Synology si-a actualizat gama de SSD-uri cu noi modele SAT5210, dar a lansat si FlashStation FS2500, o solutie dedicata segmentului server, conceput pentru firmele de IT care au nevoie de stocare rapida si latenta redusa.
FS2500 are 12 locasuri SATA de 2.5inch, format U1, ruleaza DSM si ofera performante superioare cu rezultate de citire/scriere 4K random la 170.000/82.000 şi două porturi 10GbE cu posibilitatea de a mai adăuga o placă de rețea de 10/25GbE.
SSD-urile oferă consistență și performanță pentru toate sarcinile de stocare şi cache. Unităţile oferă performanțe I/O stabile, reducând în același timp latența serviciilor și aplicațiilor critice. Sunt construite pentru a face față sarcinilor de lucru mixte și intensive 24/7, fără a compromite rezistența, oferind o experiență de stocare simplificată pe sistemele Synology, cu întreruperi minime ale serviciului.
Ai uitat sa ne zici ca trebuie sa castigam la loto sa cumperi un sistem de genul asta echipat complet. Eu vreau sa imi iau un 920+ si oricum calculez tot pe la 2000 euro ma invart si e departe de FS2500. Softul lor DSM face mult, si desi sunt adeptul chestiilor free, ala isi merita banii, ca nu se poate intretine si actualiza gratis. Ca idee poti face virtualizare pe el (cat te duce ram-ul si cpu care sunt putine si slabe), si Active Backup for Business care e capabil sa iti faca bare metal backup la Windows. Trebuie sa ai un programel de la ei (agent) care ruleaza pe windows fireste.
Mda, faine produsele, dar scumpe.
Sunt curios care este consumul de energie la un sistem home use (de la ei) cand merge cu ssd vs hdd.
Eu am un pc vechi pentru scopul asta, dar consuma 100w ora. adica la fiecare 11 ore papa 1 leu.
sau ceva sistem energy effcient ?
@Remus: PC-ul ăla poți să-l optimizezi să consume mult mai puțin. Eu am acasă un server cu i5 9600, 4 HDD-uri și CentOS. În idle trage sub 50 W de la priză și țin pe el multe containere Docker (Plex, seedbox Transmission, file storage, web server etc.). Mi-a luat o săptămână să-l configurez (nu eram foarte priceput cu Linux, containers și permisiuni) dar acum e perfect.
NAS-urile comerciale consumă într-adevăr ceva mai puțin dar sunt foarte limitate. Plătești mult prea mult pentru OS-ul lor care s-ar putea să nu-ți placă.
Depinde de procesor. Daca ala suge multa energie nu prea poti optimiza mult. Nas-urinau procesoare foarte economice si slabe, de aia scot asa consum bun.