Da, știu, nu mai sunt pe piață TV simple, toate sunt smart. Bine, poate mai sunt, dar sigur le găsiți mai greu decât pe cele inteligente.
Dar nu de asta am dat acest titlu și am scris articolul. Am acasă trei televizoare (mai am unul la reparat), toate smart, din ani diferiți și fiecare cu alt tip de sistem de operare și grad de ”inteligență”.
Trăim într-o eră digitală în continuă expansiune, iar televiziunea clasică nu mai este singura opțiune de divertisment. Ofertele de streaming, platformele video on-demand și diverse aplicații disponibile pe internet au revoluționat modul în care consumăm conținut. Aici intervine gadgetul TV-box, o soluție practică și eficientă pentru a transforma orice televizor într-o veritabilă stație multimedia.
Să vă dau exemplul meu – am un Toshiba de prin 2018, cu un sistem de operare cam rudimentar, care nu permite instalarea altor aplicații decât cele cu care a venit din fabrică. Prin urmare, nu am acces la MAX sau SkyShowtime. Mai am un LG cu webOS din 2014, unde doar Netflix mai poate fi rulat pe el. Singurele care nu au nevoie de ”ajutor” sunt Sony Bravia (am scris aici despre el) și un Allview QLED (review aici), care e la reparat.
Pentru a avea acces la toate platformele de streaming la care am abonament, am un Xiaomi Mi TV Box legat la Toshiba și un Google Chromecast la LG (ca să fiu sincer, pe acesta, fiind extrem de vechi, l-am înlocuit cu un MiniPC, dar voi scrie despre asta separat, cu altă ocazie). Știu că Răzvan are un Apple TV de care e extrem de mulțumit, iar Alex a testat un realme 4K TV Stick acum doi ani (review aici), deci aveți de unde alege.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui TV-box este accesul nelimitat la o gamă largă de conținut digital. Fie că este vorba de filme, seriale, emisiuni TV, documentare sau chiar jocuri, gadgeturile TV-box îți permit să explorezi platforme precum Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Disney+ sau chiar canale de streaming locale. Aceste dispozitive sunt compatibile cu majoritatea serviciilor de streaming, oferindu-ți libertatea de a viziona ceea ce îți dorești, când îți dorești.
Un alt mare avantaj este legat de suportul software, care, pentru majoritatea TV-boxurilor moderne, presupune actualizări regulate, care îmbunătățesc performanța, adaugă noi funcții și asigură compatibilitatea cu cele mai noi aplicații, spre deosebire de unele televizoare. De asemenea, acestea sunt ușor de configurat și de utilizat, iar în multe cazuri, producătorii oferă un suport tehnic excelent pentru a te ajuta să profiți la maximum de funcționalitățile dispozitivului.
TV-boxurile sunt excelente și pentru organizarea și redarea propriei colecții de filme și seriale. Dacă ai arhivate pe un hard disk extern sau pe un server de acasă fișiere video, muzică sau imagini, un TV-box poate acționa ca un centru media, oferindu-ți acces ușor la aceste fișiere pe ecranul mare al televizorului. Cum am câteva HDD și SSD cu filme, îmi place că le pot rula cu acel gadget ușor. Bine, nu că nu îl pot conecta și la un TV, dar aici mai apare un avantaj major al TV-box-ului: se pot împacheta ușor și le poți lua cu tine prin concedii. 🙂
Unde mai pui că poți face streaming de pe alte gadgeturi, fie ele telefoane, tablete sau laptopuri, direct pe ecranul mare al televizorului, chiar și la modelele mai vechi.
Voi aveți asemenea dispozitive pe acasă?
Articolul de față nu face parte din nicio campanie cu vreun retailer sau producător și reprezintă strict opinia editorului.