Chiar si in tara noastra, o conexiune de mare viteza la internet si mai mult de doua computere in casa incepe sa devina ceva normal, prin urmare tot mai multi dintre noi avem acasa un router. Daca un „geek” prefera sa ia vechiul computer prafuit din debara, sa instaleze si sa configureze o distributie Linux, rezolvand astfel problema impartirii conexiunii la Internet, atat de necesara astazi, pentru majoritatea dintre noi este mult mai simplu sa achizitionam un router dedicat, mai mic, cu un consum redus de energie si considerabil mai usor de configurat.
Cum tot mai multi dintre noi avem si un laptop, care bineinteles dispune de o placa de retea wireless, ajungem la subiectul abordat in acest articol, router-ul wireless, si nu orice fel de router, ci un Linksys WRT54GL, unul dintre cele mai laudate dispozitive de acest gen. De ce este atat de apreciat acest router urmeaza sa afla impreuna, in randurile urmatoare.
Linksys WRT54GL, face parte din seria de routere WRT54G, primele echipamente de retea destinate utilizatorilor casnici pentru care codul sursa al firmware-ului a fost disponibil integral, conform licentei GNU GPL, ceea ce a permis programatorilor sa modifice firmware-ul imbunatatind functionalitatea existenta sau adaugand facilitati noi. Alta lucru important despre routerele din seria WRT54G este ca in ciuda functiilor avansate de care dispun, sunt usor de configurat si utilizat de catre o persoana fara foarte multe cunostinte tehnice. Primul model din seria WRT54G a aparut in 2003, urmand mai multe versiuni, cu modificari atat la nivel de hardware (procesoare variaza de la 125 la 300 Mhz, memoria RAM de la 8 la 32 MB, iar cea Flash (ROM) de la 2 la 8 MB) cat si la nivel software (a fost folosind fie Linux fie VxWorks, varianta din urma inlaturand posibilitatea de a folosi alt firmware dezvoltat de terti).
Seria de routere WRT54GL, a inceput sa fie produsa in 2005, are la baza firmware Linux (de unde si L-ul din coada) si a avut doua versiuni oficiale, 1.0 si 1.1, insa versiunea 1.1 a fost fabricata in doua variante, cele cu prefix-ul seriei CL7B avand 4 MB memorie flash (cu posibilitatea de a uploada firmware de 4 MB, spre deosebirea de v1.0 unde dimensiunea maxima era de 3 MB) si 16 MB RAM iar cele cu prefixul seriei CO61 avand 8 MB memorie flash si 32 MB RAM, fiind o editie speciala T-Mobile (cunoscuta si sub denumirea WRT54G-TM). Dotarile standard WRT54GL sunt, la exterior: 1 port WAN, 4 porturi LAN, 2 antene externe (incorporate in aparat din fabrica, nu pot fi schimbate), iar la interior (cu firmaware-ul standard) firewall SPI, DDNS, IP Forwarding (cu port triggers), restrictionare in functie de timp si/sau servicii si porturi, DHCP si filtrare MAC, capabilitati Wireless 802.11b si 802.11g, criptare WEP, WPA (personal/enterprise), WPA2 (personal/enterprise, TKIP/AES/TKIP+AES).
Dupa prezentarea teoretica e cazul sa trecem la practica. Deschid cutia si gasesc frumos aranjate router-ul, alimentatorul, un cablu de retea de 1 m, destinat conectarii routerului la dispozitivul responsabil de conxiunea Internet (modem ADSL/cablu, media-convertor, etc) si plicul Start Here, in care se afla o brosura de prezentare si CD-ul cu programul de configurare a routerului si manual in format PDF.
Nu cred ca are rost sa insist prea mult asupra CD-ului de configurare deoarce clientul de configurare pentru Windows impreuna cu SecureEasySetup fac din instalarea si configurarea routerului o joaca de copiii.
Conectez toate cablurie si alimentarea si deschid in browser http://192.168.1.1/, adresa default a routerului, ma autentific cu numele de utilizator si parola admin, si ajung in pagina Basic Setup, de unde se configureaza atat reteaua locala cat si conexiunea externa. In cazul meu conexiunea externa este DHCP, iar setarile pentru reteaua interna pe subnetul 192.168.1.0/255.255.255.0 nu aveam de ce sa le schimb, prin urmare sunt deja conectat la Internet in acest punct. Pasul urmator este sa schimb SSID-ul standard, si sa activez criptarea WPA2-Personal, si conexiunea wireless este si ea gata de utilizare. Singurul lucru care mai este de configurat este schimbarea parolei, pentru a securiza routerul. Practic in acest punct un utilizator obisnuit a terminat procedura de instalare, si poate folosi routerul fara probleme.
Panoul de control:
Comparativ cu routerul wireless D-Link DI-624 folosit inainte, Links-ul WRT54GL are considerabil mai multe optiuni chiar si cu firmware-ul standard si are un semnal mai bun (2 antene incorporate vs 1 atenta standard la DI-624, care insa poate fi schimbata, spre deosebire de WRT54GL). Dintre facilitatile destinate utilizatorilor mai pretentiosi disponibile in firmaware-ul standard versiunea 4.30.7 (cea mai recenta versiune pentru Europa, cu care routerul a venit preinstalat) merita sa amintim Advanced Routing, de unde routerul poate fi setat sa functioneze ca gateway sau ca router (in cazul exista alt router sau un responsabil cu imparitirea cinexiuni la internet in retea) si pot fi create pana la 20 de rute IP, si multitudinea de setari QoS (acronimul de la Quality of Service). Ca si semnal WRT54GL a surclasat clar D-Link-ul, in timpul „plimbarii” de test pe care am facut-o semnalul avand variatii de la 0, in aceeasi camera cu routerul pana la -90 dB la aproximativ 40 m de router, cu destul de multe obstacole intre laptop si router (structuri de metal si doua ziduri de caramida).
Partea cea mai interesanta la un router din seria WRT54G, si cu atat mai mult la modelul WRT54GL v1.1 este posibilitatea de schimba firmware-ul standard linux-based, cu un alt firmware dezvoltat de terti. Dat fiind faptul ca din 2003 de cand au aparut astfel de routere, posibilitatea de a pune un firmware propriu pe router-ul de acasa sau de la birou este extrem de populara exista destul de multe variante, unele gratuite, open source (HyperWRT, DD-WRT, OpenWRT), altele comerciale (Sveasoft).
Dupa ce am studiat cele mai importante variante de firmware, am ales sa folosesc DD-WRT. Cu toate ca si HyperWRT + Thibor mi s-a parut interesant, am ales DD-WRT din cauza multitudinii de variante disponibile, in functie de serviciile dorite si de echipament, (eu am ales-o pe cea standard pentru WRT54G), a documentatiei si a comunitatii active.
Asa arata router-ul in sine:
Firmware-ul DD-WRT, versiunea 23 SP2 (ultima versiune stabila, v24 fiind in stadiul RC3 in momentul redactarii acestui articol) ofera destul de multe facilitati noi fata de firmware-ul standard, cum ar fi posibilitatea de a defini VLAN-uri, autentificare RADIUS, WDS (Wireless Distribution System), pagina cu informatii complete despre router si posibilitatea de a administra routerul folosind SSH. Bineinteles lista este mult mai lunga, si sper ca voi reusi sa prezint in detaliu capabilitatile firmware-ului DD-WRT intr-un articol viitor. In materie de performante, DD-WRT cu setarile implicite (exceptand criptarea, care din noua a fost setata ca WPA2 si SSID), a generat un mic plus de performanta pentru WRT54GL-ul testat, constand intr-un castig de aproximativ 5 dB (-85 dB vs -90 dB), influentat si de faptul ca, in mod normal DD-WRT foloseste canalul 6 din banda de 2.4 GHz, fata de 11, care este folosit implicit de firmware-ul Linksys.
Linksys WRT54GL este un router foarte perfomant, ce exceleaza plin multimea de facilitati oferita, dar si prin pretul accesibil. Tin sa le multumesc celor de Open IT care au facut posibil acest articol.
Daca te-a impresioant aceasta „jucarie” wireless atunci inseamna ca ti-ar placea sa fie a ta, nici o problema, o poti castiga in concursul proaspat lansat. Linksys WRT54GL se gaseste pe meleagurile noastre la pretul de 220 RON.
Nu ne-ai zis nimic de latimea de banda de care dispune router-ul. In special cand sunt legate la el, cu cablu de retea, doua calculatoare care fac schimb de date intre ele.
Cum este primul echipament de acest gen, nu exista un „protocol” de testare. Latimea de banda este de 100Mb/s full-duplex pe port. Practic insa lucrurile variaza in functie de placile de retea existente pe pc-urile care fac transferul de date, marimea fisierului / fisierelor si protocolul folosit pentru transmisie, si bineinteles a setarilor routerului. Deasemenea un firmaware de dimenisuni mai mici, care sa indeplineasca numai anumite functii, cele considerate indispensabile, poate insemna o incarcare mai mica a procesorului routerlui si prin urmare un thruput mai mare.
am routerul de cam jumatate de an, si am pus pe el DD-WRT v24 RC2.
L-am folosit pentru conectarea wired a unui comp si a unui server, iar acum am serverul plus pe wireless un laptop. DD-WRT aduce un castig imens pt *nix geeks, itrucat aduce inclusiv iptables! Deci poti seta in linie de comanda (prin ssh) filtrul. Sincer a fost minunat sa scap de un pc mai vechi facut router cu centos, cu zgomot, consum si nervi ca picau una si alta hardware la vechitura. Tine locul cu succes. Distanta mai mare de 30m nu am avut ocazia sa testez wireless, dar de pe http://www.linksysinfo.org/ am aflat ca bate cam 100m linistit.
Antenele pot fi schimbate!! Au conector R-TNC.
De altfel, tot Linksys face antene (HGA7T) cu castig mai mare (7dB):
http://www-ro.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=RO%2FLayout&cid=1138744844763&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=4476321035B42
La WRT54GL v1.1 nu poti schimba atentele. Sunt alte modele din seria WRT54G la care le poti schimba, insa nu si la routerul aflat in discutie.
Eu personal am un router WRT54GL v1.1 Antenele se desurubeaza si se pot schimba !!! Au conector Reverse TNC. Alte antene gasesti la link-ul de mai sus, postat tot de mine, sau orice alte antene cu mufa R-TNC…
Iti fac poze si-ti trimit, daca vrei…
🙂
Ce-or fi zis baietasii de la linksys? Ia bai! pana aici! ce e cu atatea routere intoarse in garantie? ia sa nu ii mai lasam pe wirelesomani sa puna antene externe (http://toys.lerdorf.com/uploads/IMG_4763.JPG)…cu unele antene poti sa omori si pisica…deci clar scoaterea antenelor detasabile din fabricatie a fost si o decizie pentru protectia mediului. Radem glumim…dar linksys din pacate a scazut in timp calitatea si cine a apucat sa isi ia un router acum 2 ani e mult mai fericit si poate sta mai linistit decat un posesor de 2 luni…dar totusi linksys inca se numara printre cele mai bune echipamente de retea SOHO.
Am achizitionat si eu un router WRT54GL v1.1, de cca. o luna, una peste alta sunt multumit de el, dpdvd semnal indicatia este de -65dB peste un perete de beton, ce spui tu Mihai in legatura cu configurarea la pornire intrand pe : „http://192.168.1.1/”, am incercat-o si eu, si nu am reusit, m-am blocat la user si pssword, nu am stiut ce sa trec, si am abandonat, instalandu-l de pe CD-ul pus in coletul lui, si aici am avut o mica nedumerire, la cererea numelui de retea de internet am trecut „UPC” (eu sunt pe UPC), am mers dar nu stiu daca am procedat bine, ca dupa instalare cand intru pe Strong sau pe ODC nu ma pot declara ca mi se refuza conectarea pe hub-uri zicandu-mi ca am declarat al IP, daca trec IP wreless-ului, ma pot conecta doar !Dati-mi un sfat cum sa configurez sa pot realiza o conectare .VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Rvin ca nu stiu de ce nu au aparut doua cuvinte in textul meu..
……ca dupa instalare cand intru pe Strong sau pe ODC nu ma pot declara ACTIV, ca mi se refuza conectarea pe hub-uri zicandu-mi ca am declarat al IP, daca trec IP wreless-ului, ma pot conecta doar PASIV !Dati-mi un sfat cum sa configurez sa pot realiza o conectare .VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Routerul este destul de usor configurat, dar sunt totusi necesare cateva cunostinte minime de retelistica.
Ca sa rezolvi problema cu DC-ul, arunca un ochi aici: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GL/DC++.htm
salut .. am si eu un router wrt54GL v1.1 … intrebarea mea este daca are vreo limitare pe WAN, deoarece eu nu pot sa depasesc cu el o viteza mai mare de 3.5 – 3.8 MB/s. De ce mi se intampla asta si cum pot sa fac sa ajung la viteza de 6 mega pe secunda oferita de rds metropolitan … mentionez ca daca in momentul downloadului scot cablul din router si il bag direct in calc … downloadul creste la viteza maxima … cand il pun in router scade la loc la 3.5 mega …
ce pot sa fac? multumesc anticipat
Routerul în sine nu are limitări de acest gen. Eu am descarcat cu 3.2MB/s folosind rețeaua wireless (ceea ce reprezinta o viteza decenta pentru o retea 802.11g) si cu 9MB/s folosind ethernet.
Dacă folosești firmwareul standard încearcă și Thibor http://www.thibor.co.uk/ Se instalează ușor peste firmware-ul original, și îți păstrează setările.
Salut,
Am clicknet la setari aleg pppoe dau user si parola de la clcknet si nu trec mai departe.
Care e problema !?! Help pls.
Salut!
Din pacate nu am acces la o conexiune PPPoE ca sa iti spune unde ar putea fi problema, dar poti incerca sa intrebi pe forum.
nu autentificarea PPPOE e problema, acesteia ii pui doar userl si parola si bifezi reconectarea automata. modemul dsl trebuie configurat bridge!! daca nu ai facut asta nu o sa-ti mearga.
P.S.: daca abea ai luat modemul trebuie sa astepti si sa se activezze ledul DSL. Pana nu se activeaza (cand s-a sincronizat cu centrala), nu o sa merga de fel.
„Mihai spune:
January 25th, 2008 at 23:15
Routerul în sine nu are limitări de acest gen. Eu am descarcat cu 3.2MB/s folosind rețeaua wireless (ceea ce reprezinta o viteza decenta pentru o retea 802.11g) si cu 9MB/s folosind ethernet.
Dacă folosești firmwareul standard încearcă și Thibor http://www.thibor.co.uk/ Se instalează ușor peste firmware-ul original, și îți păstrează setările.
”
imi zici si mie cu ce setari ale routerului a mers cu 9 MB/s ethernet..ai schimbat firmware-ul..sau cum…….k mai mult de 6,5MB/s pe ethernet si 3,4 pe wireless nu mi-a mers(PS:dar spune-mi numai dak chiar tzi-o mers cu 9 mega k de povesti ii plin internetul …..dak se poatesa raspunzi cat mai repede ai fi de 10x) ms
salutare tuturor. am si eu un router linksys wrt54gl cu fw original. l-am setat astfel incat sa mearga STATIC IP (sa zicem ca IP-ul de la provider este 195.202.112.43,gatewai 195.202.112.1 si DNS 197.203.122.2) si sa dea DHCP 192.168.1.100 – 192.168.1.149. Cum as putea sa-l setez astfel incat sa accesez un calculator de la distanta, si sa intru de pe un alt calculator pe un laptop sa zicem care este in retea cu routerul meu – prin remote desktop connecton sau printr-un browser de explorer. multumesc foarte mult….SUCCES TUTUROR !!!!
Trebuie sa faci port-forwarding catre ip-ului laptopului din reteaua locala. Detalii aici http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54G/Remote_Desktop.htm
multumesc tare mult pentru informatie. am facut exact cum spune acolo….cred:P nu de alta, dar calculatorul si routerul o sa plece pe undeva prin europa si trebuie sa-l setez, inainte de plecare. inca ceva…daca as vrea de exemplu sa intru de pe calculator care merge prin router, pe un alt calculator (din romania sa zicem) mai trebuie sa setez ceva in plus ???
multumesc inca odata foarte mult. BAFTA TUTUROR !!!
Pentru a accesa, din reteaua locala, un alt computer conectat la internet nu trebuie sa faci setari speciale la router.
ok. am inteles acum despre ce este vorba 😉 multumesc inca odata si bafta in continuare !!!
Salut,
Imi poate spune cineva cum il fac in engleza?
Cand ma loghez la localhost totul este in limba germana.
Astept raspuns,
Multumesc anticipat
Trebuie sa rescri firmware-ul cu o varianta in engleza. Daca nu stii germana deloc, roaga pe cineva sa te ajute sa ajungi in sectiunea de „upgrade firmware”.
Salut … Cine ma poate ajuta cu instalarea routeru-lui fiindca ajung pina la stadia unde cere o parola si incerc multe cazuri dar fara nici un rezultat … Ce sa fac ??? Nu am nici o parola inscrisa pe cutie si nu se vorbescte nimic pe Cd-ul de instalare ((( Multumesc anticipat .
@Adrian
Numele de utilizator este „admin”, iar parola standard este „1234” sau „admin” in funtie de revizie. Daca tot nu merge, reseteaza router-ul ca sa revina la setarile standard (exsista un buton mic, pe partea din spate unde sunt porturile).
Cum pot sa conectez router-ul meu la o terasa din apropiere care are wireless?
MI-am cuparat si eu reent un astfel de ruoter .. si am probleme cu el .. lam conectat la internet printru cablu de retea.. si vreau sa folesesc doar functia wireless.. sa conectez 3 laptop-uri la el .. totul a mers ok .. sa configurat automat .. i-am pus parola cu protocolul WAP/TKIP si AES .. Dar problema este k merge o perioada .. si apoi mi se deconecteaza .. si numai reusesc sa ma conectez inapoi .. Trebuie sa resinstalez placa de retea wireless .. si sa dau restart … Care ar fi problema .. Stie careva ce pot face ?
Problema se manifesta pe toate cele 3 laptop-uri sau numai pe unul?
Incearca sa schimbi metoda de criptate… anumite aplicatii/placi wireless nu se impaca prea bine cu anumiti algoritmi.
salutari! am achizitionat si eu roter linksys wrt54g. am inceput configurarea, pana la urma parca a dat rezultate. dar ca sa observ ca mi se deconecta internetu dupa cateva minute! de ce?? tin sa va mai anunt ca am internet de la RDS pe fibra! va multumesc!!!!
„capabilitati Wireless 809.11b si 809.11g, criptare..”
nu e 802?
Ba da S, voi corecta eu greseala. Multumim. 🙂
ma intereseaza daca scade viteza de download etc?
Nu scade decat daca tu faci download la 100 / 1000 Mb/sec (acest router avand 54 Mb/sec) sau daca il folosesti la raza maxima, unde semnalul e slab.
Dupa ce resetez routerul in afara de setarile pentru wireless primul pas este setarea retelei al doilea se introduc ipiurile dns si gata setarea ?
Salut. Am si eu un 54GL si nu reusesc sa il config. Am observat ca cere o parola, care am citit pe aici care ar fi numai ca eu am o problema. Router-ul e de la o firma fon din spania, cum e rds in ro si ma gandesc ca poate ar fi blocat, se poate asa ceva? Si cum s-ar elibera. Apropo, cd de instalare nu am primit la el de e nevoie? Va multumesc
Ce inseamna ca nu poti sa-l configurezi? Ca nu reusesti sa intri in meniu (cel prin web browser), ca nu merge navigatia lui din setup, sau ca orice ii faci (desi ambele variante de mai sus sunt functionale) nu merge net-ul prin el?
Ia-ti de pe net de la ei de pe site toate driver-ele si soft-urile disponibile, si manualul (in caz ca-ti lipsesc). Si seteaza net-ul din browser (m-am jucat si eu cu un astfel de router si aplicatia lui se bloca, dar prin browser mergea tot). In ultima instanta, conecteaza cablul care vine de la RDS pe una din cele 4 iesiri in loc de intrarea lui principala. In unele cazuri vrea asa…
pai, eu l`am primt fara cd doar antenele, cablul de alimentare si aparatul..atat.:) si cand am bagat cablurile, l`am resetat si tot degeaba dar imi zice.. nu este conctat la internet.de aici m`am pierdut.am zis ca era cumparat de la o firma din spania precum rds, era luat in custodie sa intelegeti mai bine. de aici pana la a`l configura nu gasesc..
Si el trebuia sa ghiceasca setarile net-ului tau? Descarca-ti manualul ca sa vezi cum intri in meniul lui, si pune acolo setarile net-ului.
PS: daca era doar in custodie luat, cum a ajuns in Romania?
Scuze, am avut ceva probleme cu baza de date, si la restore s-au pierdut ultimele comentarii. Din fericire am avut timp sa le citesc pe amandoua.
Ideea este sa umbli atat la router cat si la PC. Router-ul trebuie sa primeasca setarile (IP, parola, ce ai tu) care erau pana acum la PC (ce a impus RDS-ul). Si sa-i dai setari de iesire pentru toate calculatoarele care se vor conecta pe viitor la el. Fie lasi pe automatic, fie pui manual in functie de ce genereaza automat router-ul.
salut, ales, m`ai putea ajuta te rog.. am configurat router`ul dar nu imi merge wireless.. il gasesc, dar cand ii dau conectare nu se conecteaza si problema e ca daca dau la local area connection nu imi arata ca am semnal ..ce ar trebui sa fac?
Pentru wireless este suficient sa lasi totul pe automat. Si la PC si la router. La mine a mers fara probleme. Vezi poate notebook-ul este setat sa se conecteze automat la alta retea wireless (de cand ai fost plecat si ai avut acces sau ceva de genul) si acum tot pe aiai o incearca, desi vede si Linksys-ul. Posibil sa ai o aplicatie terta instalata care sa se ocupe de managementul wireless-ului, si ea sa fie vinovata.
..mersiu.. Pai m-am tot uitat, e setat tot pe automat..o fi din cauza ca e luat de la alta firma, sti ca l-am avut de la alta firma, o fi din cauza ca e blocat,sau nu stiu ce sa mai zic…adevarul e ca am incercat sa il pun pe liber si nu ma lasa sa fac modificari, nici sa modific parola..
alex, am reusit sa ii dau un update, am pus varinata de la linksys dar acum e problema. mi`l arata conectat dar cand vreau sa deschid o pagina nu merge. wriless nici atat.. oi fi gresit undeva sau??i`am dat automatic ip si nu merge..te rog, ma poti ajuta cu treaba asta acum?
alex, aluta`ma te rog cu o treaba. am reusit ana la urma sa setez touter`ul.. trebuia sa il trec pe ip static si nu pe automat si asa a mers.. acum am alta problema.. raza de receptie de la wirless este mica, ce as putea sa fac sa o maresc, exista vre`o optiune in setari??mersi
Nu ai cum. Doar daca te apuci sa faci modificari fizice, adica sa inlocuiesti antenele router-ului cu unele mai puternice. La versiuni mai timpurii ale acestui router mergea. Cele mai tardive insa nu permit astfel de modificari. Nu am cum sa-ti spun daca la al tau merge.
Salut,
Mergi in Basic Setup,alege la Internet Connection Type – PPPoE apoi completeaza User Name si Password(cele de la firma de net),dai Save Settings si ar trebui sa mearga(la mine a mers).
Am si eu o problema: am net wireless d la linksys ,am uitat parola si nu pot sa mai ma conectez.. Ma poate ajuta si p mine cineva???
Salut,
Am o conexiunea rds fiberlink si nus e conecteaza la net. Am setat ppoe apoi am introdus username si parola furnizate de catre provider dar dupa ce dau save settings si incerc connect in campul urmator imi spune ca nu poate gasi ip. La ce se refera?Ma poate ajuta si pe mine cineva? Va rog frumos. Multumesc.
In zona ta au cumva nevoie si de mac-ul placii de retea?
Probabil, nu stiu sigur, in Militari parca mi-au cerut odata macul , dar cert este ca pot folosi conexiunea din Militari in Berceni deci pica treaba cu macul.
Incearca sa pui intrarea in router pe una dintre cele 4 port-uri LAN grupate (nu pe cel separat WAN). In unele cazuri asa vrea Linksys-ul asta…
Am incercat si asa si degeaba.
Router-ul este verificat si functional? Net-ul merge daca il pui pe alt PC (incearca pe un / alt laptop). Verifica datele introduse. Alte idei nu prea mai am…
am un linksys din germania amers ok pina cind sa luat o data curentu si a venit imediat,de atunci merge citeva minute si se deconecteaza,dau disconect si apoi conect si merge,dar asa trebuie sa fac tot timpul si nu ma descurc sa il reconfigurez ca e in germana.ma poate ajuta cineva?multumesc..
buna.. ce pot sa fac in cazul in care am uitat parola de la wireless??? cum pot face sa o schimb?????? multumesc
Trebuie sa-i dai un factory reset. Verifica pe internet sau in manualul de la routerul tau cum faci asta.
Nu trece de 5 MB/s la internet pe care-i mai si imparte intre calculatoarele legate la el; Fara ruter 12mb/s cel putin