Un laptop ultra subtire si usor este un gadget care nu ar trebui sa lipseasca din bagajul unei persoane care calatoreste mult. Aceste laptop-uri care se prezinta in carcase compacte si elegante nu vor niciodata sa exceleze la capitolul performanta ci la portabilitate si autonomie. Acert Swift 1 este un laptop subtire, usor, elegant si cu o autonomie ridicata pe care il vad drept companionul unei persoane foarte active.
Acer Swift 1 este acel tip de gadget compact pe care il indragesti imediat cum il vezi. Este construit din metal in totalitate, seamana putin Apple MacBook si are un hardware suficient de puternic pentru taskurile zilnice intalnite la birou. Si costa si foarte putin.
Pe partea stanga ofera un port USB si un card reader, iar pe partea dreapta 2 USB-uri clasice, un port USB C, mufa de incarcare, un jack audio si un HDMI complet. O spun si o mai repet inca o data. Un port HDMI in plus sau un Display Port ar permite conectarea la 2 monitoare nu doar la unul singur, iar atunci ai putea lucra mai eficient.
Tastatura este foarte placuta la scris. Chiar daca tastele au o cursa scurta, ai un feedback placut, iar spatierea este corecta incat sa te obinuiesti cu ea imediat. Este si iluminata, iar acest lucru este un bonus daca esti pasare de noapte.
Langa trackpad, care apropo este foarte precis si usor de utilizat, ai si un senzor de amprenta daca esti mai secretos. Pana acum nu am vazut nici o persoana care sa utilizeze un senzor de amprenta pe laptop. Zic doar.
Ecranul lui Swift 1 este format dintr-un panou IPS de 13 inch cu rezolutie Full HD. Se vede foarte bine si nu am ce sa ii reprosez. Nu am intalnit nici o problema de fabricatie sau defecte precum bleeding. In jocuri nu l-am testat pentru ca nu este cazul, laptop-ul nu este facut pentru asa ceva. Pentru filme, net si alte activitati este un panou foarte bun, clar, cu luminozitate bogata si culori naturale.
Sunetul acestui laptop este o surpriza placuta. Acer TrueHarmony este tehnologia din interior responsabila de claritatea si de volumul ridicat al difuzoarelor. Sa primesti un sunet atat de bogat si de clar dintr-un laptop subtire si usor este o surpriza placuta. De asemenea si sunetul redat in casti este fantastic. Ce am observat la device-urile Acer pe care le-am testat anul acesta este atentia la sunet. Cineva de la Acer este audiofil.
Bateria este o surpriza placuta la fel ca sunetul. Pentru ca este un laptop care gandit pentru oamenii foarte activi, bateria trebuie sa ofere o autonomie cat mai mare si asa se intampla. Intr-o utilizare normala iti mai ramane baterie la finalul zilei. Intr-o utilizare intensa o sa prinzi in jur de 5-6 ore lejer. Eu l-am folosit la birou si va pot confirma cu certitudine acest lucru. Bateria are 3700 mAh.
Creierul lui Swift 1 este un procesor Intel Pentium N4200 la 1.1 GHz suficient de capabil pentru task-uri simple. Cand am spus la inceput ca seamana cu un MacBook am avut dreptate, insa nu se poate compara la puterea de procesare.
Memoria RAM este de 4GB, iar acest lucru este un minus pe care nu il pot trece cu vederea. Cei 4 GB sunt putini in 2017 si speram la macar 8GB indiferent ca este vorba de un laptop accesibil. 8GB de memorie RAM ar trebui sa fie o valoarea minima in zilele noastre.
Stocarea este oferita de un SSD de 256GB suficient pentru sistemul de operare si cateva aplicatii importante. Daca vrei sa stochezi filme, seriale sau multe poze este necesar un cont in cloud sau un HDD extern.
Conectivitatea Wireless este foarte buna si aici nu au facut rabat la calitate. Te poti conecta la retele de 5GHz si poti atinge viteze foarte mari apropiate de Gigabit. Prinde semnal de la distante maricele, de apreciat.
Acer Swift 1 porneste de la 1599 lei. Este un laptop compact, foarte usor si subtire care exceleaza la capitolul autonomie si design. AICI il puteti gasi intr-o alta configuratie.
Si in varianta prezentata la 1599 unde se gaseste?
Eu nu l-am gasit pe nici un site din RO.
As fi recunoscator daca puneti un link unde il gasesc si se poate trimite in RO.
Super review. Eu am luat din USA prin cineva un Swift 1 cu 128G emmc. In Romania nu am gasit cu mai mult de 64G emmc. Probabil si acest model nu este pentru piata din Romania. Ce e interesant e ca eu am platit pe al meu 1300 RON pe cand in Romania nu prea il gasesti la acesti bani nici pe cel cu 64G.
Nu am gasit-o pe nici un site din Romania. Vă rog să puneți o legătură RO?