Pe 12 martie 2018 AMD a tinut un eveniment numit “One Year Ryzen Anniversary”. Dupa cum ii sugereaza si numele, ei au sarbatorit 1 an de la lansarea primului procesor Ryzen si prezinta planurile pentru 2018, precum si rezultatele fiscale de pe 2017.
Jim Anderson, vicepresedinte si general manager al AMD, marturiseste ca planul pentru viitorul apropiat al companiei este sa ajunga la acelasi procent de market share pe care il aveau in anii 2000 – pe vremea acea multumita procesoarelor Athlon64.
In timp ce in anul 2017 AMD s-a concentrat pe introducerea procesoarelor Ryzen pentru desktop-uri, in 2018 vor incerca sa castige un procent mai mare pe piata notebook-urilor. Tot in 2017, acestia au crescut cu 50% pe piata procesoarelor pentru PC, de la 8% la 12%.
Luna viitoare este asteptata a doua generatie de procesoare Ryzen 2000, iar daca planul lor – mai multe core-uri si mai multa performanta functioneaza si practic, atunci cu siguranta vor avea succes.
Competitia este mereu buna, iar anul trecut acest lucru a fost usor observabil daca aruncam un ochi asupra celei de-a 8 generatii de procesoare I de la Intel, cand lucrurile au inceput pentru prima oara in ultimii ani sa se schimbe.
[Sursa]
my next CPU – AMD <3
Pasi mari pentru AMD, insa departe de a merita cumparate. Tehnologia este inca noua si a costat mult, drept urmare preturile insa sunt mari in comparatie cu competitia. Strict pentru gaming comparand i5 8600k si ryzen 7 1700x, i5’ul este clar alegerea mai buna. 10-15% mai puternic, chiar si cu 400 lei mai ieftin si potential mai mare de oc, lucru cu care amd inca se lupta. Eu am schimbat platforma cu totul anul asta din simplul motiv ca aveam un i5 de generatia 3 si ramanea in urma. Am vrut sa merg pe amd, insa daca iei si pui cap la cap ce cumpara majoritatea adica fie un i5 8400 sau un ryzen 5 1600x, alegerea mai inteleapta ar fi i5’ul. Tpd mai mic, putere mai mare. Amd’ul este motivul pentru care piata incepe sa se balanseze, insa nu am sa cumpar amd doar de dragul de a sustine un producator
Comentariul tau este valabil dupa cum ai si spus: „Strict pentru gaming”.
Desi ar fi interesant sa ne oferi si niste comparatii de FPS intre i5 8600k si ryzen 7 1700x ca sa vedem cat de clara este diferenta…
Nu mult, cel putin intre 8600k si 1700x cam 5-7 constant si 10-12 fps cel mult in unele jocuri. Diferenta mai mare este intre 8400 si 1600x, aproape 10-15 fps, insa aici tinem cont si de tdpul mai mic al i5’ul deci caldura mai putin si consum scazut, precum si posibilitatea de oc. Pe de alta parte, un 8600k cu oc poate lasa 1700x in spate chiar si cu 15-20 fps constant. O alta problema ar fi preturile, care pe partea de intel au scazut destul de mult, lucru care le face si mai greu de evitat
Sunt sigur că AMD va depăși Intel în vânzările de procesoare
Peste cati ani?
Lucrurile se schimba ,Ryzen promite si demonstreaza mult . SUCCES
Sa mai vedem ce se intampla cum vor trata povestea celor 13 noi vulnerabilitati critice descoperite in procesoarele AMD ( vezi Ryzenfall, Fallout, Chimera si Masterkey) …
Urmeaza stire si despre asta. 🙂
@Mos Opinca
1. Nu-i nici o vulnerabilitate.
2. De unde si pana unde „critice”?
3. Linus Torvalds: „When was the last time you saw a security advisory that was basically ‘if you replace the BIOS or the CPU microcode with an evil version, you might have a security problem?’ Yeah.”
Nu e altceva decat meltdown si spectre,meltdown afecteaza doar intel.
Domnu’ Alex Voinica, ce inseamna „focusul”?
Fixed.