Cei de la Corsair se pregatesc sa lanseze o noua gama de SSD-uri in familia Force, cele mai performante de pana acum. Acestea au primit sufixul GS, si folosesc ultimul controller de la SandForce de generatie SF-2200, si memorie toggle NAND. Totul se traduce in viteze de citire de maxim 555 MB/sec, si de scriere de pana la 530 MB/sec (in functie de capacitate). Si intr-un varf de 90K IOPS.
Pentru inceput vor fi patru modele, de 180 GB (215 $), 240 GB (270 $), 360 GB (390 $) si respectiv 480 GB (550 $). Toate sunt in format de 2.5″, cu adaptor de 3.5″ la pachet, folosesc interfata SATA 600, cantaresc 80 de grame, si au un consum electric de 4.6 W in full load si 0.6 W in idle. Au o garantie de trei ani, si timp mediu de functionare de doua milioane de ore, compatibilitate SMART si TRIM, si rezista la socuri de pana la 1500 G.
Insa in mod ciudat la aceasta serie varful de gama nu este cel mai performant, fiind specificat la 540 cu 455 MB/sec si 50K IOPS. Mai bune sunt modelele inferioare.
ce as pune si eu unu in laptop. pacat ca sunt cam scumpe. ar fi impecabil cel de 480 Gb. la cat costa, dublez valoarea laptopului 🙂
Harddrive-ul este veriga cea mai slaba intr-un sistem, cele mecanice oricum vor disparea in viitorul apropiat.Marea problema este cu recuperarea de date in cazul unei stergeri accidentale,pe SSD nu prea ai decat o singura sansa,stergerea nefiind reala , ci numai inodul din tabela de alocare.Samsung mecanic spinpoint f3 scoate 12 secunde boot time, cand voi cumpara SSD voi publica si eu niste rezultate.
La 12 secunde cu un HDD F3 nu înțeleg ce mai vrei de la un SSD sau poate că nu înțeleg eu de unde începi să contorizezi timpul și când consideri că s-a terminat pornirea sistemului.
12 secunde de la grub start pana la pornirea efectiva + deschiderea unui fisier text care confirma cum ca filmul imi apartine.
http://www.linux-romania.com/product.php?id_product=43
Ceea ce vreau este sa dispara lag-ul dintre apasararea butonului si pornirea efectiva a sistemului ( cold start).
Gabriel http://www.linux-romania.com
Astept sa se produca un HDD rezistent pana la Sfarsitul Lumii si cu specificatii SF
ex: copiere mutare citire 10 GB/S
@Gabriel:
Ok, văd că vorbim de un alt sistem de operare decât credeam.
Din experiențele mele de acum ceva ani un ubuntu era mai lent decât win xp la pornire și parcă și oprirea se făcea mai rapid. Mă tot distram cu „sending kill signal”.
Dacă se obțin asemenea rezultate fără un linux tunat, e de apreciat, sincere felicitări. Succes la joaca cu SSD-ul.
@Gabriel, hai sa masuram timpul de boot pe windows 7, ca asta folosesc 80% din homeuseri. Si in felul asta, pe ssd obtii undeva la 30-35 secunde, de la momentul apasarii butonului pana iti deschizi un chrome sa zicem. Pa laptop se reduce considerabil, undeva spre 10-13 secunde.
Cand voi intra in posesia unui SSD voi face niste teste amanuntite.Din fericire pentru mine,Windows nu intra in lista mea de sisteme de operare,
Nu vreau sa intru in polemici Windows vs. Linux .
Sunt o persoana zic eu obiectiva , daca ai rezultate si masuratori reale , le publicam pe site-ul meu cu referire la autor bineinteles,si facem un top cat mai exact cu cele bune si cele rele, boot time, stabilitate la rulare 1 saptamana acelasi program( Apache web server sa zicem cu simulare de requests) si altele.
In acest fel putem contribui la rezolvarea diverselor probleme cu care se intalnesc userii normali si sysadmin-ii , si dupa cum se stie , orice ajutor dat se intoarce inapoi intr-o buna zi.
Cu stima,Gabriel
http://www.linux-romania.com