În ciuda eforturilor dezvoltatorilor de jocuri de a combate cheating-ul prin metode care mai de care mai complexe, numărul trișorilor a crescut considerabil în ultimii doi ani. Multora nu le mai pasă nici de ban pe hardware ID și continuă să caute metode prin care să fenteze sistemul. Din păcate pentru ei și din fericire pentru noi, astfel de tentative duc de cele mai multe ori la pierderea progresului, anularea licențelor pentru jocuri și chiar și la infecțarea cu malware. Așa s-a întâmplat recent și cu un aimbot pentru Valorant promovat agresiv pe YouTube. Acesta nu avea nu avea însă nimic de-a face cu aimbot-ul prezentat, ci era un fișier executabil infectat cu malware-ul Redline.
La fel ca și în cazul celorlalte aplicații de aceste fel, utilizatorilor li se recomandă dezactivarea antivirusului și executarea fișierului cu permisiuni de administrator. Odată executat, malware-ul prinde rădăcini în sistemul de operare și poate fi utilizat de atacatori pentru sustragerea de date confidențiale: carduri bancare, cookies de autentificare, portofele de criptomonede, conturi de Steam ș.a.m.d. Ulterior, datele sustrase sunt arhivate într-un fișier zip și ajung pe serverul de Discord al hackerilor.
Să fiu sincer, nu pot spune că îmi pare rău de „victime”. Hacking-ul în jocurile online chiar a devenit o problemă serioasă în ultima vreme, iar multe dintre titlurile online mai vechi, cum ar fi Battlefield 1 și Call of Duty Modern Warfare, sunt acum aproape nejucabile din cauza trișorilor.
Via Techspot
Bine le- a facut.Majoritatea jocurilor online sunt imposibil de jucat din cauza trisorilor, care nu respecta nici cea mai mica regula de bun simt.Mereu m- am intrebat ce au de castigat furand un joc, pentru mine devine plictisitor sa joci fara a simti practic jocul. De cand cu Putin am scapat de rusi, caci majoritatea trisorilor sunt chinezi si rusi.
Unii dintre trisori nu sint in stare sau nu accepta sa piarda de aceea prefera coduri. Exista si altele, dar spontan nu-mi vin minte.