Corsair este unul dintre cei mai mari producatori de module de memorie de pe piata. Si in urma cu nu foarte mult timp a abordat domeniul surselor electrice de PC, unde a lansat o serie de produse foarte apreciate. Si de aici nu era decat un pas pana la carcase, ultimul domeniu de activitate tatonat acum de Corsair.
Prima lor tentativa a fost infatisata la CeBIT 2009. Corsair a mers pe un design mai sobru si simplu, pe care l-a combinat cu optiuni extensive de racire si cu o structura metalica excelenta. Sursa se amplaseaza jos, nu avem parte de o usa frontala in adevaratul sens al cuvantului, iar un geam masiv, fara aerisire, domina laterala stanga.
Trebuie mentionat ca in aceasta carcasa circuitul aerului este vertical. In fata nu avem loc de ventilatoare, si nici pe laterale. Dar sus sunt prevazute trei locasuri de ventilatoare de 120 mm, si intre zona placii de baza si cea a sursei exista un ventilator de 140 mm. Plus gauri de aerisire in peretele de jos al carcasei.
Carcasa are dimensiuni de full tower, in fata fiind prevazuta cu cinci bay-uri de 5.25″, si sus de tot probabil 1-2 bay-uri de 3.5″. Iar sub bay-urile de 3.5″ se regaseste o mica usita, care ascunde patru locasuri de HDD, montate in sistem de rack, ce pot fi scoase sau adaugate din mers, dupa bunul plac. Si avem loc pentru inca doua HDD-uri mai jos.
Interesanta este si tava pe care se monteaza placa de baza. Aceasta este decupata in zona procesorului, pentru a permite schimbarea cooler-ului fara a mai demonta altceva. Si este prevazuta si cu numeroase gauri cauciucate, pe unde sa treaca firele nedorite.
Per total pare o carcasa interesanta si eficienta, desi poate prea sobra pentru gustul meu.
Era mai sobra daca nu avea geam lateral.Per total o carcasa bunicica in comparatie cu Antec si Lian-Li. La mai mare Corsair.
ce nu înţeleg eu e de ce se practică sursa jos? e vreun avantaj?
Nu stiu ce sa zic. Eu as vedea-o mai bine sus, in ideea ca aerul cald de la componente se ridica, si mai este evacuat si de sursa. Pe de alta parte insa acest aer cald ar putea-o supraincalzi, si pozitionarea ei jos ar feri-o de acest risc.
Carcasa a fost oficial botezata Obsidian 800D. Si va fi disponibila de luna viitoare, la pretul destul de mare de 300 $.