Nici nu stiam ca exista asa ceva, insa am vazut pe Facebook informatia de la fotograful Alin Popescu. Se pare ca Sony are un card de memorie de 18 ori mai rezistent decat un card obisnuit si nici nu mai integreaza acea cheita enervanta care blocheaza scrierea.
Nu cred ca a folosit cineva acea cheita de la un card de memorie. Este inutila si in plus se strica repede si risti sa ramai cu cardul blocat. Eu cel putin am patit asta de cel putin 10 ori si am fost nevoit sa cumpar alt card.
O alta problema pe care le au cardurile de memorie sunt piciorusele metalice dintre lamele care cedeaza. Practic este un card SD dintr-o singura bucata si automat este mai rezistent.
Poate SD nu MicroSD.
Corectat, merci!
bai fratiilor – ce trebuie sa fac sa nu mi-se mai „arda” microSd-urile , SD-uriile si memoriile USB … pls m-am saturat de prostia asta ..pls _ELP 🙂
\ sa folosesc un cititor de card sau un cablu mai lung prelungitor de USB sa mai scada tensiunea pe el … ce ?
Stai calm, este normal. Chiar luna trecuta am dus un Sony la retur, drept este ca nu era din asta „tough”. Dar pana la urma ce importanta mai are daca tot se ard celule pe repede inainte?
De aceea recomand doar SD carduri cu garantie de la 60 luni in sus si de la un anume magazin 🙂
In general, pozele si filmele se pot recupera, asa ca nu prea ai de ce sa plangi.
Bine ramane deranjul cu drumul prin oras, dar asta este.
probleme la contactul de baza, probabil ceva depuneri, oxidare, etc. si sa traga mai mult curent decat ii trebuie. Daca nu-l poti desface sa-l cureti, incearca sa pui o solutie de curatat pe un betisor de ureche si sa cureti cat mai bine la interior.
Schimba sursa care iti da variatii de tensiune…
Da, sursa poate sa fie si ea o cauza, daca vorbim de desktop si mai ales daca este un no-name.
Dar la laptop? Sau daca s-a ars, ca la mine, in telefon, ce sursa sa schimbe? 🙂
Auzi cica nu e folositoare cheita aia de blocare la scriere… Pai eu folosesc de ani buni un card in cititor plin cu kituri de pe care instalez sau fac mentenanta PC, iar daca nu l-as avea blocat la scriere, m-as umple de virusii multimii de calculatoare in care il folosesc. Nu mi s-a intamplat decat in 2 cazuri sa mi se strice cardul SD si numai la unul acea cheita de blocare, la celalat contactele. Da, folosesc peste 20 de carduri – microSD in adaptor SD, SD-uri, CF-uri, o multimer.
@glm: s-ar putea sa nu fi chiar asa protejat cu read only la sd card cum crezi!
https://superuser.com/questions/354473/is-the-lock-mechanism-on-an-sd-card-hardware-firmware-or-software-driver-os
https://security.stackexchange.com/questions/4248/how-reliable-is-a-write-protection-switch-on-a-usb-flash-drive
eu folosesc zalman virtual optic drive cu write protect
urmeaza sa iau cindva kanguru cam singurele sticuri gasibile acum cu RO switch fizic
https://www.kanguru.com/mobile/m.usb-3-flash-drives.html
Eu vorbesc despre o experienta de mai bine de 10 ani in IT, nu am nevoie de link-uri teoretice de pe net, no offence, in tot acest timp, solutia aleasa de mine (SD Card in cititor) dovedindu-se excelenta si fara nici cel mai mic risc.
Ba e buna cheita, pentru CHDK la aparatele foto Canon 😉