De data aceasta rezultatele nu provin din vreun sondaj făcut de Cristi, ci dintr-un studiu făcut în România de Oppo.
Aproape jumătate din cei care dețin un smartphone își fac un selfie cel puțin odată pe săptămână – 46%, iar 19% își fac zilnic. O treime din aceștia le și editează.
Motivele pentru care utilizatorii apelează la filtre sunt diverse, variind de la faptul că este o plăcere personală (49% din totalul celor care surprind acest tip de fotografii), la faptul că le oferă o imagine mai bună despre sine (34%) sau că primesc validarea în online. Astfel 20% își editează selfie-urile pentru a urma trendurile actuale, 17% pentru a avea succes în social media, 16% pentru a influența părerea prietenilor virtuali și 10% pentru a arăta asemănător persoanelor publice pe care le admiră.
Oppo încurajează naturalețea și autenticitatea pe rețele de socializare și evitarea expunerii fotografiilor distorsionate.
Împreună cu sociologul Gelu Duminică, Oppo dorește să atragă atenția asupra riscurilor expunerii unei realități distorsionate prin inițiativa „Decalogul Portretului”, expusă în 10 pași.
Decalogul nu este decât un îndemn la echilibru în modul în care ne promovăm imaginea în social media. Eu sper să fim cât mai mulți cei care înțelegem că trebuie să ne bucurăm atunci când ne arătăm așa cum suntem și care să promovăm poza naturală, luminoasă făcută cu sufletul zâmbind
a declarat sociologul.
Oppo recomandă Reno10 Pro 5G și Reno10 5G pentru selfie-uri datorită camerelor foto avansate și încurajează folosirea responsabilă a tehnologiei.
Irelevant in final, nu?
Mai cumpărați chinezării sa aibă partidul comunist material de studii