Pachetul de drivere Crimson ReLive Edition, cel mai consistent update lansat până acum de AMD, a debutat astăzi pe site-ul oficial al companiei. Pe lângă optimizările importante pe partea de performanță, noua suită software aduce și funcția ReLive care permite înregistrarea, transmiterea în flux și distribuirea de gameplay-uri printr-un overlay in-game rapid și intuitiv, foarte similar cu ceea ce oferă soluția competitoare, NVIDIA Shadowplay.
Utilizatorii de plăci video din generația curentă primesc și un boost de performanță de până la 8%, precum și un set de funcționalități menite să reducă consumul de energie și, în mod implicit, și temperaturile.

Aplicația ReLive poate înregistra în buffer până la 60 minute de gameplay și permite setarea unor parametri de calitate, cum ar fi bitrate-ul, numărul de cadre pe secundă, rezoluția, dar și encoder-ul utilizat. La fel ca și NVIDIA ShadowPlay, AMD ReLive folosește o tehnologie avansată de accelerare hardware, astfel că impactul asupra performanțelor în jocuri este aproape insesizabil.
Noul update vine și cu Radeon Chill, un utilitar care poate adapta în timp real frecvența și voltajul procesorului grafic spre a obține un consum mai mic de energie. Utilizatorii pot seta un framerate și/sau un consum de energie maxim, iar Radeon Chill se va ocupa de restul. De exemplu, dacă vrem să jucăm World of Warcraft pe o placă grafică AMD Radeon RX 480 8 GB la un framerate de maxim 60 cadre pe secundă, putem reduce consumul de energie cu aprox. 30%, de la 108W la 75W, și temperatura medie cu până la 13 grade Celsius. Din nefericire, aplicația funcționează momentan doar pe titluri ce merg pe API-urile DirectX 9, 10 și 11.
Printre altele, driver-ul AMD Crimson ReLive Edition mai aduce suport și pentru decodare hardware VP9, Dolby Vision și HDR10. De asemenea, suportă și DisplayPort HBR3, permițând astfel utilizarea unor monitoare 8K la un refresh rate de 60 Hz.
Suita software poate fi descărcată de pe site-ul AMD și se adresează utilizatorilor de plăci grafice AMD RX 4xx, R9, R7 și R5. Changelog-ul complet poate fi consultat aici.
Ca o persoana care face OC la placa video;
„Radeon Chill” ma sperie….
Sper sa nu cumva sa „puna mana” pe clock/voltaje decat la cerere….
Si ca deobicei, nu se poate la AMD fara ceva bug;
http://i.imgur.com/Yj0msiQ.png
Evident ca butonul „View log” nu merge :AMD: si „Costumer support” te trimite pe site-ul principal….
Am dat si clean instal (doar cu aplicatia lor) si clean din safe mode cu „Display driver uninstaller”
Nicio schimbare, RADEON SETTINGS imi zice ca Driver-ul este prezent;
Dar cand dai drumu la installer din nou iti zice „partialy installed” si imi arata sa instalez ultima versiune de driver.
(si da, da din nou fail)
A, si nu mai exista uninstall, nu mai exista optiunea in „Remove Programs” trebuie sa folosesti clientul din C:\AMD si „REMOVE”
Tipic AMD….
Am zis ca „hai ca au trecut 2 zile, daca au fost bug-uri ~s-au rezolvat”
Mai bine mai stateam 1 luna ….
8k on 60Hz …super …. cred ca o sa raman cu un rinichi ……[ 🙂 ]
Codarea HEVC îmi face puțin cu ochiul, dar, se pare, YouTube-ul nu-l recunoaște la upload. Pierde punctaj și la acel watermark care apare și pe înregistrare, cu timpul.
ShadowPlay este de aproape 2 ani și mult mai stabil. AMD-ului i-a trebuit aproape 2 ani să facă echivalentul pentru propriile plăci video.
Câteodată am impresia că altă firmă le face/proiectează plăcile video (gen Foxconn) iar cei de la AMD se chinuiesc să le facă driverele…