Despe acest subiect se discută de multă vreme, fie cu argumente logice, fie cu idei fanteziste, despre Anunnaki și reptilieni. De data asta vom discuta despre posibilitatea ca o astfel de planetă să existe, folosind logica științei.
Pornim de la un aspect observat de oamenii de știință de ceva timp, dar care nu a fost explicat până acum – orbitele ciudate ale corpurilor cerești din marginea galaxiei noastre. Printre numeroasele mistere care fac ca cele mai îndepărtate zone ale sistemului nostru solar să fie, ei bine, misterioase, se numără și traiectoria excepțională în formă de ou a unei planete pitice numite 90377 Sedna.
De la descoperirea lui Sedna, în 2003, astronomii s-au străduit să explice cum s-a putut forma o astfel de lume într-o regiune aparent goală a spațiului, unde se află prea departe pentru a fi influențată de planetele gigantice ale sistemului solar și chiar de galaxia Calea Lactee însăși. În plus, la fel ca alte obiecte din acea zonă, orbita ei nu poate fi justificată.
De fapt, poate fi, dar asta ar presupune că pe acolo se află o planetă de dimensiunile Pământului, care influențează felul în care se mișcă tot. Așa-numita A Noua Planetă, una de 10 ori mai masivă decât Terra, este considerată responsabilă pentru cel puțin cinci caracteristici ciudate din sistemul solar, inclusiv orbitele ciudat de înclinate ale câtorva obiecte din Centura Kuiper. Această sferă teoretică a captat atenția multora, dar rămâne nedetectată. Dar cercetările sugerează că, dacă aceasta există acolo, ar putea să fie amplasată undeva între 59 miliarde de km și 119 miliarde de km de Soarele nostru. În traducere, este prea departe pentru a fi observată cu instrumentele pe care le avem acum, tocmai de aceea prezența ei este calculată estimativ.
Sursa: space.com
Pacat ca induci in eroare cititorii mai putin avizati. Sistemul solar este unic si este compus din steaua Soare, 8 planete plus una presupus ascunsa, iar ca intindere tine pana la aproximativ planetoidul (fosta planeta) Pluto. Tu vorbesti despre ceva din Universul vizibil!
Scuzele mele, am inteles eu gresit cele scrise de tine! Scuze!
E ok 😉
Domnule Raduca, articolul dvs. Nu are pic de valoare, satelitul James webb vede dincolo de galaxia noastra, cum ar putea sa nu vada o “planeta ascunsa” in sistemul nostru solar? Cum adica instrumentele noastre nu pot observa la aceste distante? Sictir ai 4 clase bro
Aloo, domnu’ maron, poti sa le stii matale pe toate, daca asa te exprimi in general eu nu pot decat sa trag apa dupa. Sanatate!