Din 1 septembrie aspiratoarele vor avea un nou standard maxim de putere de 1600 W pe teritoriul Europei. Nu se vor mai comercializa aspiratoare de peste 1600 W din cauza unei restrictii energetice a Uniunii Europene.
In Uniunea Europeana nu se vor mai comercializa deloc aspiratoare mai puternice de 1600 W, asta datorita unei legi care presupune protecția mediului înconjurător si eficienta energetica. Eu va spun din propria experienta ca un aspirator de 1600 W este foarte slab. Detin unul si abia trage, iar cand sacul se umple pe jumatate nu mai are deloc putere.
Profitati de timpul ramas si comandati un aspirator de putere. Gasiti la eMAG cateva modele care presupun ca vor disparea cat de curand de pe stoc.
Sursa: gadget.ro
asd123 a zis
lasa ca gasim la negru cate vrem dupa, sau la chineji
Johnny a zis
Cat de manipulator suna textul ambelor site-uri.(Da, ma refer si la sursa citata). Hai sa zicem ca nu e asa, dar reciteste textul si spune-mi ca nu-ti suna putin „nonevaziv” cumpararea produselor de pe emag. Macar dati un link sau ceva care exprima treaba asta cu aspiratoarele peste 1600 W. Nu o alta sursa care face acelasi lucru.
Coli a zis
Tu si cei ca tine trebuie sa inteleaga că, ca noi sa citim informatii relativ gratuite cineva tre sa scrie „gratuit”. Eh acest gratuit este platit de recle la diversi terti. Daca ne-ar cere un $/luna pentru accesarea siteului am incepe sa injuram in stanga si in dreapta. Deci si prin urmare cum dumneata esti tamplar/dulgher/director/navigator, acest om sta jumatate din Zi sa transcrie si sa se informeze din diverse surse pe care cu siguranta le traduce dintr-o limba straina ca sa te tina la curent. Nu iti convine sunt atatea siteuri pe care citesti aceasi informatii. Nu ai dreptul sa critici munca altuia.
Razvann a zis
Ai perfecta dreptate Coli,doar ca trebuie sa anunte ca este advertorial.Asa este fair.Altfel or sa ajunga ca si Lab501 care sunt platiti de VisualFun si nu recunosc niciodata.
Adrian a zis
Puterea in W nu are nicio treaba cu puterea de aspiratie, se refera pur si simplu la puterea si consumul maxim al motorului montat pe aspirator (la 1600W aproximativ 7.2A) . In US limita care poate fi trasa din priza este 1300W (12A). Mi se pare normal ca sa impuna niste standarde pentru scaderea consumului. Sunt sigur ca producatorii detin tehnologie incat sa produca aspiratoare de 800-1000w mai performante decat cele existente. @Gabriel Daca aspiratorul tau de 1600W este foarte slab nu inseamna ca toate sunt la fel.
Marius M a zis
Nu poti face din rahat bici. Am desfacut acum un an motorul aspiratorului pentru un contact imperfect si am vazut cat de complexa era turbina, cu o multime de ghidaje ale fluxului de aer de iti dadeai imediat seama ca aspiratorul nu este o inventie recenta ci un produs cu o maturitate foarte mare. Nu cred ca masura ajuta prea mult, pentru ca una e ca sa ai un aspirator de 2300W care dai cu el o singura data si aspira tot, alta e sa folosesti un aspirator de 1600W care trebuie sa-l ti mai mult timp in priza pana ajungi la acelasi grad de curatare cu cel de 2300W.
Razvann a zis
Asta este advertorial.
German Alexandru a zis
E tare! Dupa ce ca ma omorati cu telefoanele acum trecem si la aspiratoare. S-a dus dracului IT-ul de muuuuult! A curs pe apa Sambetei si s-a varsat in Dunare! Astept vesti despre masini de facut paine, masini de spalat si storcatoare de fructe. Da macar sa aiba un cat de mic procesor in ele.
Alexandru a zis
Nimeni nu te obliga sa citesti articolele care nu-ti plac.
loremi a zis
mai putin conteaza puterea motorului – cel putin pentru casnice, cit profilul palelor rotorului de absorbtie! daca ala e prost, trage prost si gata, poti sa bagi si un MW in el!
Red a zis
Era si mai frumos ca UE sa oblige si finanteze constructia de turbine eoliene si panouri solare pentru generare de curent electric.
Si era si mai frumos sa oblige statul roman sa faca infrastructura, sa oblige politia sa scoata din trafic toti teribilistii. Ehee…
Alexandru D. a zis
Nu-i bai, o sa le faca mai eficiente. Si 1600 W nu-i putin. Conteaza mai mult puterea de aspirare. Adica ai Heinner de 2400 W cu putere de aspirare de 360 W, si Philips de 1250 W cu putere de aspirare de 400 W.
Marius a zis
Din 1 sept nu se vor mai produce aspiratoare ce vor consuma mai mult de 1600W. Se vor mai gasi aspiratoare ce consuma peste 1600W pentru ca firmele si-au facut stocuri suficiente.
In plus vor fi aspiratoare cu invertor digital care vor avea un consum mult mai redus.
Un aspitaror ce consuma putin nu neaparat este si slab, sunt desule pe piata care la 1500-1600W iti ridica serios covoru.
Birou mediator a zis
Au inebunit si astia ! Fix acolo era consumul maxim !
sciuro a zis
Da ce becurile incandescente au disparut din piata? Fugi tare d-aci ca nu dispare nimic, cel mult vor fi made in PRC direct, fara alte embleme lipite peste.
alin a zis
nu zice, eu gasesc cam greu de 100w. iar alea pe halogen de 105w se ard repede. led-ul inca scump…
i-ar putea obliga pe cei de la case etc ba chiar si a blocuri, sa faca orificii pe acoperis pt lumina si cu un sistem bun de oglinzi sa poti avea lumina ziua in casa mai puternica decat orice bec, cu consum zero.
Badea Florin a zis
Normal dacă se umple sacul pe jumătate nu mai are putere de aspirație, puneți juma de dop în gură să vedem dacă mai inspiri la fel oricâtă putere ai avea.
Sunt destule prototipuri de aspiratoare cu apă și așa mai departe, cash să fie.
Emil Alexandru a zis
Hai sa o gandim altfel, curentul pompat de ei este la foc continuu, faptul ca tu consumi sau nu pe ei nu ii doare, acelasi curent sunt obligati sa il pompeze iar tu ai o limita de cat poti folosi, daca vrei opresti toata casa si folosesti aspiratorul respectiv ca sa te incadrezi in limite si sa nu sara siguranta.
Atata timp cat ei pompeaza curent la foc continuu si nu e ca si cum e o cutie mare de curent unde daca folosesti mai mult cutia aia se goleste, nu au cum sa bage prostia asta de lege. Urmeaza fierul de calcat? Aerul conditionat? Boilerul? Ba chiar plitele si aragazele/cuptoarele electrice. HOTE?
Sunt niste idioti sincer iti zic. Deaia exista curent alternativ. Nu ai cum (ei fiind obligati prin lege) sa nu transmiti acelasi curent mereu, indiferent daca exista consum sau nu pe piata.
Alexandru D. a zis
Emil Alexandru, tocmai ca pot. Mai ales ca la aer conditionat s-a dat deja de anul acesta, permise fiind doar modelele inverter. Desi cred ca mai sunt cateva exemplare clasice uitate prin magazine. Oricum ar fi, cele cu inverter s-au ieftinit considerabil in 2014 (au ajuns la jumate cat erau in 2013, aproape de nivelul unui aer conditionat clasic).
alin, cauta la piata si o sa gasesti cate becuri incandescente doresti. La supermarket normal ca nu mai sunt, ca acolo trebuie respectate legile, amenzile usturatoare fiind usor de dat. Si te-ai gandit mult inainte sa vorbesti? Gauri prin case si blocuri? Eu zic sa ne dai un exemplu si sa le faci tu primul. Nu contest conceptul, insa el este implementat din start intr-o constructie, nu ulterior!!! Geeez!
alin a zis
:)) am vazut acu multi ani la tv, ca ma uit si ma uitam si pe programe straine, nu sunt de-ala care zice ca nu se uita la tv.:)) stiu sa folosesc telecomana sau netul daca vreau sa vad ceva.:)
uite, cam astea vedeam eu acu vreo 10 ani poate, vad ca le zice tubular skylights. pe atunci nu mai stiu daca aveau vreo denumire.
ar fi bine un articol despre asta, sa afle si romanasii nostri care isi updateaza casele: http://www.nltubular.com
Marius a zis
@Alexandru D.
[…]alin, cauta la piata si o sa gasesti cate becuri incandescente doresti. La supermarket normal ca nu mai sunt, ca acolo trebuie respectate legile, amenzile usturatoare fiind usor de dat.[…]
Nu este adevarat ce spui tu. Daca ar fi interzise cum ar putea fi introduse in tara, cum ar fi justificate la vama?
Legea interzice becurile cu incandescenta clasice, nu si cele cu halogen… sau cine stie ce mici modificari mai au.
Ceea ce vezi tu la piata nu mai sunt becurile clasice.
Alexandru D. a zis
Daca vrei ne vedem in piata la Obor (Bucuresti) si iti arat 10 tarabe cu becuri incandescente clasice la 1 leu bucata!
MariusC a zis
Revenind la aspiratoare:)) Ati auzit de firma Kirby ? Sunt modele pe stil american (aproximativ), sunt foarte fiabile fata de ce gasesti pe piata noastra clasica romaneasca.
Consum mic (600W), iar putere de aspirare enorma, cam de 2-3 ori ce pot marea majoritate a aspiratoarelor noastre.
Doar ca sunt cam scumpe, insa merita din plin investitia pentru ca ai (sau aveam eu cand l-am luat) 10 ani garantie.
Nicolae Crefelean a zis
Felul în care e conceput articolul e de toată jena.
1. de la 1 septembrie vor fi interzise aspiratoarele de peste 1600W
2. din experienţă vă spun că un aspirator de 1600W e slab
3. cumpăraţi aspiratoare de la eMAG prin referal-ul nostru/meu
Trecând peste jena asta de articol, hai s-o spun din proprie experienţă. Am un aspirator Samsung de 1600W, cu filtru Cyclone, şi are o putere de aspirare foarte bună – cu reglaje de covor, carpete şi linolou. Are şi sac dar îl scutur de praf odată la 2 ani şi îl clătesc cu apă şi gata – atât de puţin trece de filtru.
Îl am de 8 ani şi merge bine-mersi dar a început să i se crape plasticul şi trebuie să-i iau un tub nou. Fâs. Cât despre recomandările din articol, tot fâs. Hai, mă… aţi ajuns să recomandaţi aspiratoare? Aţi băut gaz?!
adad a zis
tata, daca bag doua aspiratoare in priza ma amendeaza UE?
avzoloft a zis
bravo
sorin a zis
Oare ITALIA face parte din UNIUNEA EUROPEANA??????????????Azi,6 septembrie,am vazut la un magazin Auchan din sudul Italiei,aspiratoare peste 1600w.Sau poate numai pentru noi romanii sunt valabile normativele UE
Nicolae Crefelean a zis
Probabil comercianţilor li se permite să îşi lichideze stocurile şi după data de la care nu mai pot lua aspiratoare peste 1600W de la producători/distribuitori. Nu m-ar mira să fie la fel şi la noi.