De cand a fost anuntata conectivitatea USB 3.1, a venit cu un nou tip de conector, reversibil, denumit ulterior USB Type C sau pe scurt USB-C. Asta pentru a-l diferentia de precedentii sai Type A (clasicul USB) sau Type B (conectorul patrat de la imprimanta), ambii ireversibili. Asta pana acum.
Pentru ca A-Data ne ofera cabluri de incarcare microUSB cu al doilea capat terminat intr-un conector USB-A… reversibil. Iar asta a fost posibil prin renuntarea la plasticul gros de sub contactele metalice, si pozitionarea acestora de o parte si de alta a unei foite subtiri de aluminiu, ce traverseaza conectorul USB-A la jumatate. Dar mai multe veti intelege din imaginea de mai jos.
Totul pentru a usura experienta utilizatorului, care nu mai trebuie sa-si bata capul cu pozitia corecta a conectorului USB. Dar de ce atata deranj cand avem deja USB-C reversibil? Pentru ca majoritatea PC-urilor detinute in ziua de azi au port-uri USB clasice, si pana cand acestea vor fi inlocuite de USB-C mai avem de asteptat mult si bine.
Aceste cabluri suporta pana la 2.4 A pentru incarcare rapida. Vin pe sapte culori diferite, si nu o sa coste mai mult de cativa $.
foarte misto, in sfarsit..le-au trebuit 15 ani.
nu inteleg care e faza cu culorile, trebuie „sa te reprezinte” si usb-ul? :/
Pei depinde in ce ‘m00d’ esti in momentul respectiv, alege culoarea corecta ca sa iti exprimi feeling-ul….
Vorbesti de parca ai fi inventator sau ceva de genu asta si tu ai fi facut in 5 zile ce au facut ei in 15 ani.
Adevarat, aveau nevoie de muza si era in concediu.Nu de viteza de transfer cred ca vorbeai ci de pozitionarea contactelor ceea ce se putea face si la un USB normal. dar multi cascati nu ar mai fi crapat mufele usb.
Nu cred ca e tocmai implementarea optima, altfel s-ar fi facut de mult timp. In mufa usb plasticul alb se opreste la jumatatea mufei, deci acea folie de aluminiu trebuie sa flambeze cumva la introducere.
La varianta clasica pinii arcuiesc in afara circa 0,5mm asa ca ai 1 mm in care sa inghesui lamela de aluminiu cu tot cu contacte. Desigur ca o sa lipseasca efectul de apasare si probabil in timp contactele se vor oxida – dar vezi prizele chinezesti fara arcuri care tin o vreme…