„Imagine a world where technology enables a better education for all†– acesta a fost tema si motto-ul din acest an al concursului international organizat de Microsoft pt studentii din toata lumea. La concurs au participat 59 de tari insumand 344 studenti a cate 112 echipe, toate avand ca obiectiv castigarea unui trofeu denumit “Pasarea†de catre studenti.
An de an romanii au succese to mai mari in domeniul IT, o dovada fiind prezenta pe podium a doua echipe romanesti, iar acest lucru parca starneste mandria in mine. Embedded Development, locul unde tehnologiile software se îmbină cu diverse prototipuri de maÅŸinării, a fost categoria la care romanii s-au descurcat cel mai bine ocupand locul al doilea prin Echipa Universităţii Gheorghe Asachi din IaÅŸi – AETHER, condusă de domnul profesor Florin Pantelimonescu. Proiectul acestora a fost un prototip ce ajută persoanele nevăzătoare să înveÅ£e limbajul Braille.
Pe primul loc s-au clasat brazilienii de la TridentDreams ED, iar locul al treilea a fost ocupat de chinezii de la SEED. Felicitări si lui Alexandru Vranescu, Bodgan Tanasa, Ionel Vuza şi Bogdan Holmanu precum şi echipei Tech Owls (Monica Bugeanu alaturi de Teodor Stoenescu, Liviu Ciortea, Alexandru Calotoiu, domnul profesor Decebal Popescu) ce s-a calificat în primele şase.
IT Challenge a fost a doua categorie a concursului unde Romania s-a clasat pe podium, Ilie Cosmin Viorel din IaÅŸi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza ocupand locul al treilea. BRAVO!!!!
A fost devansat de Romain Larmet (locul 2) şi Zhifeng Chen, dar tot la aceasta categorie, domnul Valy Greavu a fost in calitate de membru al juriului, după ce anul trecut s-a clasat pe locul al doilea în finala Imagine Cup la IT Challenge.
Celelalte categorii al concursului au avut urmatorii castigatori:
- Web Development: locul 1 echipa APB (Franţa), locul 2 echipa Red Dawn (Irlanda), locul 3 echipa Frontfree Studio-Web
- Project Hoshimi: locul 1 echipa OIA (Argentina), locul 2 echipa Arenium (Franţa) şi locul 3 echipa vladan.simov (Serbia)
- Algoritmica: locul 1 Przemyslav Debiak (Polonia), locul 2 Roman Koshlyak (Ucraina), locul 3 Szilvester Szebeni (Ungaria)
- Fotografie: locul 1 echipa Maraqja (Polonia), locul 2 Black and White (Croatia) ÅŸi locul 3 Awesome (Canada)
- Film de scurt metraj: locul 1 echipa Skylined (Polonia), locul 2 Circle (Taiwan) ÅŸi locul 3 Papa (Brazilia)
Din pacate celelalte echipe romanesti ca Blue Pixel Studio (formată din Ionuţ Carja şi Gabriel Deliu), UBB921 din Cluj (Valentin Borza, Mihai Nadaş, Daniel Ghiţa şi Ovidiu Sabou împreună cu mentor-ul Simona Motogna) precum si Andrei Alexandroni din Timişoara, Universitatea Politehnica nu au resusit sa se claseze pe podium dar au reuşit un parcurs foarte bun.
Finala Image Cup de anul viitor se va desvasura la Paris si va avea ca tema motto-ul „Imagine a world where technology enables a sustainable environmentâ€. Mult succes si la anul!
imi place ca spuneti:”Din pacate celelalte echipe romanesti ca Blue Pixel Studio (formată din IonuÅ£ Carja ÅŸi Gabriel Deliu),” si aveti poza cu Deliu care detine statueta cu locul 3 oameni buni documentati va cand scrieti ceva sau macar nu puneti poza omului cu locul 3 si ziceti ca el nu a luat nimic