Da, știu, nu mai sunt pe piață TV simple, toate sunt smart. Bine, poate mai sunt, dar sigur le găsiți mai greu decât pe cele inteligente.
Dar nu de asta am dat acest titlu și am scris articolul. Am acasă trei televizoare (mai am unul la reparat), toate smart, din ani diferiți și fiecare cu alt tip de sistem de operare și grad de ”inteligență”.
Trăim într-o eră digitală în continuă expansiune, iar televiziunea clasică nu mai este singura opțiune de divertisment. Ofertele de streaming, platformele video on-demand și diverse aplicații disponibile pe internet au revoluționat modul în care consumăm conținut. Aici intervine gadgetul TV-box, o soluție practică și eficientă pentru a transforma orice televizor într-o veritabilă stație multimedia.
Să vă dau exemplul meu – am un Toshiba de prin 2018, cu un sistem de operare cam rudimentar, care nu permite instalarea altor aplicații decât cele cu care a venit din fabrică. Prin urmare, nu am acces la MAX sau SkyShowtime. Mai am un LG cu webOS din 2014, unde doar Netflix mai poate fi rulat pe el. Singurele care nu au nevoie de ”ajutor” sunt Sony Bravia (am scris aici despre el) și un Allview QLED (review aici), care e la reparat.
Pentru a avea acces la toate platformele de streaming la care am abonament, am un Xiaomi Mi TV Box legat la Toshiba și un Google Chromecast la LG (ca să fiu sincer, pe acesta, fiind extrem de vechi, l-am înlocuit cu un MiniPC, dar voi scrie despre asta separat, cu altă ocazie). Știu că Răzvan are un Apple TV de care e extrem de mulțumit, iar Alex a testat un realme 4K TV Stick acum doi ani (review aici), deci aveți de unde alege.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui TV-box este accesul nelimitat la o gamă largă de conținut digital. Fie că este vorba de filme, seriale, emisiuni TV, documentare sau chiar jocuri, gadgeturile TV-box îți permit să explorezi platforme precum Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Disney+ sau chiar canale de streaming locale. Aceste dispozitive sunt compatibile cu majoritatea serviciilor de streaming, oferindu-ți libertatea de a viziona ceea ce îți dorești, când îți dorești.
Un alt mare avantaj este legat de suportul software, care, pentru majoritatea TV-boxurilor moderne, presupune actualizări regulate, care îmbunătățesc performanța, adaugă noi funcții și asigură compatibilitatea cu cele mai noi aplicații, spre deosebire de unele televizoare. De asemenea, acestea sunt ușor de configurat și de utilizat, iar în multe cazuri, producătorii oferă un suport tehnic excelent pentru a te ajuta să profiți la maximum de funcționalitățile dispozitivului.
TV-boxurile sunt excelente și pentru organizarea și redarea propriei colecții de filme și seriale. Dacă ai arhivate pe un hard disk extern sau pe un server de acasă fișiere video, muzică sau imagini, un TV-box poate acționa ca un centru media, oferindu-ți acces ușor la aceste fișiere pe ecranul mare al televizorului. Cum am câteva HDD și SSD cu filme, îmi place că le pot rula cu acel gadget ușor. Bine, nu că nu îl pot conecta și la un TV, dar aici mai apare un avantaj major al TV-box-ului: se pot împacheta ușor și le poți lua cu tine prin concedii. 🙂
Unde mai pui că poți face streaming de pe alte gadgeturi, fie ele telefoane, tablete sau laptopuri, direct pe ecranul mare al televizorului, chiar și la modelele mai vechi.
Voi aveți asemenea dispozitive pe acasă?
Articolul de față nu face parte din nicio campanie cu vreun retailer sau producător și reprezintă strict opinia editorului.
Apple TV 4k( folosit pentru 4k pe F1 Premiere – aici mi.am luat teapa) conectat la un LG G3…
Utilizator de Chromecast, saptamana trecuta cand au avut sincopa cu un update de driver am cautat sa cumpar ceva similar. Oferte mediocre. Bine ca nu m-am hotarat repede 🙂 si s-a reparat! Am avut un TV box din China, no name, vandut ca super-ultra-extra tot. Prinde praf prin debara.
Am und Desktop cu un CPU AMD 5700G si o placa de baza Asus, merge orice pun pe el, pornind de la Server, Windows, Linux, NAS, SAN, orice am nevoie. Nu folosesc chestile SMART de pe TV, mai ales cele de la Samsung, pentru ca nu se (mai) poate inchide WIFI-ul odata ce te-ai conectat la el, adica, in speta, esti supravegheat non stop. Deci da, sunt bune Chromecast-rile si alte de genul asta, dar mai bun e Desktopul meu, care la fel pot sa-l iau cu mine in concediu pe unde vreau. pentru ca e mai mititel, nu e chiar asa mare, adica intelgeti voi, e Mini-PC cu un singur CPU cu grafica integrata, nu cu placa video, deci e micut totusi.
Bune si cele descrise de voi aici mai sus, da bun si al meu, exact ca in povestea aia: Dulce ca mierea e glonțul patriei. Intelegeti voi, ce vreau sa spun prin asta.
Mă îndoiesc că folosești SAN la PC-ul tău cu CPU AMD 5700G.
Nvidia Shield TV din 2017, de departe cel mai bun suport software. Inca mai primeste actualizari. Nu ma gandesc la inlocuitor decat in cazul in care crapa definitiv.
Am tot auzit ca TV Shield e cam top of the line, dar si pretul e pe masura.
Am avut nu Xiaomi care mi-a fost furat. Ulterior am luat doua chinezarii , una din Romania si una din Franta , ambele bazate pe Android 13 . Ziceam sa fie cu o versiune cat mai buna de Android .
Din pacate ambele refuza instalarea de Sky Showtime , la care am abonament ,sau au o versiune care cica nu e compatibila cu aparatul .
Am incercat ceva descarcat de pe net , se deschide aplicatia dar filmul nu ruleaza . Si uite asa platesc un abonament aproape de geaba – merge pe Windows laptop sau calculator .
Totusi Netflix merge .
Daca aveti vreo idee va multumesc anticipat .
Am folosit un Mi Stick vreo 2 ani, 2 ani si jumatatea. Am fost multumit de el (si pentru ca a fost singurul folosit de genul asta si nu am avut termen de comparatie). La inceput a fost stabil, dupa vreun an si ceva a inceput sa dea rateuri. Inainte sa il schimb a devenit de neutilizat(lag, restart, etc). Am inteles ca Mi Box e mult mai ok. Am trecut la un Google Chromecast si diferenta a fost ca de la cer la pamanat. Chromecastul se misca mult mai repede (comparat la cum mergea MI Stick cand mergea ok), raspunde mult mai bine la comenzi, nu am avut lag. Il folosesc de 3 luni si sunt multumit de el. Cu o singura exceptie. Telecomanda mi se pare prost gandita … e rotunjita si foartea alunecoasa.
As fi vrut sa imi iau un Google TV streamer ca sa ii pun netul pe fir (am eu piticii mei cand vine vorba de retele), dar la ce preturi nesimtite am vazut pe la noi am zis pas… poate peste cativa ani cand schimb Chromecastul si preturile ajung la normal o sa iau unu.
3 Apple TV 4K 3rd gen la mine – cel mai bun TV box pe care poți să-l cumperi. Rulează totul perfect și nu are reclame de niciun fel. Televizoarele, toate LG OLED high-end, le țin deconectate de la internet și folosesc exclusiv ATV. Am avut și NVIDIA Shield Pro dar erau probleme cu framerate match și uneori observam judder.
Cât despre chinezării, de la Xiaomi, Realme și care mai sunt, aș zice că sunt de evitat. Se mișcă extrem de prost.
Nu asa se face un review despre un mediabox.
Cel mai important avantaj e ca il pui la alt tv daca ai lovit ecranul, nu arunci la gunoi si partea smart odata cu tv-ul.
Sau daca se strica mediabox-ul cumperi alul dar nu schimbi tv-ul daca i se strica partea smart.
Al doilea avantaj e ca iei cu tine toate conturile cand pleci in vacanta.
Cel mai mare avantaj e că e utilizabil, spre deosebire de smart-ul TV-ului. Dețin OLED-uri LG din ultimele generații, inclusiv pe alea e praf smart-ul.
Cred ca avem o problema de înțelegere. Unde scrie review in acest articol?
Folosesc doar tv de vreo 10 ani. Super mulțumit. Momentan am un tv 4K (2021)!
Am un Xiaomi tv stick, dar a început să se miște foarte greu, așa că de sarcina de smart pentru tv se ocupă un PS4.
Mai țin stick-ul de la Xiaomi doar pentru faptul că pe PS4 nu există aplicația Sky Showtime.
Citesc in comentarii despre LGuri de ultima generatie, tvuri scumpe dar conectate la smart box.
Pt ce ati dat cateva mii de lei ca sa nu folositi smart oledul vostru?
Am un mini LED TCL 55C765 de 2500 cu Android, nu am nevoie de nimic, merge tot pe el inclusiv Geforce Now si Xbox Cloud Gaming + 4K streaming direct de pe torrents.
Da, am folosit cateva Android box din China prin 2016 dar nu prea primeau update. Le-am dat cadou vreo 3, destul de potente 4/32 Gb.
Dupa in Covid am descoperit Amazon Fire TV Stick + sideload apps.
Am folosit 3 modele, 4K Max II rupe mai putin Nvidia Shield care nu-si justifica pretul.
Am si Google Chromecast 4K dar mi se pare inferior lui 4K Max II.
Urmeaza sa iau Onn 4K Pro care cred ca este regele tuturor.
Am vazut si comentarii cu Apple TV care este un sistem inchis ce nu-ti ofera posibilitatea sa instalezi ce vrei de unde vrei…
Mai iesiti din bula voastra si nu va ma lasati spalati pe creier de marketingul agresiv.
As vrea și eu Onn 4k pro,dar nu îl găsesc pe la noi
Am un Xiaomi TV Box S 2nd Gen legat la monitor de 27 inch, in dormitor este perfect ca și televizor. Avantajul fata de stik TV sau Google Crome este ca pot lega la el HDD și de 2 ani funcționează perfect. Poți instala diverse aplicații pt Google Tv.
Google chromecast with google tv 4k. Singura problema e că merge numai prin Wi-Fi, dacă vrei pe fir trebuie adaptor.