Timp de trei saptamani telefonul meu principal a fost cel din titlu, adica un Xiaomi Mi Mix 2S. Mi-a placut inca de la inceput pentru ca este primul smartphone fara notch pe care il testez. Haideti sa vedem cu ce impresii am ramas dupa toata aceasta perioada.
Xiaomi a dat drumul gamei Mi Mix in urma cu doi ani, in 2016, cand a mutat camera foto in partea de jos si a impins ecranul pana in marginea de sus. Incet incet acestia au reusit sa miceasca marginea de jos tot mai mult, cum e la Mi Mix 2S. Intre timp, au lansat si Mi Mix 3 (care deja a ajuns la colegul Razvan si care va reveni cu un scurt review curand) si care nu mai are deloc camera foto pe fata, ci ascunsa sub un slider.
Totusi, Mi Mix 2S ramane un telefon bun si de luat in considerare. Veti vedea pe parcursul review-ului de ce. Voi incerca sa fiu cat mai scurt si la obiect, pentru ca am observat ca review-urile concise dar precise sunt mult mai apreciate.
Telefonul ne-a fost oferit in teste de Orange Romania.
Specificatii
La momentul de fata Mi Mix 2S vine cu specificatii de top: Snapdragon 845, 6 sau 8 GB memorie RAM, 64, 128 sau 256 GB spatiu de stocare. Display-ul are 6 inch si rezolutie 1080 x 2160 pixeli (403 PPI).
Smartphone-ul are slot dual SIM dar nu are si posibilitatea adaugarii unui card micro SD. In orice caz, de la 64 GB in sus in combinatie cu Google Photos nu mai ai nevoie de slot de card.
Pe spate are doua camere de 12 MP, una cu f/1.8 si una cu f/2.4, pentru zoom optic 2X. Pe fata avem doar o camera foto de 5 MP.
Bateria este de 3400 mAh si dispune de incarcare rapida (Quick Charge 3.0) si de incarcare wireless.
Ambalaj, constructie si accesorii
Nu sunt multe lucruri de spus despre ambalaj. Acesta vine intr-o cutie patrata, neagra, si care arata destul de bine. In cutie gasim telefonul, un incarcator USB-C, o carcasa de cauciuc si un adaptor USB-C – Jack, pentru ca telefonul n-are mufa de 3.5 mm.
Mi Mix 2S mi-a placut de la inceput atunci cand vine vorba de constructie. Pare solid si bine inchegat. Din pacate, e din sticla peste tot, asa ca veti vedea amprente si pe fata si pe spate.
Display si audio
M-as fi asteptat ca un IPS atat de mare, cu rezolutie Full HD, sa dezamageasca putin. Insa n-am simtit asta niciodata, ba mai mult mi-a placut enorm faptul ca acesta acoperea aproape toata suprafata telefonului.
Culorile sunt bune si vii, ecranul e luminos si are contrast bun. Un singur minus pot sa remarc aici: amplasarea senzorului de proximitate. Care, evident, e tot in partea de jos. Motiv pentru care mi s-a intamplat de cateva ori sa trebuiasca sa schimb pozitia in care tineam telefonul pentru ca acesta sa-si regleze luminozitatea.
Din pacate, telefonul nu vine cu sunet stereo, dar chiar si asa se aude destul de bine si cu acel difuzor singular. Suficient de puternic incat sa poti urmari un video. Nu e pentru muzica, dar pana la urma cine asculta muzica la difuzoarele telefonului?
Hardware, software si performante
Avand in vedere specificatiile, nici nu ma asteptam ca Mi Mix 2S sa fie altceva decat un telefon rapid. Si asa si este. N-am intalnit sacadari sau dropframe-uri frecvente (spun frecvente pentru ca pana la urma am observat ca se intampla la orice telefon, daca esti suficient de atent si meticulos), n-am patit sa mi se incarce vreo aplicatie greu sau sa se blocheze. Totul a mers rapid, fluid si aproape instant.
Nu vreau sa va plictisesc cu benchmark-uri, pentru ca cifrele din acestea sunt doar niste cifre. Vreau doar sa va spun ca experienta de utilizare este una buna, pe care o recomand.
Telefonul a primit MIUI 10 chiar cand era la mine, adica Android 9. Mi se pare ca dupa update acesta a devenit si mai responsive si fluid, chiar daca nici inainte nu dezamagea. Insa pentru ca vorbim de MIUI, pot sa va spun doar atat: nu suport launcher-ul lor, atat din cauza iconitelor dar mai ales din cauza lipsei unui app drawer. Asa ca am instalat Nova Launcher si brusc m-am simtit mai confortabil.
In orice caz, MIUI a devenit mai digerabil odata cu versiunea 10, atat ca si design cat si ca si functionalitate, insa tot mi se pare o versiune incurcata (inutil) de Android.
Baterie
Aici am avut probabil cea mai mare surpriza din tot testul realizat. Bateria ma tinea chiar si spre doua zile cu 5 ore de Screen-on-Time si absolut totul pornit, inclusiv un smartwatch conectat.
Desi bateria nu e imensa am inteles de ce tinea atat de mult: MIUI este foarte agresiv cu aplicatiile, iar daca nu ii spui sa nu le adoarma pe unele, s-ar putea sa te trezesti cu notificarile intarziate.
Camera foto
Camera principala de pe spate e mai mult decat decenta, iar recent am vazut ca au portat si pe Mi Mix 2S o versiunea a Google Camera, pe care n-am apucat sa o testez. Dar chiar si asa, pozele scoase de aplicatia originala sunt destul de bune, avand culori, luminozitate, contrastrt, detalii si dynamic range foarte bune.
Nu acelasi lucru pot sa spun si de camera de zoom sau de cea frontala. Ambele obtin rezultate mai slabe, insa cea frontala, de selfie, dezamageste cel mai tare. In plus, poate deveni un chin pana te obisnuiesti sa faci poze cu telefonul invers, avand in vedere pozitionarea acesteia.
Oricum, am observat o imbunatatire semnificativa a calitatii pozelor dupa trecerea la MIUI 10.
Poze camera zoom
Poze camera MIUI 9
Poze camera MIUI 10
Poze camera selfie
Pret si concluzie
In concluzie, Xiaomi Mi Mix 2S este un flagship performant, fara breton si cu pret foarte bun la ora actuala. Acesta costa undeva la 2200 lei la Orange, fara abonament.
Xiaomi Mi Mix 2s review
Concluzie
Un smarpthone performant, cu specificatii de top, dar care nu rupe buzunarul.
Tocmai de-asta îmi iau eu Xiaomi cu MIUI, pentru că îmi place la nebunie MIUI.
Când am fost în showroom la eMAG să-mi ridic o comandă am butonat și Mi A2.
Telefonul era ok, dar interfața aia de Android standard e oribilă. Mă simțeam ca și cum butonam un telefon din 2015, aceeași interfață învechită și involuată cu iconițele pe care le știam de pe vremea lu’ Nexus 7 2012.
Așa că, pentru mine, MIUI e da best.
Parcă e totuși prea colorat și imbarligat. Depinde de gusturi. Ca și restul companiilor chinezești se inspira prea mult din IOS.
Echilibrul între Android curat și rapid și funcționalități în plus e dat în continuare corespunzător de Oxigen OS. E drept însă că interfață seamănă cu Android curat foarte mult și nu e pe gustul unora.
Și interfața Samsung a evoluat foarte mult. Deși oferă foarte multe funcționalități este foarte fluida fata de în trecut iar interfață este moderna fără sa exagereze cu culorile și bling-bling-uri.
1500 lei la eMAG vandut de Flanco (pret valabil acum, cand scriu raspunsul): https://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-mi-mix-2-64gb-6gb-ram-black-mi-mix-2-6-64-gb/pd/D1LWDHBBM/
Atentie, ala e 2 nu 2s…
Asta e Mix 2 nu 2S. E modelul mai vechi cu SD835.
Doua observatii:
1. Spatele este din ceramica nu din sticla și este una din cauzele greutății ridicate ale telefonului. Din același motiv telefonul este și mai alunecos decât unul cu spate de sticla.
2. Senzorii camerelor de pe spate sunt identici pe Mi8, Mix2s și Mix 3. Mix 3 și Mi8 au fost lăudate foarte mult de către Dxomark la categoria poze (peste Pixel2, Note9 sau P20) însă voi descrieți camera de pe 2S ca „mai mult decât decenta”.
Cum e camera în opinia voastră versus alte telefoane de top? Fata de OnePlus 6T (teoretic senzorul principal e mai slab pe 6T)?
Mie mi se pare cam ca pe OP 6T dar sub Pixel 2. Inca nu am vazut un telefon sa faca poze la fel ca Pixel 2.