Pur si simplu nu pot incepe acest review fara sa spun inca de pe acum cat de mult am fost impresionat de aceasta tableta. ASUS MemoPad HD7 ne-a fost oferita in teste impreuna cu ASUS MemoPad FHD10 timp de 2 saptamani, timp suficient sa imi fac o parere despre ele. In randurile de mai jos, vom afla impreuna de ce merita MemoPad HD7 si cu ce ne-a impresionat de fapt.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Design si ambalaj
- Camera, difuzor si ecran
- Sistem de operare si performante
- Autonomie
- Specificatii
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
ASUS MemoPad HD 7 este varianta imbunatatita a primului MemoPad, pe care v-as ruga sa il faceti uitat. Nu este un produs care reprezinta compania ASUS. Seria MemoPad a renascut prin 2 modele noi, unul de 7 inch iar altul de 10 inch, in functie de preferintele voastre. HD7 este palma pe care toate companiile romanesti o meritau. Si pe buna dreptate, aceasta tableta nu se poate compara cu nimic din ce am vazut de la brandurile romanesti, desi pe hartie specificatiile sunt identice. MemoPad HD7 este dovada vie ca se poate produce o tableta low end care sa nu se inchida din senin, sa fie performanta si sa fie de la un producator de renume.
Design si ambalaj
Unul din punctele forte ale tabletei este ca poate fi gasita pe mai multe culori. Noi am avut varianta verde, culoare ce o facea sa para foarte fresh si parca imi venea sa musc din ea, la propriu. Mi-a placut plasticul de calitate si finisajele foarte bune, astfel ca nu o sa aveti surpriza ca tableta sa scartaie sau sa aibe locuri in care nu este bine fixata. Sta foarte bine in mana utilizatorului si este foarte comoda chiar si tinuta intr-o mana.
Tastele de volum si butonul de inchis tableta sunt situate in lateralul din dreapta, in stanga fiind situat slotul pentru cardul microSD. Celelalte porturi, jack-ul audio si portul microUSB sunt situate in partea de sus. Pe spate gasim camera de 5 MP fara blit, iar un pic mai jos grila pentru difuzor.
Impreuna cu tableta am primit si o husa de protectie. Tableta intra in husa si acopera toata partea din spate, lasand libere porturile, butoanele si camera. Partea care acopera ecranul este intr-o piele sintetica placuta la atingere. Tableta are o functie care inchide ecranul atunci cand este acoperit de husa si se aprinde imediat cand dam la o parte husa de pe ecran. Aceeasi husa este disponibila si pentru varianta de 10 inch, insa noi nu am avut-o.
Ambalajul este unul clasic ASUS, doar cu strictul necesar: incarcator, cablu de date si 2 manuale. Cutiile sunt de buna calitate.
Camera, difuzor si ecran
Fata de primul MemoPad, acest nou model vine echipat si cu o camera, dar nu una de 2 sau 3 MP asa cum va aspteptati probabil. Camera este de 5 MP si are o multitudine de setari, asa cum ne-am obisnuit de pe alte gadget-uri ale acestui producator. Pozele ies foarte bine, dar se simte lipsa blitului in conditii de lumina slaba. Are touch focus, HDR si filmeaza Full HD. Nu cred ca vreun producator romanesc ofera o camera mai buna pe o tableta atat de ieftina. Bravo ASUS!
MemoPad ascunde in partea inferioara un set de difuzoare stereo care isi fac treaba nemaipomenit de bine. Volumul este destul de ridicat iar calitatea sunetului este asa cum ma asteptat: foarte buna. Are bass, are medii si are inalte, toate combinate facand melodiile sa sune foarte bine. Nu pare deloc a tableta de 700 de lei.
Ecranul este si el un punct pozitiv. Panoul display-ului este un IPS cu rezolutie de 1280 x 800 de pixeli si un PPI de 216. Culorile sunt redate natural, unghiurile de vizibilitate sunt bune si raspunde perfect la control. Nimic de reprosat la acest capitol.
Sistem de operare si performante
Tableta noastra ruleaza Android 4.2.2 cu un pic de customizare din partea ASUS. Experienta Android este una clasica, dar trebuie sa mentionez aplicatiile ASUS care vin deja instalate pe ea. Ele fac experienta software mai deosebita, si din nou trebuie sa spun ca nu am vazut la nimeni atatea aplicatii instalate din partea producatorului. Enumar : App Backup, App Locker, ASUS Artist, ASUS Splendit, ASUS Story, ASUS Studio, Audio Wizard, Buddy Buzz, MyBitCast, MyLibrary Lite, Parental Lock, Power Saver, Setup Wizard, Super Note, Studio de film si WebStorage. M-am oprit, intr-un final 🙂
Tranzitia prin meniuri se face repede si fluid, dar sunt momente in care agata. In rest, trece repede dintr-o aplicatie in alta si nu stie ce este acela lag, nici in conditiile in care avem multe aplicatii deschise. In teste s-a descurcat binisor, dar va las pe voi sa va dati cu parerea.
Autonomie
Se vede ca tableta a fost gandita pentru a functiona mult si sa nu va plimbati cu incarcatorul dupa voi. Am reusit sa consum bateria de 15 Wh in 2 zile jumatate, timp in care am stat pe internet, pe Facebook, Wi-Fi-ul in permanenta pornit si am mai si jucat 2-3 jocuri. Practic a fost o folosire moderata. Daca folosesti tableta mai rar si opresti wireless-ul te va tine si mai mult, chiar si 4 zile. Dar daca iti place sa te joci si ai mult timp de pierdut, ai sanse sa termini bateria intr-o zi, dar sa nu uitam ca ea nu a fost gandita pentru gaming. Plus ca nu se incinge foarte tare.
Specificatii
- Procesor: Quad core ARM Cortex A7 la 1.2 GHz, chipset MTK 8125
- Ecran: LCD IPS capacitiv, rezolutie 1280 x 800 pixeli, 7 inch, 216 PPI
- Memorie interna: 8 GB plus slot microSD pana la 32 GB, RAM 1 GB
- Conectivitate: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, jack de 3.5 mm, microUSB
- Camera: 5 MP cu touch focus, filmare Full HD, frontala de 1.2 MP/li>
- Baterie: 15 Wh
- Dimensiuni: 196.8 x 120.6 x 10.8 mm, 302 grame
Pret, disponibilitate si concluzie
ASUS MemoPad HD7 este hit-ul ASUS pentru acest an. O tableta care face de rusine tot ce am testat in acest segment de pret si care ofera mai mult decat te-ai astepta. Este puternica, aratoasa, cu dotari bune si o baterie impresionanta. Pretul tabletei este de 699 RON (pe alb) iar al husei de 150 RON. 698 lei la PC Garage, iar husa o puteti gasi la eMAG pentru 150 lei.
Buna seara ARENAIT voi putea folosi un stik internet prin micro usb-ul acestei tablete: ASUS MemoPad HD 7 cu ajutorul cablului otg. Astept raspunsul dvs.
Salut. Da, poti folosi un stik de internet prin microUSB.
Pana acum este neclara treaba cu conectarea unui stick internet prin OTG.RUGAMINTE: exista cineva care a reusit?? ca nu am gasit pe nimeni care sa zica alb-pe negru ca functioneaza
Sunteți siguri că funcționează un modem 3G atașat la tabletă cu cablul USB OTG? Ați încercat? Vă rog să-mi răspundeți, aș vrea s-o cumpăr și asta e singura problemă care m-ar putea împiedica s-o fac.
suporta cablu OTG dupa update la 4.2.2 ? testat ?
eu nu am reusit sa folosesc otg-ul … si multi spun ca nu pot conecta stickul a reusit cineva ?
Eu am incercat pe tableta un stick de la digi cu un cablu otg dar nu functioneaza
Mama a cumparat azi o tableta ASUS dn Italia si cand o porneste ii cere o anumita parola.Ce parola trebuie sa bage?
si eu am un nexus 7, nu vede stick-ul cu nici una din aplicatiile pe care le-am instalat.. Sunt cam dezamagita.. Daca a gasit cineva o solutie, va rog sa postati
As vrea sa folosesc conexiunea bluetooth pentru transfer de fisiere de la un portabil si eventual sa conectez tableta la internet trecand prin portabil si conexiunea lui prin cablu, (ca WIFI nu am). Conexiunea bluetooith e facuta, dar nimic nu merge, ma intreb daca foloseste la ceva. In manual nu zice nimic despre utilizare.
Buna,as dori sa imi spuneti va rog daca modelul Asus Memo Pad FHD 10 meniul e in Limba Romana!!!!
Multumesc !!!!!
Cum a ramas cu usb host? Chiar nimeni nu a reusit!!! Dati-mi va rog un model de tableta unde pot sa folosesc un modem de la Vodafone.
Am tableta aceasta. Nu merge nici un stick de internet. Nu are 3g. Teapa. Vad ca baietii de la arenait dau raspunsuri foarte „clare” si „adevarate”.