OnePlus triseaza in benchmark. Compania limiteaza performanta celor mai noi modele de telefoane in diferite aplicatii, dar in benchmark-uri zboara.
OnePlus limiteaza performantele procesorului Snapdragon 888 in multe aplicatii. AnandTech a facut o analiza si a descoperit ca aplicatii precum WhatsApp, Zoom, Facebook, Instagram, TikTok, Chrome, Youtube si altele populare sunt limitate.
AnandTech a rulat SPecint2006 in mod nativ si a scos un scor intre 41.30 si 58.81. Cand a deghizat aplicatia in Chrome sau Twitter, scorurile au fost mult mai mici.
Asta inseamna ca OnePlus limiteaza performanta in aplicatiile comune/populare ruland intr-un profil de performanta scazut doar de ei inteles. Dar cand este rulat un benchmark atunci telefonul ruleaza intr-un profil de performanta maxima pentru a obtine scoruri foarte mare.
Rusinica…
Parca nu toti fac la fel
Care toti?
Apple cu reducerea frecvantei la telefoanele mai vechi cu baterii „obosite”, Samsung cu benchmarkuri, Huawei cu pozele la Luna si altii care prezinta fotografii facute cu DSLR-uri, … cam astia din cate stiu eu … si cati or mai fi fost
E normal sa faca asa. De ce sa foloseasca resursele la maxim pentu browsing sau mesagerie cand nu e nevoie. In felul asta cresc autonomia telefoanelor plus ca raman mai reci. Placile video si procesoarele de pc fac exact același lucru, ruleaza la maxim acolo unde e nevoie
Nu e normal, ca doar eu platesc pentru ce mi se prezinta.
Si daca nu imi spune dinainte ce fac, asta inseamna inselciune.
Pai daca pentru aplicatiile respective „nu e nevoie” … ce sa limiteze?!
De ce nu ma lasa pe mine sa stabilesc ce e mai important pentru mine, bateria sau performanta?
Daniele…tu esti dintre aia care merge cu 180 cu masinq cand isi ia paine de la coltul blocului?…nu de alta…da ai platit pt toata masina…si daca aia duce 180 dece sa nu ii dai blana pt 10m?
Nu, sunt dintre ceilalti care prefera sa mearga 1-2 km pe jos decat sa-si toceasca fundul in masina.
Si masina o folosesc in concediu, la drum lung, cand ma grabesc, am bagaj, e vremea proasta, etc
Adica vreo 5.000 km/an.
Si masina prinde 200, dar nu am depasit 150.
Ce zici de asta?!
Aplicatiile respective ruleaza bine si pe procesoare mult mai slabe, asa ca nu vad unde este problema. Probabil este o masura de a mari autonomia bateriei si de a evita supraincalzirea cand se declanseaza un bug intr-o aplicatie uzuala. Daca in jocuri sau alte aplicatii consumatoare de resurse se aplica aceasta limitare ce afecteaza experienta utilizatorului abia atunci putem vorbi de o problema.
Pai tocmai acolo e problema, faptul ca nu limiteaza si aplicatiile de benchmarkuri.
Ceea ce denota faptul ca tu crezi ca telefonul e racheta, dar de fapt el e un melc amarat in aplicatii diverse si turbo pe steroizi cand e cazul (cand detecteaza aplicatii de banchmarkuri).
Cine garanteaza ca in jocuri sau in ale aplicatii nu este limitat?
Chiar e racheta și sunt sigur că jocurile se mișcă în concordanță cu benchmark-urile.
Pentru ce mai dau o poală de bani să facă ei ce vor? Să mi pună la dispoziție racheta și dacă este ii fac eu optimizare.
Limiteaza toti ca sa mai castige la autonomie. Si e adevarat ca unele aplicatii nu au nevoie de toate resursele. Dar e nasol ca nu se fac publice limitarile astea. Eventual sa ai si optiune de editare. Ca sa nu se supere nimeni.
In loc de aceste limitări ar fi mai bine ca aplicațiile să fie mai bine optimizate cred
Sau poate aplicațiile sunt optimizate si e altceva hardware la mijloc