V-ati intrebat vreodata de ce telefoanele Xiaomi sunt atat de ieftine? Daca da si nu ati gasit pana acum raspunsul stati fara grija ca Xiaomi s-a gandit sa ni-l procure personal. Secretul consta in reclame!
Da, reclame! Si nu oriunde ci chiar in sistemul de operare, in interfata telefonului. Reclamele vor continua sa apara si pe modelele viitoare si chiar fac parte dintr-o strategie bine gandita de Xiaomi.
Partea buna este ca telefoanele din programul Android One nu au aceasta problema. Va las mai jos un citat oficial.
Advertising has been and will continue to be an integral part of Xiaomi’s Internet services, a key component of the company’s business model. At the same time, we will uphold user experience by offering options to turn off the ads and by constantly improving our approach towards advertising, including adjusting where and when ads appear. Our philosophy is that ads should be unobtrusive, and users always have the option of receiving fewer recommendations.
Mai multe detalii, cum ar arata aceste reclame?
Se pot dezactiva? Pot fi generice?
Ma gandesc sa cumpar Pocophone, va rog elaborati mai mult.
Advertising has been and will continue to be an integral part of Xiaomi’s Internet services, a key component of the company’s business model. At the same time, we will uphold user experience by offering options to turn off the ads and by constantly improving our approach towards advertising, including adjusting where and when ads appear. Our philosophy is that ads should be unobtrusive, and users always have the option of receiving fewer recommendations.
Uite aici traducerea cu Google translate:
„Publicitatea a fost și va continua să facă parte integrantă din serviciile de internet Xiaomi, o componentă cheie a modelului de afaceri al companiei. În același timp, vom susține experiența utilizatorului oferind opțiuni de dezactivare a anunțurilor și îmbunătățind în mod constant abordarea noastră față de publicitate, inclusiv ajustarea unde și când vor apărea anunțurile. Filozofia noastră este că anunțurile ar trebui să fie discrete și utilizatorii au întotdeauna opțiunea de a primi mai puține recomandări.”
Fiecare întelege de aici ce vrea dar eu am înteles: „… oferind opțiuni de dezactivare a anunțurilor și îmbunătățind în mod constant abordarea noastră față de publicitate…”, dezactivare ce se pare că-i valabilă pentru anumite sisteme de operare.
Până la urmă fiecare cumpără ceea ce dorește cu condiția să fie corect informat despre produsul achiziționat iar Xiaomi se pare ca este „pe plus” și la acest capitol! 🙂 Eu îi apreciez!
Super inteligenta treaba. Adica ciaomi continua sa faca bani si dupa vanzarea terminalului pe spatele consumatorilor. Nu mai zic ca toate datele lor probabil ajung direct unde trebuie 🙂
Adică Aipăl poate să pună orice preț pe terminalele lor iar majoritatea fraierilor continuă să le achiziționeze… Asta-i treabă super inteligentă.
Aaa, de fapt treaba super inteligentă e să pui încărcare rapidă pe aifon și încărcătorul pentru așa ceva să-l vinzi separat pentru câțiva zeci de $. Și „cunoscătorii” o să-l cumpere că n-au de ales.
Ca să nu mai zic de faptul că guvernul chinez aflat la o distanță considerabilă de o țară ca România e extrem de interesat de datele românilor…Iar Microsoft sau Google nu colectează date despre utilizatori și le trimit „unde trebuie”. „Chinejii” ăștia cu spionajul lor in Românika©.
De fapt problema ta cu Xiaomi e faptul că au creat mai multe pachete care includ unele dintre cele mai bune device-uri ale lor și le-au denumit după noile aifoane. Iar un fanboy înrăit ca tine și-a dat triggered: „Cum dom’le, chinejii îi copiază pe Aipăl?”
E rău să ai o minte așa creață.
P.S: Momentan doar terminalele cu ROM chinezesc „beneficiază” de acest feature.
Nu stiu de unde si pana unde ai dedus tu toate chestiile pe care tocmai le-ai regurgitat, insa dovedeste cu adevarat cine are mintea creata. Pe langa faptul ca esti pe langa ce-am spus eu, jignesti si marea majoritate a romanilor. Faptul ca eu imi permit si apreciez produsele Apple nu ar trebui sa te ingrijoreze pe tine. Asta daca nu esti redus mintal. Mai citeste o data ce am scris si mai citeste o data ce ai regurgitat tu analfabetule.
„Nu stiu de unde si pana unde ai dedus tu…”
„Faptul ca eu imi permit si apreciez produsele Apple…”
Deci am dedus corect, ești fanboy Aipăl. Sau vrei să-ți pun și comentariul tău de la articolul în care erau prezentate pachetele Xiaomi?
Jignesc majoritatea românilor (nu „marea majoritate” cum ai spus tu) pentru că asta sunt, niște pițipoance și niște cocalari care au impresia că dacă-și iau Aipăl le crește statutul social. Ține minte, n-am zis marea majoritate sau toți românii.
Dar stai, fanboy-ul Aipăl deduce despre mine faptul că sunt analfabet fără a prezenta vreo dovadă? Că tot veni vorba, „pe langa” și „ce-am spus eu” din textul tău nu sunt legate de prepoziția „la”. Ca să nu mai zic de începutul „Pe langa faptul ca esti pe langa…” al acelei fraze.
Pe mine nu mă interesează că tu apreciezi produsele Aipăl și că le cumperi, ci faptul că vorbești în necunoștință de cauză despre Xiaomi, habar n-ai ce profit scot pe telefoane și la ce e nevoie de reclamele respective.
Dar hai fanboy-ule, dă-ți trigger în continuare „Vărucule”…Hahaha…
Daca ai fi urmarit toate raspunsurile mele la diferite articole ai fi vazut ca nici eu nu sunt de acord cu unele lucruri pe care apple le face. Dar de-acolo si pana la a sari de fund in sus de parca ti-am injurat mama, e cale lunga. Asta pe mine ma duce cu gandul la un cocalar caruia cei doi neuroni tocmai s-au scurtcircuitat. Eu sunt “fanboy” cum iti place tie sa spui pentru ceea ce functioneaza si ma ajuta pe mine, nu pentru a avea un statut social. Daca iti iei un telefon ca sa prezinti ceva, cel putin dpmdv, ia-ti un vertu sau ceva echivalent care chiar sa dea impresia de bani. Tre’ sa fi oligofren sa-ti cumperi ceva doar ca sa demonstrezi cuiva altceva. Oricum, xiaomi au fost si raman inteligenti in continuare, pe spatele clientilor, la fel cum si apple fac acelasi lucru. Dar nu toti clientii apple si ciaomi cumpara terminalele lor pentru aceleasi motive. Iar ca sa-ti dai grosolan cu presupusul si sa-i bagi pe toti in aceeasi oala doar pentru ca esti tu frustrat de anume strategii de “marketing”, mie unul nu-mi spune decat ca esti un om foarte limitat. Si nu am intentia sa te mai jignesc de data asta caci am vazut ca ai mintea odihnita 🙂
Da băi, că eu n-am altceva de făcut, să stau să-i urmăresc comentariile „vărucului” la articolele despre strategiile Aipăl…
Conform Counterpoint Research Aipăl a avut un profit de 62% din vânzarea smartphone-urilor în trimestrul 2 din 2018. Știi cât a avut Xiaomi? 3%. Cum profită Xiaomi de consumatori e o enigmă. La Aipăl nici nu mai poți spune că profită de consumatori, îi jefuiește pe față.
Dar norocul meu că nu dau banii pe Aipăl și nu mă poate frustra această strategie de „marketing” cică.
Doar pentru că tu nu ești unul dintre cei ce-și iau aifon pentru a se da mari asta nu-nseamnă că nu există sau că nu sunt majoritari.
Normal că nu mă mai jignești, te-am desființat mai sus când ți-ai dat triggered și m-ai făcut analfabet.
“Deci am dedus corect, ești fanboy Aipăl. Sau vrei să-ți pun și comentariul tău de la articolul în care erau prezentate pachetele Xiaomi?”
Se pare ca stai sa urmaresti si chiar nu ai nimic mai bun de facut :). Get a life looser-ule.
Scuză-mă, îmi trăisem viața de care tocmai mi-ai zis, de-asta nu ți-am putut răspunde. Aaa, vezi că ți-a rămas puțină engleză în colțul gurii, singurul lucru care îți va rămâne pentru mult timp în gură după achiziția noului aifon. Și așa la română erai mai slab.
Hai salut, mă duc să-mi trăiesc viața tocmai obținută.
P.S: Eu urmăream știrea despre Xiaomi și nu comentariul tău penibil.
Personal nu vad nimic rau in asta . Era mai grav daca foloseau componente ieftine si de proasta calitate . In lumea noastra digitala reclamele sint bine venite . Vezi si cumperi , poate un Xiaomi .
varucu, crezi ca intereseaza pe cineva despre tine? daca cineva e interesat…va avea toate datele tale. si ce mananci. cu sau fara xiaomi. si fii sigur de asta.
Nu, nu intereseaza pe nimeni despre consumator :)))) Pe ce lume traiesti baiete?
Putem sa-ti montat o camera ip prin casa ca sa vedem din cand in cand ce faci tu? Un fel de reality show. Ca doar nu crezi ca ne pasa de time, doar ne uitam la tine ca la televizor.
Secretul a fost dezvaluit! Senzational!
Ce problema, hai sa ne ingrijoram!
Am un mi pad 2, de vreo 3 ani, zero reclame. Un mi8 de putin timp la care am descoperit unde imi livreaza reclame, cand folosesc un utilitar gratui de curatare cache etc … daca vreau sa il folosesc … in rest zero reclame. Poate pe softul de china sa fie mai multa reclama, pe cel global e ok.
Bine zis, confirm ca nici la o varianta ieftina de Xiaomi Redmi nu am primit reclame. Ca nu a fost fiabil asta este alta poveste, dar pana la urma a fost cel mai bun telefon: am primit banii inapoi de la garantie dupa ce l-am folosit mai bine de un an.
Mie chiar nu mi ar fi ok sa am reclame pe telefon. Imi ajung reclamele de pe youtube si din aplicatii
Pai mi se pare normal, ca dupa ce ai platit bani buni pe ceva, macar atat bun simt sa aiba sa nu-ti bage pe gat reclame.
De ce? Că sunt proaste, material ieftin, software la mâna a 2-a.
Ușoare? De mare risc? Opioide?
Să-mi dai și mie ce iei, par de calitate având în vedere aberațiile pe care le-ai scris.
O să-ți dau când o să renunți la chinezism shit….
Mi-e clar cu cine discut.
Hai du-te fuguța și ia-ți niște pâine cu untură și continuă să cumperi de la companii „consacrate” ca HTC, LG, Sony.
Nici măcar împreună nu fac numărul de unități vândute de Xiaomi. Faptul că ei, Vivo/Oppo și Huawei sunt în top 5 mondial la unitățile vândute demonstrează că zeci, chiar sute de milioane de oameni cumpără „chinezism shit” iar tu, un românaș irelevant consideri că sunt slabe. Dar na, mai trebe să fie și ignoranți de-ăștia.
„Vestea bună este că dispozitivele livrate în ediţie „Global Version” sunt ferite de folosirea agresivă a reclamelor, cerinţele impuse de Google pentru acces în magazinul de aplicaţii Google Play ” – go4it
Folosesc un Redmi Note 5 Pro si nu am nici un fel de problema cu reclamele. Nici dupa update-ul la MIUI 10. Deci nu vad de ce se face atat scandal pe tema asta. Îngrijorați sa fie cei din Asia.
Am avut Redmi Note 3 pro si acum Redmi Note 5, utilizator Xiaomi de 3 ani +, am vazut reclame doar in aplicatia de curatare cache si in aplicatia Themes (folosite o data pe luna maxim). Poate in China sunt mai multe, dar sincer nu cred ca Xiaomi ar abuza de treaba asta, clar fiind ca utilizatorii ar renunta imediat la ei daca ar aparea reclame in lock screen sau homescreen…
Intre Xiaomi A1 32/4GB (cca. 800 lei) mai rapid si Samsung A5 2017 32/3GB (cca. 1000 lei) cu ecran mai bun ce ati alege? Sami vine si cu: IP68, NFC (Xiaomi vine cu IR), incarcare rapida si fotografii mai rasarite
A2 când prinzi o promoție buna sau resigilat
Xiaomi: Android One, SDC 625, 4GB RAM, Dual camera, Pret
Samsung: Super Amoled
As alege Xiaomi. Chiar daca Samsungul vine cu Super Amoled, densitatea pixelilor nu este atat de mare. Insa luminozitatea si culorile or sa fie mai bune pe Samsung.
Aici depinde de tine, ce functii iti trebuie cel mai mult. Fiecare avand si avantaje si dezavantaje.