Vulnerabilitatea este una la nivel hardware, asta inseamna ca nu va putea fi reparata complet printr-un update software, si ar putea permite atacatorilor furtul datelor procesate de microarhitecturile Intel Ivy Bridge, Haswell, Skylake și Kaby Lake. Cercetatorii de la BitDefender (care de altfel sunt romani – mandru de asta) spun ca de data aceasta, fata de Meltdown, problema este cauzata de un defect structural hardware, deci este imposibil de reparat in totalitate prin patch-uri.
Mai mult, pentru ca avem o vulnerabilitate atat de low-level este imposibil ca solutiile software de securitate sa depisteze un atac. Utilizatorii ar putea fi atacati fara sa stie iar datele acestora compromise.
Cum 3 din 4 procesoare sunt produse de Intel si fac parte din seriile de mai sus, situatia e destul de rea si lasa loc mult pentru dezvoltarea viitoarelor atacuri.
Mai multe puteti citi in comunicatul BitDefender sau in acest whitepaper.
au inbulinat-o cei de la Intel
asta inseamna sa ai un maneger top level idiot …
nu pot sa cred ca nu au analizat toate vulnerabilitatiile si ca nu stiau de asta
sa mai spun de bugetul pe care il aveau ? nu
In acest moment realizez ca Spectre si Meltdown au fost doar varful iceberg-ului iar faptul ca CEO-ul lor si-a vandut actiunile spune multe… asadar viitorul procesor nu poate sa fie decat orice altceva, RIP Intel. Adaugati si faptul ca Microsoft s-a agitat sa scoata un Windows 10 pentru ARM.
Barca merge in continuare. La mine la munca deciziile de achizitii la face o persoana atehnica ce nu a auzit de AMD iar integratorii recomanda ce au in portofoliu acum.