Incet dar sigur toti producatorii de monitoare LCD trec la mai performanta tehnologie LED backlight. Ultimul a fost BenQ, acum aproximativ o luna. Si acum Acer isi consolideaza pozitia din aceasta tabara cu noul model S243 din gama Slim Line.
De ce slim? Pentru ca fara stand are o grosime de doar 14.5 mm. Cu masoara 569*425*192 mm si cantareste 6.5 Kg. Acest display are o diagonala de 24″ (61 cm), rezolutie de 1920*1080 pixeli, luminozitate de 250 cd/m2, contrast de 1000:1 in mod analogic si 8000000:1 in mod digital (8 milioane la 1).
Matricea TN folosita isi spune cuvantul in timpul de raspuns de doar 2 ms G2G, dar si in unghiurile de vizibilitate de 170º cu 160º. Iar consumul acestui monitor este de doar 17.2 W, in ciuda faptului ca are si doua boxe a cate 1 W fiecare.
Ca si conectivitate, avem un port D-Sub si doua HDMI-uri. Design-ul este foarte atragator, iar pretul excelent. Deja este disponibil si la noi, undeva usor sub 1000 lei.
interesant design,
ar merita incercat sau sa mai asteptam ?
ccand au ajuns la pretul unui lcd?si ce inseamna acel constrast de 8 mil?e cel dinamic de la lcd?iar celalat e cel static,la fel ca la lcd?:(
Aline…televizoarele si monitoarele LED sunt tel LCD din cate stiu eu.doar k au skimbat iluminatul ecranului.LED-beculete
f frumos monitor
alin, digital = dinamic, sau cum ii mai spun ei. Analogic = static = clasic. Si monitoarele LCD normale mai noi (de 1-2 ani) au ambele tipuri de contraste. Nu doar cele cu iluminare LED. Si ninu are dreptate. Tehnologia este aceeasi, difera doar iluminarea. S-au inlocuit vechile lampi fluorescente (un fel de neoane) cu LED-uri, mai economice, mai mici, mai bune.
Alex, personal consider acest monitor unul dintre cele mai bune oferte de pe piata, cu rezerve la capitolul fiabilitate Acer. Si bineinteles, as vrea sa il vad pornit in magazin inainte sa-l cumpar.
lcd inseamna cristale lichide…led inseamna „beculet”,dioda…deci cum sunt acelasi lucru? si tot nu inteleg de ce e atat de ieftin,tehnologia led e de cateva ori mai scumpa,nu?iar contrastul static stiu ca e mult mai bun decat la lcd.
Pentru ca AMBELE sunt LCD. Primul este LCD cu iluminare CCFL (Cold cathode fluorescent lamps), al doilea este LCD cu iluminare LED. Deci s-a schimbat doar sursa de lumina, lumina alba ce traverseaza cristalul lichid si devine colorata.
am vazut azi ‘pe viu’ 3 modele LED, 27″, 34″ si nu mai stiu.
e un pic diferenta mai ales la contrast.
daca nu iti trebuie neaparat un ‘upgrade’ poti sa ramai la lcd clasic.
eu zic sa mai asteptam sa vedem ce mai apare, cu toate ca la anu o sa apara si mai multe OLED dar cred ca o sa aiba pretul cam piperat
O sa apara si monitoare OLED. Si am putea spune ca ele reprezinta viitorul, sau cel putin o varianta a lui. Insa pana sa devina tangibile ca pret, si sa coboare sub 1000 lei, mai e destul.