Zilele trecute AMD a lansat procesoarele Vishera. Acestea se descurca destul de bine la overclocking, atingand in mod normal 5 GHz, cu record prelansare de 7.44 GHz. Iar acum, s-a reusit urcarea varfului de gama FX-8350 (octo core la 4 GHz) pana la frecventa de 8.18 GHz.
Dar si mai interesant ar fi faptul ca overclocking-ul a fost realizat cu toate cele opt nuclee componente active, urcandu-se bus-ul la 282 MHz, multiplicatorul la 29x, si voltajul la 1.932 V. Totul pe o placa de baza Asus Crosshair V Formula-Z, cu doua module DDR3 de la Samsung la 1880 MHz cu latente 28-11-12-10, si o placa video AMD Radeon HD 7800.
Racirea a fost asigurata, bineinteles, de azot lichid. Asteptam valori si mai bune!
Sa-nteleg ca AMD, incep sa le sufle in ceafa, celor de la Intel?
Dar nu ai specificat si de cine a fost facut, aceeasi baieti?
mai degraba ii sufla la oo lui intel
i-au spulberat pe intel, mai au ani de zile pana sa le iasa asa ceva.:)
de ce mi-a fost sters postul? am zis ca intel e la ani distanta pana le iese asa ceva.
In 2007: „OC Team Italy takes P4 to 8.18GHz” – so, what?
ala e pentru procesoare single core
Nº 1 : Andre Yang reached 8709.06 MHz with an AMD FX-8150 (32 nm) asta e pentru un singur modul activ
aici se scrie ca a ajuns la frecventa aia cu toate modulele active
Degeaba castiga la frecventa, daca in testele sintetice facute chiar de romanii de la lab501 este tot in urma intelului i5, care cu jumatate din nucleele Amd.ului, per total, e tot in fata Amd.ului. Poate doar pretul de maxim 900 lei al Amd.ului il poate salva, in rest Intel.ul e in fata cu mult. Am fost fan Amd, insa tb sa recunosc ca Intel e the best.
Nu este in urma i5-ului decat in testele unde nu conteaza ca are 8 nuclee.
In testele care folosesc 8 nuclee sau mai multe nu sta la discutii cu nici un i5 si castiga in multe teste si in fata i7-lui care este cu 500 lei mai scump.
Aici se vede clar diferentele tehnologice intre ce foloseste Intel si ce foloseste AMD.
SOI difera de bulk. Intel nu poate strunii foarte bine 22nm la capitolul miniaturizare / vitaza, avand o abordare putin diferita de ceilalti utilizatori de bulk, fiind in mare graba de a cucerii noi piete pe sectorul mobil dar maturitatea tehnoilogiei lasa de dorit.
Si Intel si-ar dori un OC la 9GHz dar nu se poate … deocamdata.
Pe partea de SOC, Intel 22nm are mai multe minusuri pe partea de nivele de tensiune utilizate, introducerea de noi periferice in acelasi chip utilizand nivele de tensiune diferite de cele foloside de CPU, dand multe batai de cap inginerilor.
De ce crezi ca „celebrul” ATOM ramane pentru o vreme pe 32 nm.
Fx 8350 nu are 8 nuclee ci 8 module, e o diferenta mare intre cele doua.
Amd este in fata lui intel la raportul pret/performanta, cat despre intel vad ca a inceput sa stagneze, doar 15% performanta in plus pentru Hashwell fata de Ivy, e putin, cel putin pentru marele intel.
Va veni iar ziua in care AMD va conduce, si intel va scoate iar bani sa amane lansarile de placi de baza ptr AMD. Au platit putin atunci 1 miliard de dolari, tr mai mult.
FX 8350 are 4 module si 8 nuclee arajate cate 2 in cele 4 module.
@shimaroo:
Pentru 22nm,eu cred ca in jurul valorii de 7Ghz ar fi maximul,si ajunge…
Sursa:
Fregventa la care ajunge un procesor conteaza. Arata capacitatea, flexibilitatea procesorului, maturitatea arhitecturii si posibilitatea de OC imbunatatita pt. utilizatorul casnic.
@Marius: Fx 8350 are 4 module cu cate 2 nuclee fiecare modul.Intel nu stagneaza,te asigur eu,dar daca nu este amenintata de nici o tehnologie inovatoare ale concurentei,nu vad rostul sa ofere mai mult. Tot timpul vom primi tehnologia cu lingurita.