Nu vă panicați, că nu m-am reprofilat pe vândut telefoane pe care alții le ”pierd” pe stradă, dar mi se pare o informație pe care e bine să o aveți. Vă explic mai jos de ce.
Am aflat de această metodă acum ceva vreme, când agenția de marketing care lucra cu un anumit producător de telefoane – nu dăm nume acum – mi-a trimis un smartphone la review pe care precedentul urilizator a uitat să îl reseteze. Bineînțeles că am contactat reprezentatul agenției și acesta a luat legătura cu bloggerul care folosise unitatea anterior și, deși acesta agrease să ofere parola, le-am propus să fac un Factory Reset din meniul de Recovery pentru că nu am vrut să existe dubii legat de datele pe care le-aș fi putut accesa de pe acel telefon – cont de e-mail, datele de card sau contacte și orice ar mai putea fi pe el.
Dar metoda mai are o utilizare, când setezi un PIN, dar telefonul nu îl mai recunoaște (am pățit și așa ceva, deși cred că am tastat eu de două ori greșit numerele, că doar am o vârstă!!!), sau când cineva din familie și-a uitat PIN-ul. Am pățit și asta… 🙂
Revenind la subiect, metoda aplicată este extrem de simplă, tot ce aveți de făcut este să urmați pașii de mai jos:
- Opriți telefonul: Țineți apăsat butonul de pornire timp de câteva secunde până când apar opțiunile Restart, Oprire și Urgență. Asigurați-vă că selectați opțiunea Oprire.
- Porniți telefonul: Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire și fie butonul de creștere volum, fie cel de descreștere (această alegere variază în funcție de producătorul telefonului). De exemplu, un dispozitiv Pixel necesită combinația butoanelor de Pornire și reducere volum. Pe telefoanele din gama Galaxy, trebuie să utilizați combinația butoanelor de Pornire/creștere volum.
- Selectați modul Recovery: Când apare meniul, folosiți butoanele de volum pentru a alege modul Recovery. Utilizați butonul de Pornire pentru a selecta opțiunea.
- Resetați telefonul: În meniul următor, folosiți aceleași butoane de volum pentru a naviga la Șterge Date/Resetare din fabrică și apăsați butonul de Pornire pentru a confirma alegerea. Vi se va cere apoi să confirmați ștergerea. Folosiți butoanele de volum pentru a selecta Da și apoi apăsați butonul de Pornire pentru a confirma.
În acest moment, telefonul ar trebui să repornească și să treacă prin procesul de resetare din fabrică. Va dura ceva timp pentru a se finaliza, dar odată terminat, puteți configura din nou telefonul folosind contul personal Google.
Vestea bună este că, cel mai probabil, smartphone-ul va funcționa mult mai bine decât înainte, deoarece sistemul și cache-urile aplicațiilor au fost șterse.
Foarte important de reținut: Procesul șterge tot din memoria telefonului, deci nu vă așteptați să mai aveți pozele pe care nu le-ați încărcat pe cloud sau alte fișiere salvate exclusiv local!!!
Doar ca sa fiu sigur ca inteleg. Daca cineva imi fura telefonul, poate face asta in primele 30 de secunde de cand a pus mana pe el si voila, are telefon „nou”? Deci toata treaba aia cu find your device e de fapt o gluma pentru cand l-ai pierdut in casa?!
Singurul avantaj e ca prin resetare se sterg (absolut) toate informatiile personale de pe tel?
cam da
Cam nu . Odata ce o fost legat de un cont de Gugal, chiar daca ii faci resetul asta, la pornire, cand treci prin faza de configurare o sa te puna sa te autentifici in contul cu care a fost configurat anterior. Nu se face un wipe clean. Cel putin nu prin metoda asta.
O sa ceara contul Samsung și Google la repornire, chiar dacă folosiți metoda asta, cel puțin pe telefoane Samsung. Mergea pe vremuri dar acum au îmbunătățit securitatea.
corect așa este
Din ce știu, dacă pe telefonul resetat prin această metodă a fost setat un cont de Gmail înainte de această resetare, la inițializarea telefonului după resetare se va solicita datele de logare ale ultimului cont și nu se va permite continuarea inițializării.
Ca atare degeaba se încearcă resetarea telefonului pentru că tot se vor solicitata ultimele date de logare folosite pe telefon la ultima lui utilizare, date care dacă nu sunt cunoscute nu se va putea seta telefonul în continuare.
Singura situație când nu se va solicita ultimele date de logare este atunci când înainte de resetare s-a eliminat de pe telefon contul de Gmail folosit până atunci.
Vorbesc din experiență, eu folosesc această metodă de resetare de tip hard reset de peste 10 ani pe orice telefon pe care l-am deținut.
Eventual poți face asta când se termină bateria și se închide el. Samsung ul meu, dacă e blocat, nu se închide sau nu restarteaza fără PIN sau amprenta.
Nu a dat totul din casa – de exemplu ca telefonul trebuie legat la un calculator 🙂
Ba a dat. Telefonul nu trebuie legat la un calculator decât ca excepție, majoritatea modelelor nu au nevoie de cablu legat la calculator, adică la majoritatea merge doar combinația de taste Power+Volume Down/Volume Up.
„Decât ca excepție” = toate Sami de la S22 incoace.
Si ai dreptate ca nu sunt „majoritatea modelelor”,
„Decat ca” sunt cele mai folosite 🙂
Nu mai este valabilă nicio metodă menționată de dumneavoastră. Trebuie să configurați contul pentru a efectua această acțiune, iar nu toți deținătorii de sistem de operare Android știu să o facă , sau o fac din întâmplare, fără să realizeze ce au făcut. Citind acest articol, mi-am amintit că un prieten are probleme cu telefonul și l-am rugat să vină să i-l repar. Am efectuat procedura fără să-mi mai ceară ultimile date de logare. Cunosc bine BIOS-ul și MS-DOS-ul și știu cum funcționează, dar un lucru este sigur: trebuie setată funcția din cont pentru a efectua această acțiune. Mai mult, nici opțiunea Vodafone de blocare a telefonului nu mai este eficientă dacă nu mai plătești abonamentul și încă ceva contul samsung nu este obligatoriu să-l de-ți sau sa ți-l ceara în cazul cum ați spus uni mai sus doar strict google pentru ca nu samsung este cel care se ocupa de securitatea telefonul profunda doar google samsung folosește securitatea google nu invers salutare numai bine
Ca o concluzie: daca mi se fura telefonul, poate sa il reseteze, sa il configureze si apoi sa-l foloseasca fără probleme?
Nu mai merge faza asta de la android 9 încoace parcă.