Google a creat un soft ce poate functiona pe device-urile low power dandu-le abilitatea de a comunica cu alte dispozitive din apropiere. S-ar putea ca softul sa fie numit ”Brillo” sau sa fie lansat sub numele unui Android saptamana viitoare la conferinta Google I/O.
Inca nu se stie sub ce forma va fi lansat acest software. Se stie ca este facut pentru device-uri care au cel putin 32MB sau 64MB memorie RAM. Microsoft lanseaza o alta versiune Windows 10 sub numele de Windows 10 IoT Core ce va functiona pe ATM-uri, masininarii ultrasound si dispozitive portabile, chiar si pe Raspberry Pi. Alaltaieri compania Huawei a anuntat un OS care are 10 kb ca marime si este menit sa se conecteze cu gadget-urile IoT. Samsung a anuntat o serie de chipuri pentru device-urile IoT.
Incet, incet, toate device-urile se vor conecta intre ele sau vor comunica cu noi prin intermediul unui soft special precum vor fi urmatoarele versiuni de Android sau Windows.
Credeti ca IoT este viitorul?
De la ce vine denumirea de IoT?
Internet of Things, ca în titlu. http://lmgtfy.com/?q=iot
Internet of Things
http://www.cisco.com/web/solutions/trends/iot/overview.html
Iote-te, si cand buda o sa fie conectata la internet o sa ajungem ca la japonezi sa nu mai poti iesi din buda daca nu respecti „ordinea operatiilor”. Glumesc, insa sunt si vor fi tot mai multe servicii pe baza de chirie – gen bateria de la masina electrica care vor avea nevoie sa „stie” starea acesteia. Pentru ca spre exemplu daca o lasi descarcata, respectiv ai grija de ea, sa te poata atentiona si apoi sa te treaca la alt tarif gen „bonus/malus” pentru uzura prematura, respectiv exploatare corecta. Sau pur si simplu sa stie proprietarul unde se afla „activele”/geanta/valizele si daca nu cumva au fost ‘praduite’. Beleaua sunt senzorii care se vor defecta si ca de obicei o sa avem aparate defecte din cauza sistemelor de protectie labile.