ANCOM readuce în atenția celor interesați faptul că modificarea contractului pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune se poate face atât la cererea utilizatorului, cât și la inițiativa operatorului.
Utilizatorul poate solicita schimbarea planului tarifar sau a altor clauze conform prevederilor exprese din contract prin negocierea directă cu furnizorul. Dacă operatorul intenționează să modifice unilateral clauze din contract (servicii oferite, tarife, mod de tarifare etc.), el are obligaţia să își informeze abonații despre modificări prin intermediul unei notificări, cu cel puţin 30 de zile înainte de producerea acestora. În acest interval, dacă nu sunt de acord cu modificările, abonații pot renunţa la contract fără a plăti despăgubiri.
Transmiterea notificărilor de către furnizori
Notificarea privind intenția de a modifica unilateral contractul trebuie să fie transmisă de operator printr-unul din următoarele mijloace:
- e-mail;
- SMS;
- contul de client al utilizatorului de pe site-ul operatorului, caz în care va fi însoțită de un SMS și/sau e-mail de avertizare cu privire la transmiterea notificării;
- fax;
- scrisoare.
Mijlocul ales de furnizor pentru transmiterea notificării trebuie să asigure transmiterea integrală a textului acesteia, fără a face trimitere la alte surse de informare.
Ce, cum şi unde reclami
Dacă un furnizor a modificat contractul fără să notifice sau nu a informat utilizatorul despre posibilitatea de a denunţa contractul fără penalităţi, ANCOM poate lua măsuri. Sesizările pot fi trimise prin mijloacele menționate în secţiunea Sesizează ANCOM!
InfoCentru ANCOM
Mai multe detalii despre contractele încheiate cu operatorii și despre informațiile pe care aceștia sunt obligați să le publice pe site-urile proprii de internet, sunt disponibile pe InfoCentrul ANCOM, aici.
Sursa: ancom.ro
Dacă și la ancom sunt niște plictisiți ca și la anpc, poți sa reclami pana mâine…zic și eu…nu am avut de a face cu ancom, dar am avut de a face cu anpc…sa te ferească dzo
A NCOM, AGENTIA națională ptr. protecția comercianților. Am tras și eu cu aceasta agenție, pana la urma m-am lăsat păgubaș!!
Exista legea 161/2010, taxele sunt abuzive, dar tot le baga in contract.
Si mai era o lege de prin 2012, ceva legat cu, concurenta si calitatea serviciilor”
Vezi Telekom, in cer sa le platesti tot contractul ori ramai la ei ori instanta.
Vezi RDS-DIGi, taxa de instalare gratuita daca ramai 2 ani, daca nu 200 lei per serviciu la casa, iar la bloc 100 lei per serviciu.
NET+TV+FIX=600 lei, la casa sa zicem
Le aduci legea in fata, dar degeaba, se misca greu spre deloc ANCOM.
Ori intr-un final esti sfatuit sa mergi in istanta.
Banditi
A NPC este agenția ptr. Protecția comercianților!! Am avut de a face cu ei ptr un telefon cumpărat de la Auchan, cu defecte, pe care l-am dus înapoi la magazin a doua zi(după 12 ore aprox.) Nu am rezolvat nimic. De la ANPC Brașov am primit un răspuns nauacitor:aceasta este politica firmei, după ce în sesizare am dat legea românească, cea din UE, De la București nici măcar nu am primit răspuns. M-am lăsat păgubaș.