Tehnologia care promite incarcarcarea wireless nu a fost implementata asa cum trebuie. Abia anul acesta vedem ce inseamna cu adevarat incarcarea wireless. Insa multi au venit pe piata cu clasica incarcare wireless unde trebuie sa asezi telefonul pe un pad, care la randul sau are un cablu. Acum a venit o noua moda, incarcarea wireless inversa, cand telefonul incarca alt dispozitiv.
Am vazut functia pe Mate 20 Pro si mai apoi pe Samsung Galaxy S10, iar Apple urmeaza sa o integreze anul acesta in noile iPhone-uri. Informatia vine de la un analist celebru specializat in produse Apple.
Dupa ce am aflat ca AirPower nu va mai fi lansat din motive ce tin de standardele inalte ale companiei, s-ar putea sa primim functia de incarcare inversa tocmai pentru a tine locul lui AirPower. Cel putin pentru incarcarea castilor.
Pentru aceasta functie trebuie ca Apple sa ofere baterii mai mari, ca stim toti cat de slaba este autonomia dupa doar 6 luni. Atunci nu cred ca mai vrei sa incarci alt dispozitiv si sa pierzi autonomie de la telefon. Insa s-ar parea ca modelele de anul acesta sa aiba baterii cu pana la 25% mai mari.
incarcarea wireless in adevaratul sens nu se regaseste in ceea ce regasim pe telefoanele de azi, exact cum spuneai.
Incarcare wireless adevarata va fi in momentul in care intri intr-o camera iar daca telefonul tau are bateria descarcata se incarca automat fara sa-l pozitionezi pe un charging pad.
si daca ai avea un pic de habar de electronica ti-ai da seama ce camp electromagnetic ar fi necesar acolo. practic ti-ai transforma camera in cuptor cu microunde. apoi ne intrebam…de ce ne doare capul, migrene, boli, copii cu malformatii..etc..bafta
Daca e vorba de Apple, nu pot sta deoparte si ma voi declara absolut fascinat de aceasta noua si deosebita functie implementata intr-un smartphone. Sunt sigur ca cei din Cupertino o vor face ca nimeni altii.
…Scuze, nu mi-am putut stapani ironia, compania Apple o merita din plin, daca in urma cu ani buni, ei dadeau tonul, acum ei fac numai sa copieze la greu dupa coreeni sau chinezi…
Fac si ei ce face orice alta firma inteligenta americana si anume sa implementeze tehnologii dupa ce au fost testate mult si imbunatatite substantial. Pentru ca nu fac compromisuri atunci cand vine vorba de calitate si siguranta. Anul trecut mi-am incheiat colaborarea cu o companie americana care tot timpul folosea echipamente de retea vechi, foarte bune de altfel la ceea ce faceau, insa principalele avantaje erau doar stabilitatea si siguranta. Degeaba erau pe piata alte echipamente care stiau mult mai multe, ei mergeau pe amaratele alea care iesisera pe piata acum 10 ani (si nu era o chestiune legata de bani).
@Gabriel: nu stiu de unde ai venit cu autonomia scazuta dupa numai 6 luni (poate incerci sa-ti justifici din nou trecerea la Android?), asta nu o poate inghiti si aplauda decat un utilizator de Android.
Asta cu „nu fac compromisuri atunci cand vine vorba de calitate si siguranta” a devenit un mit, o zicere. Realitatea te contrazice – dovada ca siguranta si calitatea de care vorbesti e cu greu atinsa dupa update-uri fara numar, iar scandalurile de tip „antenagate”, „bendgate”, „performancegate”, „bateriagate” numai despre calitate nu vorbesc…
Apple nu asteapta sa testeze altii tehnologii noi, ei chiar nu mai sunt capabili sa fie nr.1 in piata gadget-urilor inteligente. Se multumesc sa preia si sa copieze de la altii… Rusinos!…
Asa sa fie, cum spui tu 😉
Multumesc pentru amabilitate, @varucu.