La inceputul acestui an 2014 HP ne prezenta un proiect extrem de ambitios, de realizare a unei noi arhitecturi computationale, in jurul faimosului sau memristor. Aceasta, denumita The Machine, ar trebui sa dea nastere unei noi generatii de PC-uri si supercomputere, dar ar putea fi folosita pana la urma la orice dispozitiv inteligent.
Si pentru a apropia mai mult publicul de proiectul sau, care ar trebui sa ajunga la stadiul de prototip undeva in 2016, HP lucreaza intensiv la un sistem de operare pentru el, si la un mediu virtual care sa-l simuleze, care sa permita programatorilor o prima incursiune.
Iar in luna iunie a anului viitor 2015 acest sistem de operare, cunoscut acum drept Linux++, va fi gata. Trebuie insa mentionat ca el va fi un sistem de operare provizoriu, menit sa faca interimatul catre cel realizat de HP de la zero, si botezat Carbon, la care insa mai este mult de lucru.
Ramane de vazut ce se va intampla pana la urma cu The Machine. Personal apreciez daruirea de care da dovada compania HP cu acest proiect. Insa cred ca nu va avea succesul scontat, din cauza lipsei de compatibilitate cu actuala lume IT…
Nicolae Crefelean a zis
Care lume IT? Atât timp cât poate rula un sistem de operare şi aplicaţii uzuale, un PC bazat pe tehnologiile aseta va fi la fel de obişnuit ca PC-urile bazate pe tehnologiile actuale. Nu vezi atâtea dispozitive mobile cu sisteme de operare şi aplicaţii diferite, pe care lumea le foloseşte să acceseze internetul ca să consume conţinut, să creeze conţinut online şi să-l partajeze?
Foarte multe sarcini IT din zilele noastre se rezumă la colaborarea online, deci prima sarcină a unui hardware bazat pe noile tehnologii va fi să poată rula un sistem de operare care conţine aplicaţii capabile să ne îndeplinească nevoile online. Restul vine de la sine. Noile sisteme de operare nu mai sperie pe nimeni, iar în privinţa aplicaţiilor e acelaşi lucru.
German Alexandru a zis
Pai nu ar trebui intai sa avem computerul si apoi SO.