Ultimul sondaj nu a prea avut tracțiune, dar tot va fi analizat de noi. 🙂
Interesant este că am urmărit duminică seara, la Știrile PROTV, un reportaj taman pe tema țepelor din service-urile auto, prilej cu care am aflat că un mecanic auto câștigă, în medie, 3.500 de lei net, pe lună, la nivel național, dar salariul poate ajunge, în funcție de angajator și la 7.000 de lei net, pe lună.
Revenind la ”oile” noastre, 45% dintre voi merg cu mașina într-un service de încredere, nu în service-ul dealerului de unde am achiziționat mașina (19%) sau într-un service autorizat de marca mașinii (14%). Poate fi și acesta un motiv pentru care țepele sunt încă la ordinea zilei, deși service-urile autorizate de mărci, sau cele oficiale, sunt extrem de scumpe…
Mai interesant este că 21% cunosc un meșter sau fac reviziile pe acasă, singuri. Într-o țară cu un număr de mașini vechi imens, nici nu este de mirare…
pai am un clio din 2005.
ii fac acasă aproape tot. e simplu, ieftin și nu imi trage teapa nimeni.
vara trecuta i-am schimbat tot ce înseamnă frâne + telescop pe stanga.
m-am simțit ca în tinerețe când lucram la Dacie….
Iar faptul ca te duci la reprezentanta nu te scutește de tepe. E plin internetul de exemple cu tepe la reprezentanta.
Asa este, dar la un service oficial mai poti avea pretentii si poti face reclamatii. La nea Ilie, de la colt, nu prea. 🙂
Nu poti avea nici o pretentie la un service autorizat/reprezentanta. Aia sunt majoritatea schimbaci de piese si nu mecanici. Ce le zice testerul aia schimba… pe banii tai. Nu isi asuma absolut nimic si nu recunosc niciodata ca au schimbat ceva degeaba. Am patit-o eu la citroen timisoara, masina in garantie… niste rahati in final.
cel mai bine e acolo unde poti vedea masina de aproape. eventual si camere video on in acele momente…sa se simta supravegheati..