Totul se muta in ultima vreme pe internet, de la plata facturilor, la cumparaturi online sau la semnarea contractelor. Insa partea cu semnarea actelor intre doua persoane e un pic mai greu de facut in mod sigur si rapid. Wondershare eSign+ doreste sa acopere acest gol.
Atunci cand primesti un document, fie el contract, factura sau orice altceva si trebuie sa-l semnezi ai cateva variante. Ori il descarci, il printezi, il semnezi, il scanezi si il trimiti inapoi. Ori il semnezi pe calculator, cu un program de editare foto sau ceva de genul acesta.
Insa daca faci asta destul de des si nu esti prea familiarizat cu editarea documentelor varianta cu printatul si scanatul poate deveni enervanta. Wondershare eSign+ te poate ajuta aici pentru ca:
- iti permite sa incarci un document din calculator
- sa-l semnezi tu digital
- sa definesti locul unde va fi semnat digital de destinatar
- sa-l trimit pe email destinatarului
- sa afli cand acesta l-a primit, deschis si semnat
- sa descarci documentul semnat
Totul se intampla super simplu si e ilustrat in cativa pasi mai jos:
1 – Pregatire document
2 – Document trimis
3 – Vizualizare document trimis
4 – Expeditorul primeste cererea de semnare
5 – Semnare de catre destinatar
6 – Verificare status document
Wondershare eSign+ este gratuit pentru semnarea a cinci documente, dar daca doresti mai mult preturile incep de la 7 dolari pe luna, unde ai un numar nelimitat de documente trimise, campuri customizabile si propriul branding.
Intâmplător am auzit o discuție la televizor vizavi de semnătura digitală. In discuția respectivă se ridica problema ca să nu fie recunoscute în România decât semnăturile digitale ale unor firme deja înscrise cu acest serviciu pe piața noastră. Deasemeni se considera că acest lucru ar reprezenta un monopol de neacceptat. Nu știu ce s-a mai întâmplat nefiind direct interesat. Poate cineva informat poate aduce clarificări cu privire la acest aspect și anume dacă în România sunt acceptate semnăturile digitale și ale unor firme străine.
eSign e semnătură electronică și nu digitală. În RO doar cea digitală este opozabilă celei de mână pe un act legal. Semnarea digitală de face cu un certificat și este valabil și unul deținut de o firmă străină. Un document semnat digital odată tipărit nu de mai consideră autentic.