Afirmatia din titlu e valabila pentru orice tip de simulator, insa noi vorbim acum despre cele de zbor. In timp ce pe la noi nu trece un an fara sa cada un avion, americanii investesc in simulatoare de zbor. Astfel, pe langa faptul ca economisesc bani, pilotii neexperimentati nu se urca direct la bordul unui avion adevarat, mare si periculos.
Costul unui simulator de zbor este de 10.000 de $. O ora de zbor de antrenament cu un avion real costa 1000 $. Un calcul simplu si va veti da seama si singuri ca dupa 10 ore de zbor real s-au cheltuit banii necesari achizitionarii unui simulator care poate fi folosit de foarte multe ori. Guvernul Statelor Unite ale Americii econimiseste aproximativ 3 milioane de $ pe an doar pentru ca folosesc, adesea, simulatoare de zbor.
Exista numai si numai beneficii in aceasta practica. In primul rand, studentii, care sunt din ce in ce mai numerosi, nu mai risca, practic, nimic atunci piloteaza un simulator de zbor. Cu toate ca simulatoarele de zbor nu pot acoperi toate situatiile din viata reala, dupa cum spun si specialistii, acestea sunt deosebit de utile. In al doilea rand, 3 milioane de $ pe an e o suma maricica.
Oare noi avem asa ceva?
Da, avem. Si la noi se fac cursuri pe simulatoare si la Scoala Superioara de Aviatie Civila si la companiile aeriene.
Si costurile sunt mult mai mari, cel mai ieftin e 100 000$ iar cel mai scump e 10 mil $.
Si la noi nu cad avioane din cauza incompetentei pilotilor, dar ce sa cer de la un om cu o gandire ca a ta…
Este greu/costisitor sa devii pilot in Romania, insa pana acum nu cred ca s-a plans nimeni de pilotii romani..