Dupa cum v-am mai spus, in 2014 AMD va ataca piata server-elor, intre altele, si cu procesoare cu arhitectura ARM, ce urmeaza sa alcatuiasca platforma Seattle. Primul reprezentant a fost deja botezat Hierofalcon, si va integra opt nuclee ARM Cortex A57, fiind realizat in procesul tehnologic de 28 nm.
El va suporta conectivitate LAN de 10 Gb/sec, ECC si PCI-E 3.0, microserver-ele si echipamentele avansate de retea urmand sa se bucure de el incepand cu cea de-a doua jumatate a anului viitor. Frecventa nu a fost anuntata oficial, insa ne asteptam la aproximativ 2 GHz. Oare impreuna cu ARM AMD va reusi sa recapete o parte din cota de piata detinuta de Intel?..
[…] Oare impreuna cu ARM AMD va reusi sa recapete o parte din cota de piata detinuta de Intel?.. […]
Cand am citit asta, pe cuvant, vreau sa ma crezi ca mi-am dat seama ca tu, Alexandru, ai scris acest articol.
Este un IP cumparat si atata. Daca AMD v-a aduce inbunatatiri la ceeace este deja o arhitectura de viitor de la ARM , depinde de ei. In curand o sa putem vedea ce poate aceasta arhitectura de 64 bit pe iPhone 5S.
Cred ca nu stii ce inseamna ARM exact (use wiky+google) sau mai bine zis, cu ce se ocupa cu adevarat ARM, short storry… ei vand o tehnologie patentata deja si fiecare cumparator e liber sa o modifice/adapteze cum vrea pl lui… deci, performanta finala si implementarea tine de AMD (sau orice alt producator) nu de ARM in sine…
Faptul ca ai scris inca o prostie (iphone5s si 64 de biti) imi imaginez cat de ingust esti la minte postant o asa prostie, probabil dimineata cand te dai jos din pat si te duci la buda sa te rahatesti iti dau lacrimile de mandrie ca ai un aifon… sunt mandru de tine la fel cum sunt de americani 🙂
ARM este o arhitectura, fie ea A57 sau A7;
Ca orice producator, Intel, AMD s.a.m.d, ARM nu spune nimanui cum este aceea arhitectura facuta, cum functioneaza ea si cum nu, si de ce;
ARM iti spune doar ca sub anumiti parametri acel CPU functioneaza optim.
Tu ca integrator (in cazul acesta, AMD) poti doar un ‘atat de mult’ sa modifici aceea performanta, fie prin voltaj/curent, frecventa, caldura etc.
Dar in mare, performanta este ‘acolo’ deja, stabilita si limitata de arhitectura/producator pentru produsul pe care il platesti.
Coca Cola care se imbutelieaza la noi in Romania, nimeni nu stie ce este in aroma Coca Cola, doar cat trebuie sa fie dozajul per apa.
La fel si la MC, nimeni nu stie ce-i in sosul BIGMAC, se stie doar cat trebuie pus pe carne din plic direct.
Fanta, Pepsi, Jacobs 3-1, sosurile PHD, Heineken, carburantul Shell, Ulei-urile Mobile 1, pasta de dinti Colgate, Gorilla Glass, pasta termica ZALMAN s.a.m.d, nu se stie reteta chimica, doar se respecta dozajul.
@Bo$$
Comentariul tau nu face nici altceva decat sa pateze acest articol. Poate pe viitor iti mai controlezi complexitatile si ai rabdarea de a da un search pe google inainte de a spune niste aberatii. Imagineaza-ti ca daca ar mai exista inca vre-o 2 ca tine ArenaIT s-ar transforma din blog hardware in tabloid de scandal.
@ Marius M
*waves*