Ieri seara au fost lansate cele doua telefoane de la Apple, iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Intr-adevar, vin cu cateva lucruri schimbate si noi in catalogul Apple, insa deloc revolutionare. Putem spune doar ca Apple s-a adaptat la tendintele actuale.
Carcasa si design
La acest capitol cele doua telefoane raman in continuare niste iPhone-uri. Ma refer ca senzatia este aceeasi, dimensiunile, metalul folosit, etc. Insa antenele au fost acum redesenate si se preling pe muchiile telefonului. Nu mai sunt atat de deranjante iar telefonul nu mai arata ca un gard.
S-au realizat modificari in interiorul carcasei pentru ca cele doua telefoane sa primeasca standardul de protectie IP67 pentru apa si praf. Poti sa le scufunzi pana la o adancime de 1 de metru, insa nu si in apa sarata probabil. Dar Apple nu va remedia pe garantie problemele posibile cauzate de apa. Deci daca vi se strica telefonul pentru ca l-ati bagat in apa, pe Apple nu ii intereseaza.
Primim si doua culori noi, Piano Black, care este un negru lucios, probabil o polita din plastic acopera spatele telefonului, si Jet Black, un negru mat si foarte atragator de care chiar era nevoie. Este o culoare frumoasa si sunt convins ca va fi foarte cautata.
Butonul Home a fost usor schimbat, acum fiind acoperit de sticla si include un senzor de presiune. Este ca trackpad-ul de pe MacBook.
Camera
iPhone 7 si iPhone 7 Plus au o camera relativ noua. Senzorul are tot 12MP in ambele cazuri, doar ca pe iPhone 7 Plus difera lentilele. Astfel ca pe iPhone 7 avem o camera de 12MP cu lentila de 28mm, f/1.8, 4 LED-uri flash, captura RAW si stabilizare optica de imagine, plus un procesor nou de imagine.
iPhone 7 Plus in schimb are 2 camere de 12MP cu lentile de 28 mm si 56 mm, care fac acelasi lucru precum camerele de pe LG G5. Ai zoom optic 2x la o simpla atingere de ecran, poti sa blurezi fundalul pentru o profunzime mai adanca a subiectului si ai un camp mai deschis.
Camera frontala a primit acum un senzor de 7MP. Deci selfie-uri mai bune pe Instagram si Facebook.
Display
Aici nu s-au schimbat prea multe. Diagonala ramane tot de 4.7 inch in cazul lui iPhone 7 si 5.5 inch in cazul lui iPhone 7 Plus. Rezolutia a ramas neschimbata, adica 1334 x 750 la modelul mic si Full HD la fratele cel mare.
Dar ni se promite o luminozitate cu 20% mai puternica si o reproducere a culorii mai buna. Tot nu se compara ca un OLED, insa este de apreciat.
Sunet
Aici s-au schimbat lucrurile si putem vedea cat de mult s-au inspirat de la HTC. Si nu de acum. Daca au inceput cu design-ul la iPhone 6, acum au continuat si cu difuzoarele. Pentru ca noile iPhone-uri au difuzoare in bara de jos, iar earpice-ul are si rol de loudspeaker. Deci este acelasi combo ca pe HTC 10.
In plus nu avem jack audio pentru casti. Da, au eliminat mufa pentru ca citez: „am dorit sa venim cu ceva nou pe piata, plus ca ocupa niste spatiu inutil”. Ha! Ha! Ha!
Asadar, o sa asculti muzica la castile din pachet care acum vin cu conector Lightning sau iti cumperi un adaptor de 9 dolari.
Ca tot am pomenit de casti, Apple a anuntat si o pereche noua numita EarPods care se conecteaza prin Bluetooth. Arata exact ca si castile clasice doar ca nu au fir. Acestea au o carcasa unde le poti tine sa se incarce, raspund la gesturi si pot interactiona cu SIRI. Au senzori de miscare si simt cand sunt puse in ureche si ofera 5 ore de autonomie. Dar costa 160 de dolari.
Dotari tehnice
Ei bine Apple a facut un salt mare aici. Intr-un final primim un chip A10 Fusion cu procesor quad core la si 2GB de RAM. Memoria de stocare este acum de 32GB, 128 sau 256 GB. S-a eliminat versiunea ed 16GB, caci era si normal, insa nici 64GB nu mai primim, iar diferenta de pret va fi prea mare intre cele doua versiuni disponibile.
Alte dotari tehnice nu au fost dezvaluite inca, dar la primele review-uri vom afla exact ce contine.
Pe scurt acesta este noul iPhone. Pretul va fi unul pe masura in Romania, probabil 3500 lei pentru versiune de 32GB si 4000 de lei pentru cel de 128GB. Asteptam sa le vedem si la noi, poate chiar in teste.
Daca le vreti pe fiecare exemplificate frumos, aveti ca de obicei un video de la MKBHD
Vorbeste despre cum trebuie sa ne achitizionam adaptor pentru mufa Jack iar in articol ai o fotografie cu unul pe care ni-l ofera Apple.
3500 RON o sa dea naiba pe el haha. Prea mare diferenta de 1000 RON fata de pretul din US. Cand atinge pragul de 2750-3000 mai povestim.
3500 este acum 6s, probabil ca va fi 3800-400 lei la noi.
Mai scad în 6luni preturile
„…Jet Black, un negru mat si foarte atragator de care chiar era nevoie. Este o culoare frumoasa si sunt convins ca va fi foarte cautata.”
Ca este frumos nu am nici un dubiu, pacat ca se zgarie foarte usor iar dupa ceva timp va arata ca o chinezarie.
Apple recomanda cumpararea unei huse pentru acest model 🙂
Gresesti. Apple recomanda husa DOAR pentru Piano Black, nu pentru Jet Black.
Puteai cel putin sa dai un search pe google inainte de a ma contrazice 🙁
https://www.google.it/search?client=firefox-b&q=iphone+JET+BLACK+scratch&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwjIu-Xcyf_OAhUK1xQKHaI8AJkQvwUIGygA&biw=1280&bih=647
Nu inteleg de ce doar doi GB memorie ram… Quad Core?!, lasa de dorit… 🙁
Pentru ca 2gb ram e mai mult decat suficient pentru iOS,iar chiar nu stiu de ce au bagat quad core in A10 cand chipul A9 din iphone 6s e dual core si nici un telefon android nu il ia la viteza. 6s si acum iphone 7 sunt cele mai rapide telefoane. cu dual core si 2gb ram.tu ramai si uita`te in continuare la specificatii
Apple fanboy detected [ ! ]
De ce sa puna mai mult ram? Pentru a deschide calea catre noi posibilitati. 2GB de ram este banal in ziua de azi, avem aplicatii/motoare grafice performante care pot fi portate, insa trebuie sa le dai ceea ce cer. Nu le dai, nu le ai. „Merge prea bine si cu putin ram” este o lozinca marca Apple.
Deci nu s-au atins de acele margini nesimtite.
Are fast charging ? Sau mai asteapta vreo 2 generatii pana cand si telefoanele low-end o sa primeasca feature-ul asta.
Iphone 7 neinteresant, fara jack si mai neinteresant, auzi la ei cica ocupa spatiu degeaba, banui ca ei inca se amagesc ca earputele alea sunt asa de bune incat toti le folosesc, hahaha, o „noutate” de tot rasul ca sa nu folosesc un alt termen. Or sa faca astia vanzari la adaptoarele alea ceva de groaza :).
Sincer ma asteptam la mai mult, poate 7s o sa fie mai interesant, dar designul e varza.
Adaptor la casti pare a improvizatie, nicidecum premium, pe asta cred ca mizeaza Apple de a pus pret asa mare pe cele wireless. Castile wireless sunt bune daca ai un playlist foarte reusit si nu trebuie sa derulezi des prin melodii ca din ce am inteles nu au control multimedia si trebuie sa scoti telefonul de fiecare data. Lipsa unui mecanism de ajustaj fac ca daca nu ai urechea pe care au fost concepute sa nu stea fix pe ureche iar din cauza lipsei unui fir (si cele bluetooth au la ceafa) sa-ti scape pe jos. Banuies ca se rezolva usor, te apleci o ridici si o bagi la loc in ureche.
„Its the best iphone that we have ever created”
Las asta aici:
Mai buna e asta: http://appleplugs.com/
hi, hi – bestial!
Tot ce trebuie sa stiti este ca vine pe negru si daca vrei sa asculti muzica cat sta la incarcat, ghinion!
S-a rezolvat problema cu ascultatul la casti in timp ce se incarca telefonul: http://gizmodo.com/the-best-thing-about-the-death-of-the-headphone-jack-ar-1786438918
Uraaa mai este nevoie de un adaptor care sa fie intemediar! <-<-<
Dar de incarcarea wireless baietii astia de la Apple n-au auzit?
Americanii au Apple , Ungurii au goulash , Bulgarii au castraveti , Romanii au pareri 🙂
E bine sa poti avea o parere;
Asta inseamna ca nu esti dus cu turma …
Noile inovatii marca Apple sunt urmatoarele:
Un joc celebru in ani ’80 jucat pe un telefon de 1000 dolari.
Un joc pe care nu il mai joaca nimeni de mai bine de o luna pe un ceas care probabil tot cam atat o sa coste.
Daca ar sti Steve Jobs ce fac derbedeii astia cu creatia lui…
Gurile rele spun ca dupa marile inovatii actiunile Apple au scazut si trendul se mentine.
Piece of shit , asta e parerea mea despre Apple ,in general , still piece of shit!
@s3ns3lol. Pt. mine este comic cum sunt luate acele abureli drept „teste de viteza” când in realitate sunt cat se poate de irelevante. Nimeni nu isi folosește telefoanul asa si nu am vazut nici un astfel de test sa ia in considerare modul in care funcționează Android adica faptul ca tine in cache aplicații cele mai des utilizate pentru a le putea deschide mai repede. Normal ca nu se vede asta când aia înainte de „test” au mai deschis aplicația maxima o data sa de doua ori.
pai testul ala conteaza,utilizarea ‘reala’ a telefonului. si nu tine in cache,ci in ram.iar ca telefoanele samsung nu sunt in stare sa tina o aplicatie deschisa in backround nu e o noutate deloc.
in bench`uri oricum iphone are scor mai bun.
iar la viteza de browsing,care pe mine ma intereseaza f mult,chiar si iphone 6 (nu 6s) e mai rapid decat orice telefon android.
de iphone 7 nu mai zic,va fi cel mai rapid telefon si anul viitor. chipul A10 e un monstru
Au fost critical de detail de multe site-uri (Engadget, extreme tech, scientific American) pentru inlaturarea jackului
Ieri mi am dat iphone 6s la schimb si am revenit la Samsung. Eram in stare sa dau si bani diferenta, asa disperat ajunsesem. Sa ma cac pe iphone urile voastre, nu mai vreau nici pe degeaba!!! Si astia care le laudati atat, ce p… mea faceti cu ele nene de sunteti multumiti asa???