, cand s-a dus de tot lichidul din spatele foliei, am inceput sa ma obisnuiesc si cu folia de pe ecran si imi place tot mai mult. Este adevarat insa ca iti da un mic efect de „grain”, care e un pic de tot exagerat in poze dar care daca esti o persoana foarte pretentioasa la capitolul „ecrane” s-ar putea sa te deranjeze, iar atunci iti recomand sa-ti iei mai bine o folie lucioasa. Si nu te opreste nimeni sa le ceri o folie lucioasa pentru ecran si una mata pentru spate, oamenii sunt foarte deschisi.
Asadar revenim, dupa o lunga introducere, la intrebarea din titlu: tu folosesti o folie de protectie pentru ecranul telefonului tau? Daca da, de care? Daca nu, lasa-ne un comentariu si spune-ne cum merge asa.
- Nu 50%, 784 votes784 votes 50%784 votes - 50% of all votes
- Da, una de sticla 23%, 361 vote361 vote 23%361 vote - 23% of all votes
- Da, una mata (de plastic) 19%, 294 votes294 votes 19%294 votes - 19% of all votes
- Da, una lucioasa (de plastic) 8%, 128 votes128 votes 8%128 votes - 8% of all votes
de obicei achizionez anual cate un flagship pentru calitatea ridicata comparativ cu modelele low-cost.
nu am pus niciodata folie pe ecran dar nici nu am spart niciodata unul, desi il scap frecvent pe jos. mereu am optat pentru gorilla glass care mi se pare cea mai rezistenta sticla de pe piata.
singurele zgarieturi apar din cauza nisipului, cel putin in cazul meu…
in schimb husa de protectie din silicon nu lipseste niciodata 🙂
Eu am doar pe spate o folie care imita carbonul, dar nu deranjeaza cu nimic. Telefonul oricum se devalorizeaza si il dau mereu la buy back asa ca nu ma intereseaza starea in care in dau inapoi. Ecranul se zgarie, marginile spre uimirea mea nu, insa am reusit performanta sa-l pun pe niste pietre in a doua zi de cand il aveam si s-a zgariat pe o parte. Nu m-a deranjat si-au trecut 3 ani de-atunci. Am incercat folii de sticla dar nu sunt pentru mine, ingroasa telefonul si se aduna si scame sub margine, iar folii care sa nu stea pe tot ecranul nu agreez. Plus ca, imi place telefonul asa cum e!
Recent mi-am cumpărat un Xiaomi Mi 9T care a venit cu o carcasă din plastic. Carcasa este destul de bună și nu arată și nici se simte ca una ieftină.
Cam atât este protecția pentru telefon. Nu am folie de sticlă sau plastic pentru că nu consider că am nevoie.
Am avut folie de sticlă pe un Huawei P10 și după un an am dat-o jos. Cred că este de ajuns protecția care o oferă ecranul din fabrică.
Si eu folosesc tot foliile celor de la smart protect, fata-spate-laterale (p30 pro) si nici nu observi ca ai folie. Nu sunt genul care scapa telefonul pe jos, asa ca am renuntat la folia de sticla. Singura problema e ca husa se potriveste mai greu din cauza lateralelor, asa ca il folosesc fara husa.
Nu folosesc pentru că nu am găsit una potrivită. Toate pe care le-am încercat (sticlă și folie) lasă margini nelipite/neacoperite din cauza ecranului cu margini 2.5D (blestemat să fie acela care a inventat marginile astea). Mai am de ales doar folia foarte flexibila, gen hydro gel, dar se pare că nici acest tip nu prea e de calitate pentru telefonul meu (marcă chinezeasca pentru care producătorii renumiti de protecții ecran nu și-au bătut capul sa producă aceste protecții, ca pentru Samsung, Apple, Sony etc.).
Salutare, pentru cei care nu gasesc folii compatibile cu carcasele lor sau dedicate telefoanelor lor va asteptam pe SmartProtection.ro. Putem face la comanda fara costuri suplimentare pentru orice model de telefon, smartwatch, navigatie etc…
Multumim pentru timpul acordat in completarea sondajului si va dorim numai bine voua si device-urilor voastre!
Inainte am avut 2 modele de Nokia Lumia cu Gorilla Glass de ecranul carora daca am avut grija in sensul ca nu le-am purtat cu chei in buzunar sau nu le-am pus cu ecranul pe masa etc, nu am avut nevoie de nici o folie. De cand Windows Phone a decedat am trecut la un P10 lite care e absolut groaznic la ecran, cu aceeasi grija dupa doar cateva zile s-a zgariat fapt ce m-a determinat sa-i pun o folie (singura pe care am gasit-o) care e mai mica decat ecranul fiindca e rotunjit la margini si care s-a ingalbenit la scurt timp… Groaznic la cum se vede..Cat de curand o sa-mi schimb telefonul si nu o sa mai cumpar niciodata vreun telefon, de care o fi el ieftin sau scump fara Gorilla Glass
Si eu am considerat multa vreme ca nu am nevoie de protectie la ecran, dar m-am inselat. Acum nu mai pot concepe sa nu am folie pe ecran.
nu,n-am folosit niciodata, n-am nevoie.
Momentan al meu este spart si am o folie noua de sticla. Dupa ce schimb display-ul o sa aplic folia. E foarte buna ideea de folie mata, as aprecia si mai mult o folie privacy.
Fara folii. Unde ar mai fi farmecul superbelor ecrane Amoled? Doar huse pe spate.
La fel și eu.
E o formă de blasfemie să pui folie sau sticlă pe un ecran amoled.
Husa pentru spate+margini e cea mai bună soluție, dacă telefonul pică pe orice tip de suprafață plată protejează și ecranul în sensul că nu permite contactul acestuia cu suprafețele respective.
E o problemă doar dacă ai ghinion să pice pe un colț metalic sau pe o piatră, caz în care nici foliile sau sticlele securizate nu salvează mare lucru.
Folosesc folie de sticla pe ecran.pe spate husa de silicon.
Am avut neplăcerea de a-mi aluneca telefonul la 2 zile de la cumpărare și s-a crăpat spatele de sticlă (intentionam să iau husă dar am zis că o săptămână merge și așa). La ecran folia o iau din „obișnuință”,am avut și folii de plastic pe telefoane,dar după 2-3 luni mi se părea că „agață” sau apar zgârieturi pe ele și mă deranjau, așa că am trecut pe folii de sticlă.
Pot spune că am avut și noroc de folie,de exemplu iarna trecută ,în timp ce vorbeam la telefon, am alunecat și am scăpat telefonul din mână și a văzut direct pe ecran.Folia s-a crăpat puțin pe un colț,însă ecranul a rămas intact.Nu am schimbat încă folia respectivă și încă e ok.
A căzut*
Eu de aici îmi cumpăr protecția 🙂 https://www.protectionfilms24.com/
De toate pentru toate.
De care ai cumpărat? Ai cumva telefon cu margini curbate (2.5D sau 3D)? Daca da, protectia de ecran pe care ai ales-o acoperă doar suprafața perfect orizontala a telefonului? Sau continuă puțin și pe marginile curbate, rămânând zone pe aceste margini unde protecția nu face contact?
Căutați pe YouTube teste de rezistență la diverse ecrane în funcție de model. Cele cu Gorilla Glass sunt foarte rezistente la o utilizare normală de zi cu zi, iar o folie adițională pentru eram pare într-un fel inutilă. Carcasă de protecție este absolut necesară a un telefon de sticlă (ceea ce face inutilă producerea de telefoane de sticlă). Eu asta folosesc la Sony Xperia XZ Premium.
Am spart display-ul am schimbat display-ul. Folie tot nu-mi pun, arata urat si te face ca sa pari genul care isi cumpara un telefon ce in mod normal nu si l-ar permite. Daca ai bani pentru un telefon ai bani si ca sa-l repari, la fel ca la masina.