S-a discutat destul despre părțile negative ale pandemiei de COVID-19, așa că m-am gândit să ne uităm și la cele… pozitive. Cel puțin pentru mine, ca părinte.
Primul lucru pe care l-am observat la pruncii mei a fost că au învățat să scrie cursiv la laptop. OK, nu pot ține o stenogramă, dar eu am insistat de acum un an să înceapă să scrie cât mai mult în Word. Recunosc că nu am reușit mare lucru până la pandemia asta. Cum nu am imprimantă acasă, majoritatea temelor le-au făcut direct pe fișierele trimise de profesori. Iar asta, repetat zilnic, a însemnat un câștig enorm la dexteritate. Pănă și fiu-miu, la 9 ani jumate, scrie cum scriam eu pe la 20, la facultate!
Al doilea lucru remarcat de mine este că se descurcă acum singuri să își caute pe internet informații. Au de făcut un referat? Google e la degetul lor mic! Nu mai este nevoie să aștepte până ies eu sau soția din ședințele noastre.
Dar, poate cel mai mare câștig este faptul că am descoperit că nu am nevoie să îi duc fizic la orele de pian, de tobe, de programare sau de matematică. Ajunge să instalez Zoom, WhatsApp sau Discord pe device-urile lor și să îi învăț cum să se descurce cu ele. Numai drumul dus-întors de la astfel de activități ne lua minin 3 ore pe săptămână. Unde mai pui că și prețurile sunt mai mici, din moment ce profesorii nu aun nevoie de un spațiu fizic cumpărat sau închiriat!
Voi ce avantaje ați identificat în această perioadă?
Frumos. Bravo.
Mi-ai dat o idee buna sa le dau de scris in word.
pai ce ?! erai si tu „dala” ce facea SS cu telefonul de pe ecran [ desi era descarcare offline de *docx ] de trebuia sa folosesc IA OCR sa inteleg ce ai trimis ?” – [ scuze dar cred ca intelegi ce zic ]
sa ma tuf in toti profii [ 80% sunt imbeciloizi ] ce nu stiu sa foloseasca internetul
si mai si primeau bani de mine munciti – plm de Romanistan – ok scuze sunt nervos
Nimic nu se compara cu activitatea directa si nimic n-o poate inlocui. Asociabilitatea risca sa ne transforme copiii in ceva care n-ar trebui. Peste 1 sau 10 ani nu se modifica nimic. Corona va continua sa existe si noi tot nu ne vom vaccina la 4 luni. De fapt in curand vom asista la prima runda de respingere a vaccinului de la noi, pentru ca-asa-i romanul! Sunt un adept al vaccinarii obligatorii.
Cred ca scopul articolului era sa ne ajute sa vedem și pozitivele nu doar negativele. Ceea ce e binevenit
@GERMAN
sa iti spun
HA HA HA HA HA HA HA HA HA AH
–––––-
ai inteles ?!
HA HA HA HA HA HA AH AH A
Faptul ca am putut lucra de aproape oriunde m-a ajutat sa comunic mai bine cu familia, sa fiu mai aproape si fizic de ei si sa imi fie mai usor sa ajut prin gospodaria bunicilor.
Dezavantajul cand m-am intors acasa „la birou” unde locuiesc este ca e mai greu sa ma desprind de munca si sa las problemele la lucru, cand lucrul este cu mine in casa. Vad laptopul si imediat imi aduc aminte ce probleme am lasat nerezolvate si caut solutii. Din acest motiv am incercat ca in fiecare weekend sa plec de acasa, sa fiu deconectat.
eu nu am putut lucra de acasa
una este „biroul” alta este gramada de dezordine si de cereri de atentie de la trei fete 🙂
–––––-
vreau la birouuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 🙂
cine stie cunoaste 🙂