John Papandriopoulos, un australian de 29 de ani, a descris in teza sa de doctorat o serie de metode de a imbunatati transferul de date prin retelele ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). Astfel, prin folosirea de algoritmi matematici pusi la punct de el, interferentele pot fi scazute foarte mult, viteza de transfer crescand de 10 – 100 de ori.
Cercetarea a fost facuta in cadrul Universitatii din Melbourne, care codetine cele doua patente ce au rezultat de pe urma lucrarii de doctorat. Conform proaspatului doctor Papandriopoulos, acesti algoritmi sunt foarte usor de implementat in actualele modem-uri ADSL, putand ajunge pe piata in urmatorii 2 – 3 ani.
Pentru mine „foarte usor de implementat in actualele modem-uri ADSL” si „putand ajunge pe piata in urmatorii 2 – 3 ani. ” sunt doua propozitii contradictorii.
De ce nu intr-o luna?
Intr-o luna nici nu s-ar incheia un contract de asemenea magnitudine… iar tu vrei sa ajunga in magazine. Plus ca trebuie sa se convinga si marii producatori de echipament ADSL ca acesti algoritmi aduc sporurile de viteza, cu o investitie cat mai mica si un profit maxim. Apoi valorificata actuala gama de modem-uri (ca de, s-a cheltuit pentru cercetarea lor, producerea lor etc), apoi modificata linia de productie (oricat de mica ar fi diferenta, tot tre modificat ceva) etc etc.
Plus sa nu uitam ca pentru a oferi asa ceva providerii de internet trebuie sa-si imbunatateasca si ei infrastructura.
tzeapa. oricum depinde de distanta.
Normal ca tine si de distanta. Insa el a realizat niste algoritmi care reduc foarte mult zgomotul si interferentele care apar in cazul ADSL. Tocmai reducerea zgomotului va permite viteza mult mai mari si, binenteles, posibilitatea ca utilizatorul sa fie mai departe de centrala, intrucat zgomotul redus nu va permite ca desincronizarea (care apare datorita distantei) sa apara atat de usor.
Mai multe detalii aici: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=9569 .